16.03.07, 11:43
dlaczego zajęcia są odwołane? jak długo to potrwa? właśnie wyszłam z grypy i
pełna zapału chciałam sobie poskakać a tu tak niespodzianka sad
Obserwuj wątek
    • do73 Re: aerobik 16.03.07, 11:49
      Jeszcze chwilkę
      Właśnie trwają uzgodnienia odnosnie zastępstwa smile
      • patsik Re: aerobik 17.03.07, 08:54
        dzięki, cierpliwie czekam smile
        • magdam110 Re: aerobik 17.03.07, 10:57
          Ja też chętnie się zapiszę ponieważ na basenie już mam dosyc
          • patsik Re: aerobik 17.03.07, 20:35
            a to ten, o którym mówię nie jest na basenie???
            • doomi Re: aerobik 17.03.07, 21:58
              Forumowe laski chodzą na aerobik na józefovię (to o tym aerobiku pisze do73)
              ne wiem jaki aerobik miałaś Ty patsik na myśli wink

A nieporozumienie pewnie stąd, że jeśli słyszymy na forum hasło aerobik, to od
              razu mamy na myśli ten "nasz".
              • patsik Re: aerobik 17.03.07, 23:56
                ja miałam na mysli józefovię, będąc święcie przekonana, że chodzi na aerobik na
                basenie....a gdzie jest józefovia?
                • patsik Re: aerobik 19.03.07, 12:03
                  czy ktoś mnie uświadomi? basen to nie józefovia?
                  • 111majka Re: aerobik 19.03.07, 12:11
                    "Basen" to ICSiR na Dlugiej (przy Gimnazjum)
                    www.icsir.pl/
                    a Józefovia to Józefovia na Dolnej (przy Świdrze)
                    www.jozefovia.pl/
                    • patsik Re: aerobik 19.03.07, 15:40
                      hihihi, dzięki za oświecenie mnie - mając na mysli józefovię i wchodząc na jej
                      linka, byłam święcie przekonana, że chodzi o basen i tam bym się pewnie
                      udała..... wink
      • magdam110 Re: aerobik 20.03.07, 14:54
        Dziewczyny forumowe dobrze poinformowane

Czy jest malutka szansa na aerobic na Jozefovii. Wczoraj na basenie na
        gimnastyce bylo około 30 dziewczyn, nie tylko nie można sie ruszyć ale i
        oddychac.
    • 111majka Aerobik w DNiS 22.03.07, 14:44
      Jest możliwość rozpoczęcia aerobiku w DNiS (Wyszyńskiego 4, w dawnym przedszkolu).
      Salka jest nieduża, ale parę osob mogłoby poskakać.
      Jest już prowadząca czekająca na chętne.
      Zajęcia moglyby się odbywać tak jak poprzednie, w poniedziałki i środy o 19. Koszty podobne.

Kto ma ochotę?
      I kiedy chciałybyście zacząć - przed Swiętami, czy po?
      • magdam110 Re: Aerobik w DNiS 22.03.07, 14:59
        Ja bardzo chętnie ale w te dni mogę najwcześniej o 19,30
        • 111majka Re: Aerobik w DNiS 22.03.07, 15:27
          Jak będzie więcej chętnych na 19.30, to ta godzina też może być.
          • patsik Re: Aerobik w DNiS 22.03.07, 23:39
            a jaka forma tego aerobiku?
            ja już w rodzimym Otwocku zaczęłam chadzać, ale jeszcze ostatecznie się nie
            zdeklarowałam.....ciągle jestem otwarta i testująca smile
            • 111majka Re: Aerobik w DNiS 23.03.07, 00:21
              patsik napisała:

> a jaka forma tego aerobiku?

Ja nie wiem.
              Moze czyta nas pani instruktorka. Moze slowko napisze....

Zawsze mozna sprobowac i potem zdecydowac.

A Ty z bardziej zaawansowanych aerobiczek jestes?
              • patsik Re: Aerobik w DNiS 23.03.07, 12:22
                nie wiem, czy z bardziej zaawansowanych - mnie po prostu trudno zmęczyć smile
      • morkub Re: Aerobik w DNiS 27.03.07, 21:31
        A ja przyznam się bez bicia, że gdyby to był jakiś pilates albo inny streching (czy jak się to pisze), to jak najbardziej, ale podskoki z wygibasami to nie, nie...
    • 111majka Dziewczyny józefovio-aerobikowe 26.03.07, 12:28
      Mam pytanie do Was w związku z brakiem Waszego zainteresowania aerobikiem w DNiS.
      Rozumiem, że z różnych powodow wygodniej jest Wam chodzic na Józefovię i w tej chwili czekacie na
      zastępstwo tam wlaśnie, lub powrót Marty. Tak?

I może powrót do... przedszkola mógłby nie być zbyt miły... smile
      • lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 26.03.07, 13:58
        Ja przynajmniej czekam na Martę z dwóch powodów
        1. zajęcia czirliderek
        2. aerobik który "daje w kość" - domyslam się że pisząc o przedszkolu masz na
        mysli to, że nie jest on dla "zaawansowanych" i można sobie poskakać ale
        niekoniecznie zmęczyć? jeśli moje domysły są niewłaściwę proszę o sprostowaniesmile
        a co z tego będzie pokaże czas
        • 111majka Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 26.03.07, 14:52
          Lamelko, pisząc o przedszkolu miałam na myśli złe wspomnienia niektórych z tym budynkiem smile
          • lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 26.03.07, 15:54
            z budynkiem? mam miłe wspomnienia!!!!!!!!big_grin
            • truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 27.03.07, 08:36
              Znam ten budynek i jakoś trudno mi sobie wyobrazić prowadzenie tam zajęć z
              aerobiku. Kilka osób poskacze i będzie taka parów, ze hej. Wydaje mi się, ze
              można tam prowadzić ewentualnie gimnastykę, zajęcia psychofizyczne,
              kinezygerontoprofilaktyczne, ale nie fitness. Może się mylę, ale tak to widzę.
              Ponadto chciałabym, żeby Józefovia się rozwijała, tworzyła nowe sekcje
              sportowe, rekreacyjne- no i poczułabym się jak zdrajca, gdybym rozpoczęła
              zajęcia gdzieś indziej. Czekam z utęsknieniem na Martę, bo okazuje się że
              zorganizowanie osoby na zastępstwo wcale nie jest łatwe. O ile dla nas
              staruchów ktoś by się znalazł o tyle dla dziewczynek, jest już problem. Mam
              kilka osób z Warszawy ale im nie chce się dojeżdżać do Józka. Ale jest cień
              nadziei. Udało mi się dotrzeć przez przypadek do jednej dziewczyny
              tzw „nabytku” Józefowskiego. Mam nadzieję, ze się dogada z Prezesem i zaczną
              się zajęcia, ale nie mam jeszcze 100% pewności. Ale to takie dodatkowe
              uzasadnienie. Stąd brak mojego zainteresowania uczestnictwem w zajęciach w
              DNiS.
              Z budynkiem osobiście nie mam złych wspomnień, dziwi mnie tylko fakt, ze teraz
              Straż Pożarna dopuszcza, korzystanie z budynku przez dzieci, mogą tam się
              odbywać zajęcia, a przebywanie dzieci przedszkolnych było nie możliwe. Ale nie
              chcę już poruszać więcej tego tematu. Sprawa zamknięta. Potwierdza to tylko
              moje stanowisko w tej sprawie.
              Ale pomimo wszystko bardzo się cieszę, ze jest miejsce w którym coś się dzieję
              i nie zostało ono przeznaczone na cele komercyjne, prywatne tylko dla naszych
              mieszkańców.
              • 111majka Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 27.03.07, 22:01
                Tak też wlasnie sobie pomyślałam smile
                • truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 09:48
                  Witam poświątecznie. Zapewne brzuchy objedzone. Parę kilo niektórym przybyło.
                  Trzeba się teraz tego pozbyć, bo wakacje tuż tuż....
                  Przekazuję więc dobra wiadomość dla tych, którzy uczestniczyli lub zamierzają
                  uczestniczyć w zajęciach z aerobiku w MLKS „Józefovia”.
                  Pierwsze, po bardzo długiej przerwie:
                  Środa godz. 19.30
                  Zapraszam serdecznie
                  • lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 11:00
                    oj!!!!! przyda się przyda! do73 będziesz?
                    • patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 12:51
                      19.30, tak?
                      a ktoś mnie oświeci, co to będą za ćwiczenia? intensywne, czy raczej spokojne?
                      • truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 14:00
                        Najpierw rozgrzewka, lekko, układy, potem przy szybszej muzyce, następnie
                        ćwiczenia z przyrządem gymsick, a na koniec rozciąganie, wyciszenie i do domku.
                        Nie jest to dla mistrzyń aerobiku, ale zmęczyć się można.
                        Zdjęcia nie są z zajeć aerobiku, ale to jest ten przyrząd
                        www.jozefovia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=136&Itemid=98
                        • truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 14:01
                          Zdjęcia nie są z zajeć aerobiku, ale to jest ten przyrząd

to znaczy nie z zajęć na Józefovi
                      • lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 14:06
                        mam nadzieję że Marta podjedzie do nas łagodnie i będziemi sie wdrażać po
                        przerwie! a ćwiczenia są raczej intensywne! no chyba, że jesteś mistrzynią
                        fitnesusmile)))
                        • patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 15:19
                          Mistrzynią nie jestem, ale byłam już na kilku zajęciach w Otwocku, gdzie tempo
                          było dla mnie zbyt wolne wink Ale tym razem i ja jestem po przerwie oraz po
                          świątecznym obżarstwie - myślę, że niewiele trzeba, żeby mnie zmęczyć wink
                          Mam nadzieję, ze trafię smile
                          • lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 15:21
                            do zobaczenia?smile
                            • patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 16:53
                              jesli trafie, to do zobaczenia wink
                              wpuszczacie "jednorazowo"? czy trzeba od razu karnet?
                              • lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 11.04.07, 07:53
                                zawsze możesz jednorazowosmile
                                a tak poważnie. nie ma obowiązku wykupowania karnetu. za pojedyńcze zajęcia
                                płaci się 10 zł. chodzisz - płacisz, nie chodzisz - nie płacisz. lub płacisz 60
                                zł i masz opłacone zajęcia dwa razy w tygodniu przez cały miesiąc.
                                • patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 11.04.07, 21:57
                                  bardzo miło się ćwiczyło smile
                                  tylko mogłyście mnie oświecić, że z własną karimatą należy przybyć wink
                                  rozważam pomysł przyjeżdżania na rowerze w celu zwiększenia efektów ćwiczeń.....
                                  • truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 12.04.07, 08:33
                                    No to bardzo nam miło. Przepraszam, ze nie poinformowałyśmy. Ale jakoś wyszło
                                    mi z głowy. Ale na materacyku pewnie było Ci wygodniej, mięciutko. Może
                                    niedługo Klub zakupi parę mat i będą w razie czego dla potrzebujących. Niestety
                                    jak zauważyłaś nie ćwiczyłyśmy z kijami, a to dopiero jest fajne ćwiczenie. Nie
                                    ma szans, żeby się obijać. Wszystkie mięśnie pracują. Ale ponieważ Marta była
                                    bardzo chora, jest osłabiona i musi powoli wracać do formy, będziemy musiały
                                    trochę poczekać na te przyjemności.
                                    Rowerek to fajna sprawa. W zeszłym roku jak było ciepło też przyjeżdżałam na
                                    jednośladzie i zapewne jak będzie ciepło, to również przesiądę się na rower.
                                    Pozdrawiam i do zobaczenia w poniedziałek.
                                    • patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 12.04.07, 15:12
                                      znaczy - jak przyjadę rowerem, to nie zniknie nie wiadomo gdzie? bo tego się
                                      najbardziej obawiam......
                                      • hanelorka Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 13.04.07, 21:35
                                        Witam Was, dziewczyny

Mam szczere chęci zapisać się na aerobik. Zdarza mi się chodzić na zajęcia do
                                        ICSiR, ale powiem szczerze, że odstrasza mnie ciasnota. Czasami prawie nie da
                                        się ćwiczyć, bo salka mała, o dziewczyn zwykle dużo. Napiszcie, jak jest na
                                        Józefovii? Nie szukam luksusów, ale nie chcę się stresować, że niechący kogoś
                                        kopnę albo sama dostanę w żebrowink
                                        • truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 13.04.07, 23:57
                                          Rower możesz zostawić, ale oczywiście przypięty. Strzeżonego…. Itd. Młodzi
                                          piłkarze w większości przybywają na rowerkach. Nie słyszałam jak dotąd by komuś
                                          dmuchnęli. Oczywiście zawsze może być pierwszy raz. Ale tego ani Tobie ani
                                          sobie nie życzę.

Hanelorka- pytasz jak jest na aerobiku. Jak dla mnie bomba. Byłam w ICSiR 2
                                          razy- pierwszy żeby zobaczyć jak jest, drugi, żeby dać Pani drugą szansę.
                                          Powiem szczerze, że tłok, tłokiem ale sposób prowadzenia zajęć zupełnie mi nie
                                          odpowiadał.
                                          Oczywiście, każdemu co innego się podoba. Ten na Józefovi z czystym sumieniem
                                          mogę polecić. Oczywiście nie jestem zbyt obiektywna. Ale inni też chodzą i nie
                                          narzekają. Ćwiczy nas zwykle 8-10 osób. Sala też nie jest duża. Teraz trochę
                                          zmieniliśmy ustawienie i zrobiło się o wiele więcej miejsca, ale nigdy nie było
                                          tak byśmy miały okazję walnąć sobie łokciem w żebro. Wejdź sobie tu,
                                          www.jozefovia.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=31&func=viewcategory&catid=20
                                          i może to da ci jako taki obraz.
                                          Pozdrawiam
                                          • hanelorka Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 14.04.07, 00:33
                                            Dzięki, Truski1. Wygląda super. Sprawdzę dni i godziny i ruszam do boju!
                                            • do73 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 14.04.07, 16:07
                                              Serdecznie zapraszamy! smile
                                              Aerobik z Martą jest naprawdę super. Potrafi nieźle dać w kość, ale daje też
                                              takiego "powera", że hej.
                                              Zajęcia są w poniedziałki i środy o 19.30

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka