Dodaj do ulubionych

daliśmy się wkręcić

02.12.14, 13:44
Onegdaj Marius zapytał mnie na tym forum: czy nie uważam, że dałem się wkręcić?

Doomi podczas debaty zapytała:
doomi 27.11.14, 18:13
"Panie Burmistrzu,
Czy jako przewodniczący stowarzyszenia Dla Miasta udzielił Pan reprymendy panu radnemu C. Łukaszewskiemu - członkowi swojego stowarzyszenia? Chodzi mi o jego wpis na naszym forum po wygranych wyborach do rady miasta"

jej chodziło o taki cytat:
czarenty 18.11.14, 19:30
"Panowie feelek i markiz0 dziękuję Wam za doping i poparcie w ostatnich tygodniach. To Wasze wpisy sprawiły, ze uzyskałem najlepszy wynik wyborczy od 16 lat. Jestem dumny z siebie ale przede wszystkim z rozsądku wyborców. Nie dali na szczęście wiary uszczypliwościom, złośliwościom i normalnym kłamstwom tych dwóch hien."

odpowiedź p. Burmistrza na pytanie zadane przez Doomi:
kruszewski2014 27.11.14, 18:38
"Po pierwszej turze wyborów rozmawialiśmy w gronie członków stowarzyszenia Dla Miasta o poziomie debaty publicznej. Stwierdziliśmy, że w wielu przypadkach poziom agresji przekroczył wszelkie granice dobrego smaku. Mamy nadzieję, że do takich sytuacji nie będzie już więcej dochodziło. "

inna "odpowiedź" p. Burmistrza Kruszewskiego na pytanie Doomi:
"Na funkcję przewodniczącego zgłoszono tylko jednego kandydata - Cezarego Łukaszewskiego. Nowego przewodniczącego w tajnym głosowaniu poparli wszyscy radni. "
----------------------------------------
"Pokłoń się i ty o dziewkę Panie Zagłobo, zapewne ci ją obiecają"
(H. Sienkiewicz - Ogniem i Mieczem)
"nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"
(Stanisław Bareja, Miś)
---------------------------------------
Myślę, odpowiadając Mariusowi, że tak, że dałem wkręcić. Dałem się razem z wieloma namówić na szczerość p. Kruszewskiego w postaci elektronicznej debaty.
----------------------------------
to był mój ostatni wątek założony na okoliczność wyborów samorządowych 2014
Obserwuj wątek
    • kug777 Re: daliśmy się wkręcić 02.12.14, 15:56
      Putin - Miedwiedviev - Putin - ........
      C.Z - M.J. - C.Z. ......
      • feelek Re: daliśmy się wkręcić 02.12.14, 16:08
        a bez metafor?
        • soraya.1 Re: daliśmy się wkręcić 02.12.14, 21:33

Z ciekawości byłam wczoraj na sesji , przy układzie 8 Dla Miasta i pozostałe komitety 7 osób miałam nadzieję, ze beton komitetu DM runie i co by było logiczne i sprawiedliwe przy takim składzie oddadzą vice przewodnictwo
          Jednym głosem przegrała radna z innego komitetu na Vice , wyszłam zażenowana .
          Co znaczy , że cały komitet DM głosował przeciw - czyli dyscyplina !!!
          Tak jak burmistrz tak są chorzy na władze , żenujące !!!!
          Proponuję zmianę nazwy komitetu DLA WŁADZY to bardziej pasuje

• jozefow512 Re: daliśmy się wkręcić 02.12.14, 21:54
            soraya.1 napisała:

> Z ciekawości byłam wczoraj na sesji , przy układzie 8 Dla Miasta i pozostałe ko
            > mitety 7 osób miałam nadzieję, ze beton komitetu DM runie i co by było logiczne
            [...]
            > Co znaczy , że cały komitet DM głosował przeciw - czyli dyscyplina !!!

Hmmm. Mnie zdziwiło, że pozostałe komitety (7 osób) głosowały za przewodniczącym. Czyli dyscyplina?
    • marius68 Daliście się wkręcić 03.12.14, 11:15
      TAK feelku daliście się wkręcić

Na profilu Mateusza Rojka można przeczytać

"Moi Drodzy Wyborcy,
      Jestem zobowiązany poinformować Was z przykrością, że zostaliśmy ZDRADZENI!!!

To najlżejsze słowo jakie przychodzi mi w tej trudnej sytuacji do głowy... Jest to tym bardziej przykre bowiem dotyczy Naszego Józefowa i osób, które Nas niestety oszukały podczas Kampanii samorządowej ((

Z przykrością muszę podać do ogólnej wiadomości, że Pan Paweł Rupniewski mimo moich szczerych chęci i wielu rozmów poszedł inną drogą...

Wczoraj podczas sesji Rady Powiatu Otwockiego został wyłoniony Zarząd Powiatu.

Pomimo, iż PiS zdobyło najwięcej mandatów od wielu lat, osiągając REWELACYJNY wynik w Józefowie i innych gminach, Starostą został Mirosław Pszonka z PSL. Sytuacja ta jest spowodowana odejściem z klubu PiS 5 radnych którzy na WŁASNĄ RĘKĘ stworzyli koalicję z PSL-em, oddając powierzony im przez Nas mandat w ręce PSL-u .

Kandydatem rekomendowanym przez PiS na Starostę był Mateusz Kudlicki, który zdobył najwięcej głosów spośród wszystkich radnych, więc był on naturalnym kandydatem wyłonionym przez Mieszkańców Powiatu. Niestety głos Mieszkańców, oraz rekomendacja naszej wspólnoty nie była istotna dla tej grupy radnych!!!

Zamiast wybrać starostę z PiS i w zasadzie samodzielnie rządzić wraz z 3 radnymi z lokalnych komitetów woleli w imię WŁASNEGO INTERESU wejść w koalicję z PSL-em.

W skutek tych działań została wczoraj usunięta ze stanowiska przewodniczącej Zarządu Powiatowego PiS Anna Sikora. Wobec osób, które dopuściły do tej sytuacji - (w tym, Pan Paweł Rupniewski)
      - zostały podjęte działania zmierzające do usunięcia ich z szeregów PiS-u.

Z pozdrowieniami, Mateusz Rojek"
      • feelek Re: Daliście się wkręcić 03.12.14, 11:25
        Marius, ale mógłbyś na temat?
        co mnie obchodzą problemy PiSu?
        mi chodzi o odpowiedzi na te pytania, na które sam obiecałeś, że odpowiedź się pojawi
        czekam na jedną do dziś
        : odpowiedź na pytanie o zakaz udostępniania sal będących częścią budynków pod zarządem gminy, gdzie w "odpowiedzi" p. Burmistrza jest napisana nieprawda. I na pytanie o tę nieprawdę brak jest odpowiedzi.
        Czyjejkolwiek.
        Taką "debatę" nazywam wkręceniem - jak i to co w tytułowym wpisie.
        • feelek Re: Daliście się wkręcić 03.12.14, 11:27
          na pytanie o szczegóły budżetu obywatelskiego - również.
          -------------------------
          w sumie zadałem 2 pytania
          a odpowiedzi?
          jw.
          • marius68 Re: Daliście się wkręcić 03.12.14, 11:37
            Feelek jak dobrze wiesz nie można pisać na forum częściej niż co 3 minuty. System GW nie przepuszcza. Debata (spotkanie z internautami) miała być 2h wydłużyliśmy do 3 h aby odpowiedzieć na wszystkie pytania w wątku głównym zadane w ciągu 2h. Nie było czasu by odpowiedzieć na dodatkowe pytania w wątkach z odpowiedziami. 60 odpowiedzi co 3 minuty daje 3h.

Poproszę burmistrza by w wolnej chwili spróbował odpowiedzieć na dodatkowe pytania.

Pozdrawiam
            Mariusz Batorski
        • mzj11 Re: Daliście się wkręcić 03.12.14, 11:30
          A mnie jednak ciekawi zmiana układu sił w powiecie... Ciekawe ruchy. smile
          • wielebny123 Re: Daliście się wkręcić 03.12.14, 13:15
            Zacznijmy od tego, że nie lubię PiS-u. Zarówno program jak i sposób działania tej partii zwyczajnie mi się nie podoba. Powinienem więc cieszyć się z "wystrychnięcia na dudka" tej partii przez radnych wybranych z jej ramienia. Powinienem ale się nie cieszę.
            Wiele się mówi tu o demokracji. Że społeczeństwo nie dorosło, że frekwencja za mała, że książeczka zamiast karty... W tym przypadku radni w dość brzydki sposób zagrali sobie demokracją, a w zasadzie wolą wyborców, którzy w pewnej mierze głosowali na człowieka a w pewnej na partię (zapewne niemałej). Ale o czym tu mowa - do pojawiania się i znikania członków józefowski PiS chyba się już przyzwyczaił. A wola wyborców? Kto by się wolą wyborców przejmował?

Wyszło jak wyszło. Trzeba żyć dalej. Porażka PR w Józefowie okazała się nie być tak bolesna finansowo. Burmistrz Józefowa zarobił w 2013 roku 163293,72 zł, natomiast wicestarosta naszego powiatu "tylko" 147129,28 zł. Te kilkanaście tysięcy da się przeboleć, za cztery lata można będzie znów zaatakować.

Ale czy bycie wicestarostą będzie trampoliną na kolejne wybory samorządowe? Wszystko zależy od tego jak przebiegnie ta kadencja. Na chwilę obecną powiat nie ma w naszym mieście zbyt dobrych notowań, więc ta trampolina chyba jest dziurawa. Musiałoby się to zmienić. Na początek czekamy choćby na poprawę jakości dróg należących do powiatu.

Pewnie Pan Paweł nie będzie musiał już "dalej tyrać na "elity" by im broń Boże kryzys do oczków nie zajrzał i by dalej mogli z czystym sumieniem wszem i wobec głosić że "Przepięknie się ta nasza Polska rozwija".", tylko swą energię spożytkuje aby zerwać z zasadą, że Urzędy są tylko dla urzędników i bronią swoich tyłków na wzajem. No może ewentualnie "znajomych".

Na pewno będziemy bacznie obserwować Jego działania w powiecie. Ocenę wystawimy za cztery lata. W naszym interesie jest aby to była ocena pozytywna - nikt nie chce ponad 1000 kolejnych dni stagnacji i bylejakości w starostwie.

Ze swojej strony życzę nowemu Panu Wicestaroście aby w kwestii inwestycji brał przykład z swojego niedawnego rywala - Burmistrza Józefowa. Jeśli będzie potrzebna wiedza fachowa na pewno Pan Stanisław udzieli życzliwych rad - myślę, że nie żywi urazy za czerwone kartki i inne "wyborcze zagrania".

Wicestarosto Rupniewski - idź dobrą drogą i działaj w interesie całego powiatu, abyś za cztery lata nie uważał. że Żyjemy w jakiejś bananowej republice. i pod Twoim urzędowaniem nie trzeba było dołączyć do grona posiadaczy "twardej jak skała dupy". I zdecyduj się wreszcie na jakąś przynależność partyjną lub bezpartyjność. Takie ciągłe zmiany jak do tej pory nie służą ani zdrowiu ani urodzie.

Życzę Ci tego ja - "sumienie józefowskiego forum". wink

(cytaty stronniczo wybrałem z facebook'owego profilu Pawła Rupniewskiego)
            ============================================
            Zaleca się czytanie z otwartymi oczami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka