Dodaj do ulubionych

a może nowy wątek o Józefowskich mamach

12.11.05, 22:07
ujawnijmy się, ciekawe ile nas tu jest? ile macie dzieci i jak sobie z nimi
radzicie. A może macie dzieci i pracujecie?
Ja mam dwóch bobasków, jednego prawie trzylatka, drugiego prawie
ośmiomiesięcznego. Fajnie mamy w domu, ale z reguły sajgon... nic nie leży
tam gdzie leżeć powinno; jak coś potrzebne, to trzeba się tego naszukać.
Pocieszam się, ze jak dzieci dorosną to już będzie lepiej, będą sprzątać po
sobie, i w ogóle to śmieci wyniasą na zmianę, naczynia do zmywarki
powstawiają, po bułki rano skoczą...
ech...
Pozdrawiam i marzy mi się szeroki odzew mam forumowych naszych Józefowskichsmile
Obserwuj wątek
    • bajka111 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 12.11.05, 22:29
      Zanim weszlam na Forum pomyslalam sobie o nowym watku o Jozefowskich dzieciach. Czytajac
      Twoj tytul usmiechnelam sie, ze pod mamy da sie podciagnac i dzieci. Otworzylam -
      niespodzianka. Wlasnie o dzieciach. A o tym mozna w nieskonczonosc. prawda?
      Ja myslalam bardziej o watku, gdzie pisalybysmy o tym, co nasze dzieci zrobily smiesznego,
      glupiego, wyjatkowego itp. Mozna by bylo sie posmiac i powzruszac.

Ja mam dwoje dzieci - 16 i 14 lat. Przez caly czas pracowalam, na szczescie w domu, ale za to
      strasznie intensywnie.

Monia, jezeli myslisz, ze za pare lat twoje bobasy beda same pilnowac porzadku, to pewnie sie
      mylisz (chociaz tego ci nie zycze). Bedziesz sie musiala sporo natrudzic, zeby je do tego
      zmobilizowac. No, chyba ze masz jakies tajemne sposoby. Ja myslalam, ze mam...

Tymczasem nasladzaj sie tymi brzdacami, bo to jest najpiekniejszy wiek u dzieci.
      I... cierpliwosci zycze smile
      • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 13.11.05, 17:48
        No dziewczyny, ten wątek to woda na młyn jak dla mnie. Też mam dwójkę: chłopiec
        11 lat, dziewczynka 8. Też tak jak Bajka pracuję w domu. Dzieci są w fajnym
        wieku, bo super zajmują się sobą, a jeszcze nie pyskują smile)) Mają swoje
        obowiązki, a jednym z nich Moniu jest właśnie wypakowywanie zmywarki smile)) Ale
        od jakiś dwóch miesięcy nieustannie towarzyszy mi myśl o trzecim pachnącym
        niemowlaku... Zobaczymy jak będzie big_grin
        • iguloo Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 13.11.05, 18:57
          Oj ... ja trzymam kciuki!
          Mój "bobas" ma 20 m-cy ... i jest mogę o nim opowiadać w nieskończoność. Na
          razie jesteśmy razem w domku i tak pewnie pozostanie jeszcze przez rok!
          Monia - to dobry pomysł, aby pogadać o swoich Pociechach.
      • truski1 Przedszkole nr 2 przy ul Wyszyńskiego 22.02.06, 10:11
        Dzięki za zainteresowanie sprawą. Za Twoją radą Doomi - rozpoczynam nowy temat.
        Bardzo mnie ciekawi jakiego typu problemy 111majka miałaś z dyrekcją
        przedszkola i czy właśnie tego o którym piszę?. My rodzice zabawiliśmy się w
        małego detektywa i na temat dyrekcji mamy wiele do powiedzenia. Jesteśmy
        zdesperowani, bo nie wiemy już co dalej robić. Kobieta jest zupełnie
        niereformowalna. Ktoś tam pisał że nasze Józefowskie ma lepsze warunki
        lokalowe, ale lepszą opinią cieszy się to w Michalinie. W Józefowskim są super
        nauczycielki (no może z wyjątkiem 1-2). Pani Dyr. przez 11 lat miała się jak
        u "Pana Boga za piecem". No i nagle bum. Nastał czas pokolenia, któremu nie
        jest obojętne co dzieje się w przedszkolu i nie boi się o tym mówić. A to jest
        nie do przyjęcia przez dr. Pozwala sobie na krętactwa, manipulowanie faktami i
        oszukiwanie rodziców. Kiedy poprosiliśmy o powieszenie papieru toaletowego w
        kabinach określiła to jako „fanaberie rodziców”, a to że dzieci wracają do domu
        z brudną i odparzoną pupą jej nie interesuje. Bo przecież one (3-4 letnie)
        powinny wiedzieć, że papier toaletowy wisi na zewnątrz i trzeba go wziąć jak
        się idzie załatwić potrzebę. Twierdzi że to wina rodziców, bo nie nauczyli
        swoich pociech samodzielności. I tak jest ze wszystki- mur i koniec (choć
        papier już wisi)...... Personel jest zastraszony (cóż boją się o pracę) i
        pozwalają jej na wszystko. Pełna dyktatura, a jak się ktoś przeciwstawi i nie
        daj boże ma inny pogląd na sprawę.......Lepiej nie być w jego skórze. Jeżeli
        jesteście ciekawi dalszego ciągu (bo to tylko lekki wstęp)czekam na odzew
    • abstrakt2003 Szanowne mamy 13.11.05, 19:54
      Może pochwalicie się swoimi pociechami?
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=621
      • doomi Re: Szanowne mamy 14.11.05, 01:10
        moje skarby są już "za stare" do pokazywania. To fajne, ale dla maluchów. A
        dzieci Moni i synka Iguloo i tak znam z widzenia smile
    • malkoska Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 14.11.05, 16:30
      czytam Was juz troche a to moj pierwszy debiut piszacy smile))
      ... ja mam dzeicei i pracuje smile juz nie w domu, bo jak maly skonczyl roczek to
      wrocilam do pracy.
      jestem mama prawie dwuletniego lobuziaka (w grudniu bedziemy swietowac smile)
      i wlasnie ze wzgledu na niego mieszkamy w Jozefowie ... tzn ja przyjezdna, bo
      maz moj tu mieszka od urodzenia.
      Zabawy z takim maluchem jest bardzo duzo ... co dzien cos nowego, szczegolnie ze
      teraz juz nie jestem z nim 24 na dobe to jak wracam do domku to zawsze mnie
      czyms zaskoczy.
      Biega, krzyczy, spiewa, przytula sie do Nas i caluje ... poprostu slodycz smile
      Pozdrawiam wszytskie Mamy
      Małgosia

• kubek Nie lubię dzieci i koniec X-( 14.11.05, 16:51
        Dzieci nie pracują, hałasują, brudzą, wyśmiewają i ogólnie są mało kumate!

POZAMYKAĆ CAŁE TO TAŁATAJSTWO W MIEJSCACH ODOSOBNIENIA!
        wink
        • bajka111 Re: Nie lubię dzieci i koniec X-( 14.11.05, 17:37
          Oj, usmialam sie big_grinDDDDDDD
          Dzieki, kubek, bo ostatnio nastroj mam nie do smiechu sad
      • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 14.11.05, 17:45
        Witaj Małgosiu, mam nadzieję, że będziesz z nami więcej pisała
        Pozdrawiam
        doomi
        • joma8 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 14.11.05, 19:32
          Z tego co przeczytałam, widzę, że jestem najstarszą mamą - moje córki mają 16 i
          18 lat. To dopiero jest wiek! (ich ma sie rozumieć). Obie skończyły michalińską
          podstawówkę i józefowskie gimnazjum w wyróżnieniem, w szkołach średnich tez
          świetnie się uczą. Jestem z nich b. dumna.W domu dużo mi pomagają. Na ich
          głowach jest np. sprzątanie całego domu. I co ważne, nie drą kotów między sobą,
          jak to była wśród rodzeństwa, tylko się dogadują.
          • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 15.11.05, 10:15
            Joma, super że się dopisałaś. Fajnie mieć takie duuużeee córy smile Dla mnie leci
            ten czas zdecydowanie za szybko. Ledwo "toto" cyca ciągnęło, a już mamy nie
            chce pod szkołą cmoknąć smile)) Ech!
        • malkoska Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 15.11.05, 07:55
          dziekuje za powitanie ... bede sie starala pisac jak tylko czas mi pozwoli smile)))
          Moj synek jak tylko siadam do kompa od razu tez biegnie i chce pisac pisac i
          pisac smile co ta klawiatura ma w sobie.
          Pa pa biore sie do pracy
          Małgosia
          • megiifasolka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 15.11.05, 11:46
            mamą będę dopiero za jakieś ... 6 tygodni, ale mam nadzieję, że mnie nie
            przegonicie z tego forum?
            już wiem że będzie to synek!
            • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 15.11.05, 12:25
              Witaj megiifasolko i proszę mi tu wysłać fluidki ciążowe smile
              Gratuluję synusia. A gdzie zamierzasz rodzić??
              • megiifasolka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 15.11.05, 13:00
                doomi napisała:

> Witaj megiifasolko i proszę mi tu wysłać fluidki ciążowe smile
                > Gratuluję synusia. A gdzie zamierzasz rodzić??

doomi wysyłam fluidki! mam nadzieję, że poskutkują? my z mężem po swoje
                jechaliśmy aż do Sopotu!

rodzić planuję w Wołominie (jeśli będzie w okolicach terminu bo nie mają
                najlepszych warunków dla wcześniaczków, o czym zresztą uczciwie uprzedzają) -
                odległość niewiele większa niż do Warszawy a stadardy zblizonę (za dużo
                mniejszą kasę) no i super lekarze i położne - poznani na szkole rodzenia;
                • iguloo Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 18.11.05, 20:18
                  Ja polecam Szpital Brudnowski. (Mają najlepszy urządzenia do ratowania
                  noworodków po porodzie - tak w razie czegoś). U nas było bez komplikacj, a
                  czułam się pewniej....poród też odbył się sprawnie i w bardzo dobrej
                  atmosferze. A i jeszcze jedno, sala ogólna to tak naprawdę osobne sale,
                  rodzicie razem i to zupełnie bezpłatnie!
              • monia420 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 21.11.05, 16:34
                Międzylesie też blisko i bardzo zacny szpital, w każdym razie dla porodu bez
                komplakacji. Tylko porcje jedzenia głodowewink, przyjaciółka w desperacji
                wyjadała z talerzy odstawionych na wózek do wywiezieniawink, ja wzięłąm z sobą
                suche bułki, ale mi zabrakłowink poza tym bardzo w porządku. Powodzenia!!!
      • ann_74 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 21.11.05, 21:11
        A ja jestem mamą ponad "dwu-i-pół" letniej łobuziarysmile
    • monia420 jakie prace w domu, przy dzieciach? 21.11.05, 16:41
      znowu sie pojawiam i bardzo mi fajnie, że tyle osób się odezwało. Piszmy,
      piszmy więcej. Moje bobasy śpią, więc chwila dla mamy. Po przeczytaniu postów
      nasunęło mi się pytanie: jak to robicie, jak to zorganizowałyście, ze możecie
      pracować w domu? Bardzo chętnie bym się czymś zajęła, żeby podreperować budżet
      domowy, ale jakoś mam poczucie, że na pracę typową jeszcze za wcześnie. Mimi ma
      dopiero osiem miesięcy i jest na cycu. Rysiowi tyle swojego czasu mogłam dać,
      szkoda by mi było odebrać to Dominikowi.
      Jakie prace wykonywałyście w domu przy dzieciach? Ja niby mogłabym uczyć
      polskiego, ale jakoś w Józefowie nie udaje mi się to. Ogłoszenia są zrywane
      ciągle. Nie ma zaineresowania czy co? Oczywiście pomijam orgazniację domu, jak
      to robiłyście, ze wam się udawało lub udaje?
      • doomi Re: jakie prace w domu, przy dzieciach? 21.11.05, 18:07
        Nie jest łatwo o sensowną pracę wykonywaną w domu to fakt. Ja zajmuję się
        korektą w wydawnictwie mężowskim i innych zaprzyjaźnionych. Oprócz tego
        przepisywanie książek z maszynopisów i rękopisów, wprowadzanie danych,
        archiwizowanie różnych rzeczy itd.
        W obecnej chwili nie wyobrażam sobie siebie "na etacie", dzieci mam
        dopilnowane, w domu wszystko zrobione, a przy odrobinie dobrej organizacji jest
        i kaska i trochę wolnego czasu smile
    • doomi do megiifasolki 29.11.05, 23:16
      Megiifasolko, jak się czujesz?? Kiedy ta wielka chwila ma nastąpić?? Napisz coś
      do nas, to będzie pierwsza dzidzia forumowa big_grin
      • megiifasolka Re: do megiifasolki 30.11.05, 19:44
        jestem, jestem,
        Zaglądam do Was na ile czas mi pozwala ale zazwyczaj nie mam już siły pisać.
        Termin porodu mam za ... dokładnie 30 dni już 30 grudnia!
        Na razie remontujemy naszego gniazdko przed nadejściem nowego domownika co
        absolutnie mnie wykańcza, ale już tuż tuż ... widzę finał.
        Jak tylko skończymy remont to mam zamiar rzucić się w wir zakupów dla
        dzidziusia. Józefowskie Mamy macie jakieś dobre rady w tym temacie?
        • doomi Re: do megiifasolki 30.11.05, 19:48
          Megiifasolko, ja już troszkę wyrosłam z tematów niemowlęcych i pewnie nie wiem
          co jest teraz na topie, ale mamy młodszych dzieciaczków na pewno Ci pomogą.
          Termin masz fajny, ale jak Twój synek się postara, to może będzie jednak
          styczniowy smile Moja niunia jest z grudnia, i ma jak to się mówi wszędzie "rok do
          tyłu". Chociaż oczywiście nie to jest najważniejsze, ale by dzidzia była
          zdrowa big_grin, czego Ci, a raczej Wam z całego serca życzę smile))
        • monia420 Re: do megiifasolki 30.11.05, 23:04
          mój R. też miał byc grudnoiwy a jest styczniowysmile jeśli chodzi o zakupy, to
          jestem w temacie. pytaj o wszystko (a nawet chętnie sprzedam, za bezcen,
          przewijak, w misie...).
        • malkoska Re: do megiifasolki 01.12.05, 14:26
          Witam Cie Megiifasolko smile
          jak dzidzia sie czuje? wierci sie troszeczke smile?

moj maly tez jest grudniowy ... do domu przyjechalismy 3 dni przed Wigilia smile a
          tu juz dwa lata niedlugo mina ... ale szybko czas plynie

czekamy na pytania ... z checia pomoge
          malgosia
          • megiifasolka Re: do megiifasolki 05.12.05, 18:39
            Witam wszystkie Mamy. Razem z dzidziusiem czujemy się świetnie, maluszek kopie
            rozkosznie ... właśnie teraz jak piszę.
            Myślę że jak już się urodzi to najbardziej będzie mi brakowało tych
            kopniaczków.

A z pytań... szukam dobrej pozycji na temat diet dla karmiących kobiet. Nie
            jestem wirtuozem sztuki kulinarnej i już zamartwiam się co jeść żeby nie
            zaszkodzić maluszkowi a jednocześnie nie zagłodzić męża.

Znacie może godnego polecenia pediatrę z naszych okolic? Najlepiej takiego
            który ze stoickim spokojem odbiera telefony o różnych porach i chętnie składa
            wizyty domowe.
            • doomi Re: do megiifasolki 09.12.05, 23:01
              No megifasolko, jak tam końcóweczka ciąży?? Pisz co się dzieje u Ciebie i
              Fasolki smile
            • bajka111 Re: do megiifasolki 10.12.05, 01:43
              megiifasolka napisała:

> A z pytań... szukam dobrej pozycji .....

Ja juz myslalam, ze megiifasolka szuka dobrej pozycji do porodu. A tu cos ciut innego smile
              Trzymajcie sie oboje smile))
              • megiifasolka Re: do megiifasolki 11.12.05, 17:47
                Trzymamy się! Ale o pozycji ... tej do porodu nie myślę bo to stresuje. Żyję
                nadzieją że będzie dobrze ... jeszcze 19 dni?
                • doomi Re: do megiifasolki 11.12.05, 19:51
                  Ale jak tylko dzidziuś zawita na ten świat, koniecznie daj nam znać że mamy
                  nowego forumowicza ;D
    • bodziar Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 13.12.05, 19:53
      Ja też jestem Józefowską mamą,a dokładnie mieszkam w Michalinie.Mam 2 letnią
      dziewuszkę, która lubi samochody, a nie lalki.Cieszę się,że w końcu i mamy na
      tym forum coś piszą.A mogę Was drogie Mamy zapytać o przedszkola w naszym
      mieście i Wasze opinie na ten zawiły dla mnie temat.Zgóry dziękuję.
      • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 14.12.05, 12:28
        Witaj bodziar!
        Przedszkola w mieście jak pewnie wiesz są trzy. Dwa państwowe i jedno prywatne.
        Do tych pierwszych coraz ciężej dziecko zapisać, bo jest niewystarczająca
        liczba miejsc. Miasto się rozrasta i gwałtownie przyrasta mieszkańców, a miejsc
        ciągle tyle samo. Część moich znajomych wozi dzieci do Świdra, Falenicy, a
        nawet Otwocka. Te, które mają dzieci w naszych przedszkolach bardziej chwalą
        przedszkole michalińskie - mówię o kadrze i merytorycznej stronie. Józefowskie
        ma za to lepsze warunki lokalowe. W planach jest budowa nowego przedszkola w
        Michalinie, ale to podobno ma być oddane w 2007 r. Piszę podobno, bo podobnie
        miało być z lodowiskiem, które teoretycznie powinno już działać.
        Jest jeszcze przedszkole prywatne na Samorządowej. Moja znajoma ma tam synka i
        jest bardzo zadowolona. Na pewno minusem jest wysoka cena: 850 zł miesięcznie +
        wpisowe też coś koło tego. Za to możesz dziecko zapisać w każdej praktycznie
        chwili, no i przyjmują dzieci młodsze niż trzylatki. To tyle, więcej może
        powiedzą Ci mamy, które mają dzieci w przedszkolu w tej chwili. Obawiam się
        tylko, że takich na forum nie ma sad
        Pozdrawiam
        doomi
        • bodziar dzięki Doomi. 14.12.05, 21:17
          Wielkie dzięki Domi.Mam nadzieję,że te przedszkole powstanie, bo także
          slyszałam,że jest ciężko z miejscami.Czekam na opinie iinych Mam.Pozdrawiam
          Wszystkie Mamy.
          • 76karolka Re: dzięki Doomi. 18.12.05, 13:52
            nies.tety u nas przedszkole w nalblizszych latach nie powstanie podobnie jak
            lodowisko i biblioteka. Brak dotacji unijnych ale nie wiem dlaczego. musisz sie
            porogladac w Swidrze lub w Falenicy podobo tam przedszkola sa super.
            • doomi ?? 18.12.05, 14:12
              Skąd karolko masz takie dołujące informacje?? Jeszcze przedwczoraj czytałam na
              stronie urzędu miasta, że wnioski o dofinansowanie inwestycji o których piszesz
              są złożone. Czyżbyś wiedziała coś więcej??
              • 76karolka Re: ?? 18.12.05, 19:54
                slyszalam ze to juz bylo w projektach zeszlorocznych i mialobyc zrealizowane w
                tym roku ale niestety. wiec moze powtorzyli akcje?
                • doomi Re: ?? 19.12.05, 00:02
                  No to nie do końca jednak tak było. Miało być w zeszłym roku i owszem. Ale dość
                  niespodziewanie miasto dostało ogromną dotację na wodociągi i kanalizację i to
                  dla miasta stało się priorytetem. Jest dotacja, gmina musi dołożyć swój udział.
                  I to teraz realizują. W następnej kolejności mają się wziąć za przedszkole i
                  lodowisko. Czarno na białym na stronie urzędu miasta jest informacja na ten
                  temat.Gdybyś chciała poczytać sama, proszę:
                  www.jozefow.pl/WWW/AKT/051205B/info.html
                  • 76karolka Re: ?? 20.12.05, 10:17
                    no to jakas niedoinformowana jestem . wscieklam sie jak uslyszalam ze tego
                    lodowiska nie bedzie. wiec przestalam wierzyc. teraz widze ze jest szansa... to
                    super!!!
    • bajka111 Wierszyki dla dzieci 01.01.06, 21:25
      Znalazlam wspaniala stronke z pisanymi wierszykami dla dzieci. I zaluje, ze moje juz sa za duze,
      zeby im poczytac, bo az sie buzia do niektorych smieje smile)))
      Moze Wy zrobicie z nich uzytek?

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=31447
      • doomi Re: Wierszyki dla dzieci 02.01.06, 15:25
        A megiifasolka, to chyba jakoś na teraz termin miała... halo, odezwij się
        megii, czy jest Was już dwoje, czy nadal dwoje, ale w jednym??
        • 111majka Re: Wierszyki dla dzieci 02.01.06, 15:26
          ... a moze troje....
        • megiifasolka Re: Wierszyki dla dzieci 06.01.06, 20:08
          miałam miałam ... ale co z tego? dziś mija 7 doba po terminie a mój synek nie
          zamierza się pokazać.
          może w niedzielę? jadę na porodówkę po raz kolejny i będziemy szukać z panem
          doktorem sposobu na mojego uparciuszka.
          trzymajcie kciuki!
          • 111majka trzymamy kciuki 06.01.06, 20:32
            Oczywiscie trzymamay za Was kciukismile)))

Moze nie trzeba bedzie szukac sposobow? Takie uparciuszki czesto decyduja sie na zobaczenie
            swiata wlasnie wtedy, gdy ktos ma ochote im pomoc.

Moj chlopczyk tez dawno temu sie wcale nie spieszyl....
            • doomi Re: trzymamy kciuki 06.01.06, 20:55
              Oj te chłopaki... ja swojego urodziłam 10 dni po terminie...
              trzymam kciuki za łatwy poród smile
              • 76karolka Re: trzymamy kciuki 06.01.06, 21:58
                ale ci fajnie....
                • doomi Re: trzymamy kciuki 14.01.06, 12:47
                  Megifasolko, no teraz to już na pewno urodziłaś big_grin
                  Pisz szybko co i jak, bo forumowe ciotki się niepokoją...
                  • megiifasolka no to jesteśmy!!! 18.01.06, 16:38
                    uprzejmie donoszę, że Groszka już w brzuszku nie noszę, urodził się śliczny i
                    zdrowy w mroźny, magiczny dzień styczniowy !!!

12.01.2006 r. godz. 12.25, 3400 g, 55 cm i piękne blond włoski - po tatusiu;

jesteśmy już w domku i uczymy się siebie i pozdrwaiamy wszystkie Mamy i ich
                    dzieci
                    • 111majka GRATULACJE!!!!!! 18.01.06, 16:46
                      Megiifasolko i Groszku, wielkie gratulacje! To pierwszy forumowy Malutki Groszeczek!
                      Wielkie dla Was buziaki!!! Dla Groszka oczywiście takie groszkowe smile))

Nauki sporo przed Wami, ale jeszcze więcej radości. Cieszcie się sobą i bądźcie zdrowi smile))
                      • doomi Re: GRATULACJE!!!!!! 18.01.06, 16:50
                        WOW, WOW, WOW
                        a raczej HIP HIP HURRA
                        i pod słowami Majki się podpisuję...

Megii, jakbyś chciała, to ja mam dla Pierwszego Małego Groszka mały prezencik,
                        tylko nie wiem jak Ci dostarczyć... tylko się odezwij szybciutko, bo to jest
                        dla Groszka-mini smile
                        • megiifasolka Re: GRATULACJE!!!!!! 20.01.06, 17:08
                          dzięki za ciepłe słowa i gratulacje;

doomi - może skontaktujmy się na moją gazetową skrzynkę megiifasolka@gazeta.pl

• doomi Re: GRATULACJE!!!!!! 20.01.06, 17:25
                            Poszedł mail na gazetową smile
                            • megiifasolka Re: GRATULACJE!!!!!! 24.01.06, 20:00
                              w końcu odpowiedziałam
                    • monia420 wielkie gratulacja 21.01.06, 20:00
                      i dużo szczęścia!!!!!
                      • iguloo Re: wielkie gratulacja 21.01.06, 22:41
                        Ja również gratuluję i życzę wielu pięknych chwil smile
    • karifa Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 18.01.06, 11:40
      Witam,
      dzisiaj trafiłam na to forum dzięki informacji umieszczonej na stonach
      Józefowa. Też jestem mamą (pracującą). Mam dwójkę dzieci - córeczkę 2 lata i
      synka 6 miesięcy. Pracy po pachy i radochy też. Postaram się tu częściej
      zaglądać. Wszystkie mamy serdecznie pozdrawiam.
      • 76karolka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 18.01.06, 12:44
        jejku jak sobie radzisz z takimi dziecmi i jeszcze z praca. dzieci zostaja z
        niania czy z babcia?
        • doomi Re: do Karify 18.01.06, 13:28
          Witamy serdecznie Nową Mamusię na forum smile
    • nesca1 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 18.01.06, 15:37
      Witam wszystkie mamy. Zaglądam tu od wczoraj i myślę, że będzie o czym gadać.
      • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 18.01.06, 16:50
        Przybywają nowe Mamy z dziećmi i nowe dzieci starych.... to znaczy... już tutejszych mamsmile
        A ktoś pisał, że tu kiepski przyrost naturalny.
        • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 18.01.06, 16:52
          Majka, chyba odwrotnie, w józefowie szybko mieszkańców przybywa, tych
          najmniejszych też big_grin
        • nesca1 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 19.01.06, 08:45
          Wbrew ogólnym statystykom w Józefowie nie ma niżu demograficznego.
          • megiifasolka mamy - karmiłyście piersią? 24.01.06, 20:07
            to pewnie pomożecie - mój synek (nie bez powodu przechrzczony z Groszka na
            Tygryska) tak się wsysa w mamy piersi że już nie wytrzymuję z bólu; próbowałam
            różnych specyfików do smarowania brodawek ale nie dość że efekty marne to
            jeszcze maluszek nie chce jadać z takich wysmarowanych piersi; nie pomagają też
            silikonowe kapturki nakładane na brodawki w czsie karmienia;

znacie jakieś inne sposoby?
            będę wdzięczna za pomoc - Tygrysek też
            • monia420 za tydzień najwyżej dwa ból minie!!!! 24.01.06, 22:02
              trzymam kciuki, a te wszystki ekapturki wyrzuć do śmieci. Musisz przeczekać a
              będzie dobrze. Ulgę przynosi "wietrzenie" piersi oraz smarowanie ich mlekiemsmile
              Jakkolwiek to brzmi... jak wytrzymasz to czeka cię świat wspaniałych wzruszeń
              przy karmieniu, a potem kłopoty z odstawieniem malucha od cyca, ale to już temat
              na inny wąteksmileTrzymam kciuki i zaciskam zęby razem z tobą!!!
              • doomi megiifasolko... 25.01.06, 23:20
                jutro wypatruj pana listonosza smile
            • 111majka Re: mamy - karmiłyście piersią? 26.01.06, 01:05
              Oj karmiłam, karmiłam. Długo i z przygodami. Jeżeli chciałabyś coś konkretniejszego - napisz
              na maila gazetowego. Chętnie Ci o tym opowiem, ale to na pewno nie są szczegóły dla
              wszystkich zaglądających tutajsmile
          • delam Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 26.01.06, 21:05
            tez jestem mama. mam dwojke. i czasem tu zagladam. jozefow jest mi znany i
            lubiany . serdecznie wszystkich pozdrawiam.
            • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 26.01.06, 21:09
              Cześć delamsmile)))
              Witamy nową Mamęsmile
              A zdradzisz nam skąd znasz Józefów i skąd Ty jesteś?
              • delam Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 26.01.06, 21:13
                to bardzo proste, tutaj mieszkam.
                • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 26.01.06, 21:16
                  No, to mieszkasz w pięknym miejscusmile
            • martyna3 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 26.01.06, 21:15
              to koniecznie zagladaj do nas czesto i pisz duuuuzosmile
              • doomi ja też witam :) 26.01.06, 21:17
    • delam Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 27.01.06, 11:54
      dziekuje za mile przyjecie. postaram sie cos czasem skrobnac. nie za duzo bo to
      moze uzaleznic.
      • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 27.01.06, 12:01
        To MUSI uzależnić, nie broń się, delam smile
        • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 27.01.06, 12:02
          Daj się ponieść emocjom hi hi
    • bodziar Kochane Józefowskie Mamy...ile zapłacić niani ? 13.02.06, 16:16
      Drogie Mamy.Ile zaplacić niani za 13 dni po 6 godzin dziennie?Jak jest stawka w
      Józefowie?Naprawde nie mam bladego pojęcia i z gory dziękuje za
      odpowiedzi.Pozdrawiam Was Mama dwulatki
      • megiifasolka Re: Kochane Józefowskie Mamy...ile zapłacić niani 14.02.06, 19:41
        nie wiem czy Józefów ma swoje stawki ale ostatnio rozpytywałam o to znajmoych z
        Warszawy i okolic; dowiedziałam się, że 5 zł/godz. do stawka niań zza
        wschodniej granicy, jeśli jakaś polka na taką stawkę się zgodzi to jest duża
        szansa, że będzie szybko szukać nowej pracy; za 7 zł./godz. podobno można już
        utrzymać niezłą nianie a te które bardzo wysoko się cenią tą żądają podobno
        nawet 10 zł/godz.;

przy okazji jeśli masz jaką sprawdzoną nianię z okolic Józefowa to podziel się
        namiarem na nią - nie wykluczam że w drugiej połowie br. będę poszukiwała kogoś
        do mojego synka
        • doomi Ach te dzieci :) 14.02.06, 20:02
          Najpierw szukamy kandydata na ojca, potem szpital najbardziej przyjazny matce,
          tanią i dobrą niańkę, super przedszkole, przyzwoitą szkołę, a potem jeszcze
          szukamy odpowiedniej żony dla naszych kochanych synków ;P
          Ech, matką być...
          • malgosia.kuk Re: Ach te dzieci :) 16.02.06, 18:13
            witam, dołączam do józefofskich mam
            Ja jestem dopiero na etapie przedszkole i za chwilę szkoła
            Mój syn ma 5,5 roku od września idziemy do szkoły - podstawówka nr 2 w
            Michalinie, moze ktoś podzieli się informacjami o szkole?
            • doomi Re: Ach te dzieci :) 16.02.06, 18:18
              Małgosiu, a co konkretnie chciałabyś wiedzieć o szkole?? Ja mam tam dwoje
              dzieci, więc chętnie podzielę się informacjami smile
          • megiifasolka Re: Ach te dzieci :) 17.02.06, 16:57
            niektórzy wymieniony przez ciebie ostatni etap przesunęli do przodu - Groszka
            żona już wybrana - a urodzi się dopiero w czerwcu smile))
    • truski1 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 21.02.06, 10:03
      Cześć, jestem mamą dwójki. Prawie czteroletniej dziewczynki i ośmiomiesięcznego
      chłopczyka. Jestem przeszczęśliwa. Od poniedziałku do piątku przemieszczając
      się chałupce trzeba dobrze uważać by się o coś nie przewrócić, w sobotę próbuję
      doprowadzić mieszkanie do jako takiego wyglądu. Też się łudzę że jak dzieci
      dorosną to zaczną pomagać mamie...... Ale mimo wszystko dzieci są
      cudowne!!!!!!!!!!
      Mam pytanie, czy wśród Was jest ktoś, którego dziecko uczęszcza do przedszkola
      nr 2 w Józefowie. Bardzo chętnie bym poruszyła wątek- osoby kierującej tą
      placówką.
      Czytając Wasze wypowiedzi dotyczące gazetki „Józefów nad Świdrem”, wiem, że są
      wśród Was osoby, którym nie jest obojętne co dzieje się w naszym kochanym
      mieście........
      • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 21.02.06, 10:44
        Witam Cię truski1 w imieniu wszystkich "starych" mamsmile
        Wygląda na to, że sporo wniesiesz do tego forum.
        • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 21.02.06, 12:32
          Truski, ja też mówię powitalne WITAJ smile))

Z tego co się orientuję forumowe mamy mają dzieci przeważnie w przedszkolu w
          michalinie - ale nie wiem jaki numer ma to przedszkole.
          A co z tą panią dyrektor??
      • hajnie Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 21.02.06, 14:34
        Witam
        Ja jestem mamą dwóch dziewczynek 4,5 letniej i 1,5 rocznej.Starsza chodzi do
        przedszkola nr 2 w Józefowie .
      • lamelka007 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 21.02.06, 20:54
        moja pociecha również chodzi do józefowskiej 2 i trochę zaniepokoiła mnie
        twoja wypowiedź i sprawa ta nie jest mi obojętną! Też mam nieprzyjemne
        doświadczenia z kierownictwem tej placówki!
        • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 21.02.06, 21:20
          Moja córka jest już duża, ma 14 lat. Ale ja do tej pory sobie wyrzucam, że nie zabrałam jej z
          przedszkola od razu kiedy zauważyłam cos niepokojacego, tylko ograniczyłam się do rozmów z
          dyrektorką.
          Jeżeli macie jakiekolwiek wątpliwości - zróbcie dla swojego dziecka wszystko, żeby czuło się w
          przedszkolu na pewno dobrze. To są dla nich bardzo ważne lata.
          • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 21.02.06, 23:36
            Dziewczyny, może załóżcie nowy wątek na temat tego przedszkola. Może będzie się
            bardziej rzucał w oczy i więcej osób zainteresowanych się odezwie...
          • lamelka007 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.02.06, 11:27
            czy moglabyś bliżej nakreślić sprawy, które wzbudziły twój niepokój? czy
            chodzilo o personel czy kwestie organizacyjne?
            • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.02.06, 11:32
              Lamelko, jest już nowy wątek o tym przedszkolu.
    • morkub Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 18.03.06, 23:07
      Majka mnie zawstydziła dziś moją niewiedzą, więc zabrałam się poważnie za szperanie na forum. I postanowiłam podnieść ten wątek - bo też jestem mamą. Od niecałych 8 miesięcy (choć czasem jeszcze w to nie dowierzam wink). Na forum trafiłam niedawno, a jeszcze jako mama się nie przedstawiałam.
      Zatem - jestem mamą dzieci w liczbie sztuk 1. Nosi mój potomek imię pradawne i ostatnio nadpopularne - Jakub. Nie pracuję i spędzamy sobie wspólnie całe dnie.
      Kubul uwielbia spędzać czas na podłodze, gdzie głównie przemieszcza się czołgając jak wojak na poligonie oraz bawi się pukając do kolegi z drugiej strony lustra. Dziś Kubę zafascynowała ściana - nie rozumiem, dlaczego próbował ją pocałować uncertain big_grinbig_grinbig_grin
      Pozdrawiam wszystkie mamy i zapraszam do pogaduszek o naszych maluszkach i różnych maminych sprawach smile
      • morkub Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 19.03.06, 23:31
        Mamy jakieś niegadate ostatnio sad
        • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 19.03.06, 23:33
          Albo się przeniosły wszystkie na wątek przedszkolny wink
          • morkub Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 19.03.06, 23:41
            No tak - to sobie poczekam, zanim mój Bubu do przedszkola dorośnie i też się przeniosę ;P
            • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 19.03.06, 23:52
              Morkub, tu się na ogół mamy tylko .. no, ujawniają, witają, przedstawiają siebie i swoje pociechy. A
              potem już buszują wszędzie. Ten wątek to taki raczej na dzień dobry.
              • morkub Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 19.03.06, 23:53
                No to obowiązek forumowo-matczyny spełniłam.
    • do73 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 09:27

No to ja też się przedstawię smile
      Jestem mamą, może nie z długim, ale za to z obszernym stażem.
      Mój przychówek to: córeczka - 7,5 lat, córeczka - prawie 5 lat i maluchy -
      panna i kawaler - 6 miesięcy.
      Bliskie są mi więc tematy szkolne, przedszkolne i dzidziusiowe smile, a tych
      chyba coraz więcej na tym forum.
      Dodam jeszcze, że w Józefowie jestem od urodzenia z siedmioletnią przerwą na
      mieszkanie w Warszawie.

Pozdrawiam wszystkich
      • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 09:32
        Witamy do73 smile
        Rzeczywiście staż dzieciaty imponujący, aż się buzia uśmiecha gdy się czyta Twoją listę pociech smile))))
        Do tej pory przeważały dwulatki i takie okołoośmiomiesięczne.
        • chiste 100 22.03.06, 09:34
          Stówka, mamuśki big_grin
          _______
          Ospo czorna!
          Idź do Dorna!
      • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 09:33
        Witaj do73 smile, co prawda już sobie podyskutowałyśmy w wątku o lekarzu, ale
        jeszcze Cię nie powitałam. Fajnie że się odezwałaś smile szczególnie że przy
        takich maluchach sporo pracy. Mamy podobne doświadczenia, też mieszkałam sześć
        lat w Wawce, ale teraz nikt mnie siłą z Józefowa nie wyrzuci big_grin
        A dziecię szkolne to w której szkole??
        • do73 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 09:38

Witaj,
          panna szkolna w SP nr 1 na Mickiewicza. Twoja może też? Jest w I klasie?
          • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 09:41
            Moja w II i żeby pasowało to w "dwójce" ;D
    • ninuka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 09:55
      Witajcie Mamy Forumowe,
      ja jestem mamą 2 dzieciaków, w wieku typowoforumowym, czyli 8 miesięcy synek i
      córa 2,3 lata. Mieszkam w Józefowie-Michalinie, po wschodniej stronie torów, co
      na forum nie zdarza się chyba często. Lubię tu zaglądać od jakiegoś czasu, ale
      czasu na pisanie mi brakuje. Jedynie w pracy mogę coś poczytać i napisać, bo w
      domu sie nieda z moimi pociechami. Ale postaram się częściej odzywać.
      Pozdrawiam wszystkich.
      • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 09:59
        Tak sobie machnęłam te dwa lata i osiem miesięc zastanawiając się, czy tylko ja to tak odbieram, a tu
        od razu następne pociechy w tym wiekusmile
        Powiedzcie, co to się działo te 9 miesięcy przed tymi "latami", że tych dzieci aż tyle się wtedy narobiło?
        • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 10:02
          Witaj ninuka big_grin
          To może sobie majka trzeba tak wymyślić jakiś wiek dziecka i od razu kolejne
          mamy się ujawnią ;D
          hm, to ja bym chciał takich mam kilka podstawówkowo-gimnazjalnych jeszcze
          przywitać big_grinDD
          • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 10:04
            To ja poproszę takie gimnazjum-liceum big_grinD

No doomi, to teraz możemy sobie chwilkę poczekać.
            • morkub Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 10:32
              Czekajcie, czekajcie, a ja się cieszę, że wątke żyje i na dodatek mamy rówieśników mego synula się ujawniają smile
            • arkadia67 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 24.03.06, 14:43
              Myślę, że się doczekałś Majka( co prawda dwa dni, ale to i tak coś), ja właśnie
              liceum i podstawówka. Z forum wynika sporo przedszkolasmile)).
              • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 24.03.06, 15:09
                Arkadia, a ten dwunastolatek to piąta klasa czy szósta??
                • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 24.03.06, 15:31
                  A starszy syn w tym roku już matura?
                  • arkadia67 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 24.03.06, 23:02
                    Mały to 5-ta klasa, a starszy zbronił pisać o sobie. Małe stoi na demna i tez
                    kazał nic o sobie nie pisać. Pisałam, ze mam "kompa" zaaresztowanego. Sprawdzają
                    co piszę. Poradze sobie z tymi bachorami jak pójdę do pracy, bo narazie jestem
                    na urluopiku.
                    • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 24.03.06, 23:06
                      Ach te dzieciakismile
                      Moje się śmieją z mojego forumowego zaangażowania. Czasami się pytam, czy mogę coś o nich
                      napisać. Zgadzają się.
                      • arkadia67 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 24.03.06, 23:29
                        Ja niestety, te muszę dosteć pozwoleniesmile)), a to i dobrze. Niech wiedzą, że
                        szanujemy ich zdanie. Moi Panowie (wraz z mężem), też zaczęli sie śmiać z mojego
                        zaangażowania w forum. A mnie to się podoba, bo "czytam", że fajne z Was
                        kobietki!!!smile))
                    • doomi Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 24.03.06, 23:25
                      Uff, jak dobrze, że mi nikt przez ramię nie zagląda... i nikogo o nic nie muszę
                      pytać ;D
                      A mój też piąta - proszę ile mamy wspólnego smile
      • do73 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 22.03.06, 10:56

Witaj,
        ja też jestem po wschodniej stroniesmile, tylko że na drugim krańcu - tym
        nadświdrzańskim.

A z tym czasem nie jest tak źle. Ja myślałam, że jak urodzą mi się bliźniaki,
        to nie będę miała czasu palcem ruszyć, a jak widać, mogę znaleźć czas i na
        rozrywki (czyt. np. forum smile ).
        pozdrawiam
        • doomi restauracje przyjazne dzieciom 04.04.06, 15:06
          miasta.gazeta.pl/warszawa/8,45628,1680351.html
          • jazzybelle Nowa mama - rejestracja 19.05.06, 13:12
            Brzmi jak matrix - reaktywacjasmile Witam wszystkie mamy (taty też) i dzieci: my
            teraz coraz częściej będziemy bywać w Józku, budowę zaczynamy za rok, ale na
            samą działkę też chce się jeździć - okolice ul. Malinowej, tuż przy wejściu do
            lasu - tak więc prawie w każdy weekend jesteśmy;
            Anka i Amelka (prawie trzy latka)
            • doomi Re: Nowa mama - rejestracja 19.05.06, 13:13
              Tak więc bardzo oficjalnie, ale ciepło smile WITAJ wśród nas smile

I koniecznie namów męża aby tu skrobnął coś od czasu do czasu big_grin
              • jazzybelle Re: Nowa mama - rejestracja 19.05.06, 13:15
                Oficjalnie?wink Mąż nieskory do pisania, do czytania i owszem. Muszę za niego
                pisać.
                • jazzybelle Re: Nowa mama - rejestracja 19.05.06, 13:21
                  Oficjalnie, bo nowa jestem. Rozkręcę sięsmile Teraz zmykam do pracy, bo forum
                  wciągasmile
                  • 111majka Re: Nowa mama - rejestracja 19.05.06, 13:27
                    Bedziesz mieszkała w ślicznym miejscu. Malinowa - jak malina smile
                    • doomi Re: Nowa mama - rejestracja 27.05.06, 21:10
                      A ja dzisiaj pokręciłam się po okolicy i malinowa kompletnie mi nie pasi. Na
                      pewno to kwestia gustu, ale te działki są strasznie ciemne, gdybym mieszkała w
                      tamtym rejonie w życiu nie zostałabym sama na noc w domu... no i dzieci... same
                      nie mają szans dotrzeć ze szkoły.
                      Ale ja jestem strachliwa to raz, kocham słońce to dwa.
                      Ale w sumie dobrze że każdemu podoba się co innego ;D
            • morkub Re: Nowa mama - rejestracja 19.05.06, 14:08
              Pozdrawiam nową mamę w mamowym wątku smile
    • sylkwa1 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 19.05.06, 14:46
      To i ja wzorem jezzybell się zarejestruję jako mama dwóch dziewczynek 13,5 i
      3,5 roku smile
      • sylkwa1 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 19.05.06, 14:50
        ojojoj! Przepraszam Jazzybelle za mały przekręt smile))
        • jazzybelle Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 19.05.06, 15:14
          Witaj Sylwka!
          • sylkwa1 Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 20.05.06, 12:30
            big_grin, dobra, dobra. przeca ja niechcąco! big_grinDD
      • bodziar Co do przedszkola dla 3 latka? 19.05.06, 15:46
        Je Też Jestem mamą prawie 3 letniej dziewczynki.Właśnie się dostała do
        przedszkola nr.2 i troszkę się boję, bo cały czas przedziwne rzeczy się tam
        dzieją, ale ja nie o tym chciałam.Co maluchowi jest potrzebne do
        przedszkola?Proszę drogie józefofwskie mamy napiszcie mi.Z góry dzięki.
        • jazzybelle Re: Co do przedszkola dla 3 latka? 19.05.06, 15:51
          Ja nie posyłam jeszcze małej do przedszkola (na razie jest z nianią, bo ja
          pracuję), pójdzie za rok i to jeszcze w Warszawie. W Józefowie to się załapie
          dopiero do pięciolatków, bo zamieszkamy tam pewnie za dwa lata.
        • doomi Re: Co do przedszkola dla 3 latka? 19.05.06, 15:52
          To znalazłam co prawda na forum Pruszków, ale myślę że punkt pod tytułem
          wyprawka będzie jak znalazł ;D
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=41507127&a=41827229
        • do73 Re: Co do przedszkola dla 3 latka? 20.05.06, 11:23
          Witam wszystkie nowe forumowe mamysmile))

Bodziar - w przedszkolu na tablicy ogłoszeń powinna być wywieszona informacja
          co jest potrzebne do przedszkola dla maluchów, ale jeśli nie ma to służę pomocą:
          - pościel do leżakowania (tzn koc "pełnowymiarowy" ubrany w poszwę i z
          poprzyszywanymi rogami - żeby się nie przesuwał, KONIECZNIE PODPISANY - może
          być na plastrze samoprzylepnym bez opatrunku - niezły patent)
          - piżama - też pospisana
          - ubranie "awaryjne" na zmianę - kompletne
          - ręcznik
          - buty na zmianę
          - pasta i szczoteczka do zębów - ale nie wiem, czy dla maluchów też - zależy
          od nauczycielki
          - dobry humorsmile)
          Wszystko musi być koniecznie podpisane.
          Wyprawki (tzn. kredki, bloki, farby, plasteliny itp) do tej pory były kupowane
          przez przedszkole - na pierwszym zebraniu składaliśmy się ne tzw. DUŻĄ - ok.80
          zł lub MAŁĄ - ok 40 zł wyprawkę.

Chyba o niczym nie zapomniałam, jakbyś miała pytania, to chetnie służęsmile)

Acha, w zeszłym roku w wakacje były prowadzone zajęcia adaptacyjne dla
          maluchów, dowiedz się - w tym pewnie też- myśle, że warto

Pozdrawiam
          • bodziar Re: Co do przedszkola dla 3 latka? 20.05.06, 16:03
            Dziekuję bardzo do 73.Narawdę jestem bardzo wdzięczna, ale mam jeszcze jedno
            pytanie :co to jest koc pełnowymiarowy?Z gory dziękuję za odpowiedz.Pozdrawiam
            wszystkie Mamusie i Tatusiów.
            • do73 Re: Co do przedszkola dla 3 latka? 20.05.06, 22:23
              bodziar napisała:

> pytanie :co to jest koc pełnowymiarowy?
              smile)) tzn. zwykły, normalny (140x200) a nie mały, dziecęcy
              pozdrawiamsmile
              • bodziar Re: Co do przedszkola dla 3 latka? Wielkie dzieki 21.05.06, 13:30
                Ogromnie dziekuję za odpowiedź.Pozdrawiam gorąco.
    • 111majka Re: a może nowy wątek o Józefowskich mamach 14.01.07, 12:32
      Czy mamy jakieś nowe mamy i dzieci?
    • mcnutka Melduje sie! 14.01.07, 20:25
      Regularnie sledze forum (i z rzadka sie nawet odzywam wink, ale nie wiedzialam, ze jest taki watek - dla mnie jak najbardziej na czasie! Jestem mama 9-miesiecznego Leosia. Od poczatku stycznia wrocilam do pracy - od razu na full, wiec jestem jeszcze mocno zakrecona... Wczesniej przez 8,5 miesiaca bylam tylko non stop z maluszkiem... No, ale trzeba sobie jakos z tym radzic.

A moj synek wlasnie od kilku dni raczkuje i zrobil sie z niego prawdziwy odkrywca. Dzisiaj na przyklad wszedl do brodzika od prysznica... och, duzo by opowiadac!
      Pozdrawiam wszystkie Mamy i Tatusiow!
      • kozaxx Re: Melduje sie! 14.01.07, 23:55
        jestem mama 1,5 rocznej
        Marylki wlasnie was namierzylam i bede sledzic, ......
        wiec uwaga na;
        bedziecie byc moze mieli moj oddech na plecach
        na razie pozdrawiam
        • megiifasolka Re: Melduje sie! 10.03.07, 00:10
          cwalka - podbijam dla Ciebie wątek o którym pisała majka;

zapraszamy kolejną mamę! ja "rodziłam" na tym wątku w styczniu 2006 roku
          (zapraszam do lektury) - wzruszyłam się jak to sobie przed chwilą poczytałam;
        • do73 Re: Melduje sie! 10.03.07, 09:16
          Heh, moje Maluchy własnie dzisiaj kończą 1,5 roku smile
          Witaj kozaxx!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka