Dodaj do ulubionych

Byłam dzisiaj na zakupach...

29.01.06, 19:26
w centrum handlowym targówek. I co mnie zdziwiło?? Kilku panów zgarniało
śnieg z dachu. Czyli znowu mądry Polak po szkodzie (mam na myśli tę tragedię
w Katowicach) i nagle wszyscy się z tym śniegiem obudzili. Pewnie że lepiej
późno niż wcale, tylko szkoda, że zawsze scenariusz jest taki sam - najpierw
tragedia, potem dopiero działanie sad

A dla ofiar tej tragedii [']
Obserwuj wątek
    • delam Re: Byłam dzisiaj na zakupach... 29.01.06, 19:42
      ja tylko jestem ciekawa czy mi z przedszkolnego, plaskiego dachu snieg zgarnia
      • 111majka Re: Byłam dzisiaj na zakupach... 29.01.06, 19:48
        Podobno w Otwocku zgarniają z takich większych....

Najgorsze jest to, że to było do przewidzenia
    • kubek Jan Kochanowski pisał, że 29.01.06, 21:33
      "Taką przypowieść sobie Polak kupi,
      że i przed szkodą i po szkodzie głupi".

Cytat z bardzo dobrego wywiadu, nie na temat śniegu:
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3134900.html
      • 111majka Forum Katowic 29.01.06, 22:53
        Weszłam na Ich forum...
        Tam tą tragedię czuje się bardziej bezpośrednio niż w tv...

['] ['] [']
        • doomi Re: Forum Katowic 31.01.06, 22:36
          Przed chwilą oglądałam express reporterów, jakaś rodzina straciła pięć osób z
          najbliższej rodziny. Tego sobie nawet wyobrazić nie mogę - taka tragedia sad( I
          jeszcze jak jedna babcia opowiadała o tej drugiej, że kobieta rozebrała się do
          bielizny, żeby jak najcieplej ubrać 11-o letniego wnuka. Szczerze się przyznam,
          że do tej pory te transmisje mnie owszem wzruszały, ale byłam jakby obok. Ta
          jedna historia unaoczniła mi obraz cierpienia, bezsilności i tego że jesteśmy
          bezradni wobec... życia?? śmierci??
          Szkoda czasu na głupstwa, nikt nas nie wie kiedy....

Mizzzar, przestańmy się boczyć na siebie, życie to krótka chwila sad
          • 111majka Re: Forum Katowic 01.02.06, 20:37
            W tej chwili to co pokazuja w ty, to jest już tylko granie na ludzkich uczuciach i powiększanie
            oglądalności. Przy takich tragediach jak ta, pokazywanie szczegółów cierpienia poszczególnych rodzin
            jest włażeniem z butami w najintymniejszą sferę ich życia - uczucia. A po co? Nie po to, żeby czegoś
            nauczyć, coś uświadomić, tylko żeby każdy mógł sobie w domu w wygodnym fotelu obejrzeć ten cudzy
            ból. Wiadomo że to wzrusza, ale wg mnie cena jest już za duża.

Już maksymalnie się wkurzyłam przed chwilą (stąd ten wpis) jak przedstawiali nagrania z tefonów ludzi
            dzwoniących o pomoc. Wiem, tłumaczyli przy tym zachowanie osób odbierających telefony. Ale,
            cholera, można zrobić taki program instruktażowy jak się zachować w podobnej sytuacji bez tych
            nagrań!!!

Już i tak w tej telewizji co i raz to pederasta, morderca, niemowlę w śmietniku, kaleka z drgawkami,
            samobójca...... O takich sprawach też trzeba mówić, jasne. Ale nie wywlekać je tylko po to żeby wziąć
            udział w wyścigu, na którym programie będzie tego więcej, będzie bardziej obrzydliwe czy bardziej
            wzruszające.

Terza dziennikarze mają świetną pożywkę, jeszcze długo będą wyciągać flaki z tej tragedii i nam je
            serwować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka