12.04.06, 15:37
Szłam dziś kawałek Wawerską na wysokości gimnazjum i stwierdziłam, że chodnik i ścieżka rowerowa z kostki brukowej są w fatalnym stanie. Wygląda to jakby ktoś je poobtłukiwał (ale to na bardzo dużej powierzchni) albo kostka ta się po prostu kruszy. Nie wytrzymała mrozów? A może położono tam jakiś bubel? Jazda rowerem po tej ścieżce nie należy z pewnością do przyjemności.

A propos - czy wiecie coś na temat tego, czy będą w Józefowie wymieniane jakieś chodniki? Są miejsca, gdzie naprawdę zabić się można...
Obserwuj wątek
    • doomi Re: Chodniki 12.04.06, 15:49
      Z tą kostką to jakaś fuszerka budowlana. Gdzieś coś o tym czytałam. Fatalnie
      się po takiej tarce jeździ rowerem sad Mieli to wymieniać, ale z tego co piszesz
      wynika, że nic w tym kierunku nie zostało zrobione. A szkoda, bo czytałam o tym
      już w zeszłym roku!!
      • morkub Re: Chodniki 12.04.06, 16:26
        Aha, czyli to nie efekty tegorocznej zimy. Jakoś jesienią tego nie zauważyłam, gdy tam spacerowałam, ale może po stopieniu śniegu jeszcze gorzej to teraz wygląda i mi się w oczy rzuciło wink
        • 111majka Re: Chodniki 12.04.06, 19:15
          Też czytałam o konieczności wymiany (może w odpowiedziach burmistrza).
          Mam nadzieję, że czekali z tym do końca zimy.
          • doomi Re: Chodniki 15.04.06, 21:41
            victor 9.04.2006r.
            Panie Burmistrzu, 3 lata temu wzdłuż ulicy wawerskiej została zbudowana ścieżka
            rowerowa. Po pierwszej zimie około 10% kostki uległo samo rozkladowi, Obecnie w
            zadawalającym stanie jest około 30% kostek. Kiedy kostka zosttanie wymieniona i
            czy zostanie wymiweniona w ramach gwarancji wykonawcy czy też z budżetu miasta.

Ulica Wawerska na tym odcinku jest drogą wojewódzką i to Zarząd Województwa
            ponosi za nią odpowiedzialność. W chwili obecnej prowadzę rozmowy z Zarządem.
            Proponujemy, żeby Józefów ich wsparł poprzez wymianę kostki.

• leons10 Re: Chodniki 18.08.06, 21:33
              Chodnik przy ul.Wawerskiej to czysta polityka-niestety.Gimnazjum,basen i chodnik
              musiał być.Pięknie wyglądał gdy oddano do użytku. Los, myślę tak zrządził,
              przed "następnymi wyborami" będzie wymieniany.To droga wojewódzka,oczywiście
              wymiana na koszt urzędu miejskiego.Proszę przejść się na spacer nowym
              trotuarem, już się rozpada,a jeszcze nie oddany.Och gdyby wybory tak co roku,to
              byśmy mieli dużo więcej, nieważne że do remontu.
    • 111majka Re: Chodniki 09.07.06, 10:16
      Ze strony UM:

Jeszcze w lipcu zostanie wymieniona kostka na ścieżce rowerowej wzdłuż ulicy Jarosławskiej w
      Józefowie.

- Naprawa chodnika i ścieżki rowerowej wzdłuż tej drogi nie leży w gestii naszego miasta, ale mimo to
      - mówi Stanisław Kruszewski, burmistrz Józefowa. - Mieszkańcy przychodzą do nas i skarżą się, że
      kostka jest rozbita w drobny mak, dlatego zdecydowaliśmy, że wymienimy ją na nową - dodaje
      burmistrz.

Władze miasta zdecydowały się na ten gest po zwiększeniu na ostatniej sesji wpływów do budżetu
      miasta. - Nasze dochody powiększyły się dzięki wysokim cenom gruntów o około 4 mln zł, dlatego
      mogliśmy wyasygnować tę kwotę na remont ciągu pieszo-rowerowego - zaznacza burmistrz.
      Gmina nie ma obowiązku remontować tego ciągu, bo znajduje się on w obrębie drogi wojewódzkiej nr
      721, administrowanej przez Mazowiecki Zarząd Dróg Wojewódzkich. - Ludzi nie interesuje, do kogo
      chodnik należy. Ważne, że jest wyremontowany, dlatego przychodzą do miasta - mówi burmistrz
      Stanisław Kruszewski.
      • morkub Re: Chodniki 09.07.06, 12:04
        No no no - a wybory coraz bliżej wink
        • doomi Re: Chodniki 17.08.06, 20:58
          Wygląda na to, że felerna ścieżka rowerowa obok gimnazjum zostanie wreszcie
          wymieniona. Widziałam tam dzisiaj stosy nowej kostki!
        • pepe_01 OT 19.08.06, 15:53
          Czy Ty kiedykolwiek z czegokolwiek byłaś zadowolona?

BTW jak tam rondo na 3maja/wyszyńskiego , znalazłaś znowu jakieś bulwersujące
          nie doróbki?
          • boscorelli Re: OT 19.08.06, 16:54
            hahaha
            wreszcie ktos powiedział coś rzeczowego na ten temat!!!

Wszędzie tylko widzicie złe strony, jakieś braki...
            Się znaleźli ludzie doskonali...
            • abstrakt2003 W wikipedi zupełnie położyłeś 19.08.06, 17:56
              artykuł dotyczący Józefowa to tu przyszedłeś sie pocieszać?
              • 111majka pepe 19.08.06, 20:44
                Do kogo to npisales? Bo nie kojarze....
                • pepe_01 Re: pepe 19.08.06, 21:50
                  a nie widac na drzewku? smile)P

• morkub Re: pepe 21.08.06, 13:30
                  Do mnie to napisał, majko, do mnie - czepialski jeden wink
              • boscorelli Re: W wikipedi zupełnie położyłeś 19.08.06, 22:20
                brrr... ale się nastroszyłeś... strach się bać haha
                • 111majka pepe i boscośtam... 20.08.06, 10:01
                  .....niechcemisiezwamigadac....
                  • boscorelli Re: pepe i boscośtam... 21.08.06, 08:45
                    ... bo to zła kobieta była...
          • morkub Re: OT 21.08.06, 13:35
            Oczywiście. smile Założyłam nawet kiedyś wątek na temat tego, co nowego-dobrego zauważam w Józku. I zostałam nazwana "drugim człowiekiem burmistrza" big_grinbig_grin Ale widać niedokładnie czytasz forum - albo lubisz tylko wątki sensacyjne wink

A co do ronda - wróciłam po długiej niebytności do naszego miasta a tu rondo gotowe, słup-zawalidroga przesunięty, płot po drugiej stronie także. Cud miód malina - jeszcze tylko pasy i oznaczenia namalują na jezdni i będzie gicior. Wtedy usiądę na środku ronda z transparentem: Kajam się przed Wami, forumowicze. Nie miałam racji! wink
            • boscorelli Re: OT 21.08.06, 18:43
              bo to zła kobieta była cytat z filmu tyczył się wcześniejszej wypowiedzi
              również z Psów...

Ogólnie chodzi o taka postawę ludzi jaką Ty zauważyłaś:
              Człowiek burmistrza, są wybory - są inwestycje...
              Tak czasami jest to prawda że inwestycje są "robione pod wybory" (tj. otwarcie
              komisariatu i poczty, to jest przygotowane pod wybory) Dlaczego jeszcze nie
              otworzyli komisariatu?? Czeka się na październik...
              Lecz z drugiej jednak strony widac tez że inwestycje nie są obliczone tylko na
              wybory - są długofalowe i perspektywiczne...

I dla tego mieszkańcy Józefowa powinni ocenić burmistrza i urzędników oddając
              swój głos, a nie każde posunięcie władz miasta kwitowane jest "zbliżają się
              wybory", a ludzie oceniani są "bo ten poiera burmistrza, ten jest wrogo
              nastawiony do burmistrza"

Mam własne zdanie na temat jego pracy, ale pozwolę sobie na wyrażenie jego na
              karcie do głosowania, gdy rozważę cały okres kadencji...
              • doomi Re: OT 21.08.06, 21:01
                Jeśli chodzi o komisariat, to na pewno nie otworzą go jak to określiłeś "na
                październik". Tym razem zawaliło nie miasto, a policja. Bo miasto co miało
                sfinansować, to sfinasowało. Natomiast druga strona nie wywiązała się z umowy
                (wiadomo, brak funduszy, chociaz były jakieś tam ustalenia). W tej chwili
                komisariat jest w stanie surowym zamkniętym (+niektóre instalacje). Tak więc w
                tym wypadku to nie zależy od "miasta", burmistrza czy radnych (niepotrzebne
                skreślić) ale od strony "niebieskiej"...

Co do kostki, to faktycznie jest w tej chwili wymieniana (jarosławska),
                natomiast jako wymagający człowiek burmistrza - muszę stwierdzić (czy to się
                komuś podoba czy nie), że nowa ścieżka wzdłuż granicznej też się
                zaczyna "sypać". Dzisiaj jechałam do "daglezji" i w niektórych miejscach
                ścieżka rozjeżdża się na boki. Czyli przechyla się krawężnik, a w skrajnych
                wypadkach także pierwszy rząd kostki jakby "odczepia" się od reszty.

Jeszcze raz czy się to komuś podoba czy nie: jeśli mi się coś nie podoba, to
                będę to komentowała. Podobnie będę achowała i ochowała jeśli coś mnie zachwyci.
                A że oceniam sugestywnie? no cóż jestem tylko człowiekiem.

A dla mnie, tak jak już ktoś napisał: wybory mogą być nawet co rok, jeśli tylko
                z tego powodu możemy zyskać jakieś inwestycje. Zawsze to lepsze niż same
                obietnice ;P
                • doomi Re: OT 21.08.06, 21:12
                  hi hi, znalazłam nawet artykuł gazetowy jak na zamówienie:
                  www.linia.com.pl/public/article.php?1-8818-0
                  • boscorelli Re: OT 21.08.06, 21:42
                    Co? Zamknąłem cię kiedyś? wzięłem łapówkę i się nie wywiązałem? No co ci
                    zrobiłem, że się przysiadasz jak do swojego?...
                    Psy
                    • aron121 Re: OT 25.08.06, 07:45
                      Kostka już jest wymieniana,ciekawi mnie tylko czy prace wykonuje ta sama ekipa
                      co skićkała poprzednio wykonanie.Bo jeżeli tak to chodnik nie wytrzyma do
                      następnych wyborów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka