patsik 16.03.07, 11:43 dlaczego zajęcia są odwołane? jak długo to potrwa? właśnie wyszłam z grypy i pełna zapału chciałam sobie poskakać a tu tak niespodzianka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
do73 Re: aerobik 16.03.07, 11:49 Jeszcze chwilkę Właśnie trwają uzgodnienia odnosnie zastępstwa Odpowiedz Link
magdam110 Re: aerobik 17.03.07, 10:57 Ja też chętnie się zapiszę ponieważ na basenie już mam dosyc Odpowiedz Link
doomi Re: aerobik 17.03.07, 21:58 Forumowe laski chodzą na aerobik na józefovię (to o tym aerobiku pisze do73) ne wiem jaki aerobik miałaś Ty patsik na myśli A nieporozumienie pewnie stąd, że jeśli słyszymy na forum hasło aerobik, to od razu mamy na myśli ten "nasz". Odpowiedz Link
patsik Re: aerobik 17.03.07, 23:56 ja miałam na mysli józefovię, będąc święcie przekonana, że chodzi na aerobik na basenie....a gdzie jest józefovia? Odpowiedz Link
111majka Re: aerobik 19.03.07, 12:11 "Basen" to ICSiR na Dlugiej (przy Gimnazjum) www.icsir.pl/ a Józefovia to Józefovia na Dolnej (przy Świdrze) www.jozefovia.pl/ Odpowiedz Link
patsik Re: aerobik 19.03.07, 15:40 hihihi, dzięki za oświecenie mnie - mając na mysli józefovię i wchodząc na jej linka, byłam święcie przekonana, że chodzi o basen i tam bym się pewnie udała..... Odpowiedz Link
magdam110 Re: aerobik 20.03.07, 14:54 Dziewczyny forumowe dobrze poinformowane Czy jest malutka szansa na aerobic na Jozefovii. Wczoraj na basenie na gimnastyce bylo około 30 dziewczyn, nie tylko nie można sie ruszyć ale i oddychac. Odpowiedz Link
111majka Aerobik w DNiS 22.03.07, 14:44 Jest możliwość rozpoczęcia aerobiku w DNiS (Wyszyńskiego 4, w dawnym przedszkolu). Salka jest nieduża, ale parę osob mogłoby poskakać. Jest już prowadząca czekająca na chętne. Zajęcia moglyby się odbywać tak jak poprzednie, w poniedziałki i środy o 19. Koszty podobne. Kto ma ochotę? I kiedy chciałybyście zacząć - przed Swiętami, czy po? Odpowiedz Link
magdam110 Re: Aerobik w DNiS 22.03.07, 14:59 Ja bardzo chętnie ale w te dni mogę najwcześniej o 19,30 Odpowiedz Link
111majka Re: Aerobik w DNiS 22.03.07, 15:27 Jak będzie więcej chętnych na 19.30, to ta godzina też może być. Odpowiedz Link
patsik Re: Aerobik w DNiS 22.03.07, 23:39 a jaka forma tego aerobiku? ja już w rodzimym Otwocku zaczęłam chadzać, ale jeszcze ostatecznie się nie zdeklarowałam.....ciągle jestem otwarta i testująca Odpowiedz Link
111majka Re: Aerobik w DNiS 23.03.07, 00:21 patsik napisała: > a jaka forma tego aerobiku? Ja nie wiem. Moze czyta nas pani instruktorka. Moze slowko napisze.... Zawsze mozna sprobowac i potem zdecydowac. A Ty z bardziej zaawansowanych aerobiczek jestes? Odpowiedz Link
patsik Re: Aerobik w DNiS 23.03.07, 12:22 nie wiem, czy z bardziej zaawansowanych - mnie po prostu trudno zmęczyć Odpowiedz Link
morkub Re: Aerobik w DNiS 27.03.07, 21:31 A ja przyznam się bez bicia, że gdyby to był jakiś pilates albo inny streching (czy jak się to pisze), to jak najbardziej, ale podskoki z wygibasami to nie, nie... Odpowiedz Link
111majka Dziewczyny józefovio-aerobikowe 26.03.07, 12:28 Mam pytanie do Was w związku z brakiem Waszego zainteresowania aerobikiem w DNiS. Rozumiem, że z różnych powodow wygodniej jest Wam chodzic na Józefovię i w tej chwili czekacie na zastępstwo tam wlaśnie, lub powrót Marty. Tak? I może powrót do... przedszkola mógłby nie być zbyt miły... Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 26.03.07, 13:58 Ja przynajmniej czekam na Martę z dwóch powodów 1. zajęcia czirliderek 2. aerobik który "daje w kość" - domyslam się że pisząc o przedszkolu masz na mysli to, że nie jest on dla "zaawansowanych" i można sobie poskakać ale niekoniecznie zmęczyć? jeśli moje domysły są niewłaściwę proszę o sprostowanie a co z tego będzie pokaże czas Odpowiedz Link
111majka Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 26.03.07, 14:52 Lamelko, pisząc o przedszkolu miałam na myśli złe wspomnienia niektórych z tym budynkiem Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 26.03.07, 15:54 z budynkiem? mam miłe wspomnienia!!!!!!!! Odpowiedz Link
truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 27.03.07, 08:36 Znam ten budynek i jakoś trudno mi sobie wyobrazić prowadzenie tam zajęć z aerobiku. Kilka osób poskacze i będzie taka parów, ze hej. Wydaje mi się, ze można tam prowadzić ewentualnie gimnastykę, zajęcia psychofizyczne, kinezygerontoprofilaktyczne, ale nie fitness. Może się mylę, ale tak to widzę. Ponadto chciałabym, żeby Józefovia się rozwijała, tworzyła nowe sekcje sportowe, rekreacyjne- no i poczułabym się jak zdrajca, gdybym rozpoczęła zajęcia gdzieś indziej. Czekam z utęsknieniem na Martę, bo okazuje się że zorganizowanie osoby na zastępstwo wcale nie jest łatwe. O ile dla nas staruchów ktoś by się znalazł o tyle dla dziewczynek, jest już problem. Mam kilka osób z Warszawy ale im nie chce się dojeżdżać do Józka. Ale jest cień nadziei. Udało mi się dotrzeć przez przypadek do jednej dziewczyny tzw „nabytku” Józefowskiego. Mam nadzieję, ze się dogada z Prezesem i zaczną się zajęcia, ale nie mam jeszcze 100% pewności. Ale to takie dodatkowe uzasadnienie. Stąd brak mojego zainteresowania uczestnictwem w zajęciach w DNiS. Z budynkiem osobiście nie mam złych wspomnień, dziwi mnie tylko fakt, ze teraz Straż Pożarna dopuszcza, korzystanie z budynku przez dzieci, mogą tam się odbywać zajęcia, a przebywanie dzieci przedszkolnych było nie możliwe. Ale nie chcę już poruszać więcej tego tematu. Sprawa zamknięta. Potwierdza to tylko moje stanowisko w tej sprawie. Ale pomimo wszystko bardzo się cieszę, ze jest miejsce w którym coś się dzieję i nie zostało ono przeznaczone na cele komercyjne, prywatne tylko dla naszych mieszkańców. Odpowiedz Link
111majka Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 27.03.07, 22:01 Tak też wlasnie sobie pomyślałam Odpowiedz Link
truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 09:48 Witam poświątecznie. Zapewne brzuchy objedzone. Parę kilo niektórym przybyło. Trzeba się teraz tego pozbyć, bo wakacje tuż tuż.... Przekazuję więc dobra wiadomość dla tych, którzy uczestniczyli lub zamierzają uczestniczyć w zajęciach z aerobiku w MLKS „Józefovia”. Pierwsze, po bardzo długiej przerwie: Środa godz. 19.30 Zapraszam serdecznie Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 11:00 oj!!!!! przyda się przyda! do73 będziesz? Odpowiedz Link
patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 12:51 19.30, tak? a ktoś mnie oświeci, co to będą za ćwiczenia? intensywne, czy raczej spokojne? Odpowiedz Link
truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 14:00 Najpierw rozgrzewka, lekko, układy, potem przy szybszej muzyce, następnie ćwiczenia z przyrządem gymsick, a na koniec rozciąganie, wyciszenie i do domku. Nie jest to dla mistrzyń aerobiku, ale zmęczyć się można. Zdjęcia nie są z zajeć aerobiku, ale to jest ten przyrząd www.jozefovia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=136&Itemid=98 Odpowiedz Link
truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 14:01 Zdjęcia nie są z zajeć aerobiku, ale to jest ten przyrząd to znaczy nie z zajęć na Józefovi Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 14:06 mam nadzieję że Marta podjedzie do nas łagodnie i będziemi sie wdrażać po przerwie! a ćwiczenia są raczej intensywne! no chyba, że jesteś mistrzynią fitnesu))) Odpowiedz Link
patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 15:19 Mistrzynią nie jestem, ale byłam już na kilku zajęciach w Otwocku, gdzie tempo było dla mnie zbyt wolne Ale tym razem i ja jestem po przerwie oraz po świątecznym obżarstwie - myślę, że niewiele trzeba, żeby mnie zmęczyć Mam nadzieję, ze trafię Odpowiedz Link
patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 10.04.07, 16:53 jesli trafie, to do zobaczenia wpuszczacie "jednorazowo"? czy trzeba od razu karnet? Odpowiedz Link
lamelka007 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 11.04.07, 07:53 zawsze możesz jednorazowo a tak poważnie. nie ma obowiązku wykupowania karnetu. za pojedyńcze zajęcia płaci się 10 zł. chodzisz - płacisz, nie chodzisz - nie płacisz. lub płacisz 60 zł i masz opłacone zajęcia dwa razy w tygodniu przez cały miesiąc. Odpowiedz Link
patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 11.04.07, 21:57 bardzo miło się ćwiczyło tylko mogłyście mnie oświecić, że z własną karimatą należy przybyć rozważam pomysł przyjeżdżania na rowerze w celu zwiększenia efektów ćwiczeń..... Odpowiedz Link
truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 12.04.07, 08:33 No to bardzo nam miło. Przepraszam, ze nie poinformowałyśmy. Ale jakoś wyszło mi z głowy. Ale na materacyku pewnie było Ci wygodniej, mięciutko. Może niedługo Klub zakupi parę mat i będą w razie czego dla potrzebujących. Niestety jak zauważyłaś nie ćwiczyłyśmy z kijami, a to dopiero jest fajne ćwiczenie. Nie ma szans, żeby się obijać. Wszystkie mięśnie pracują. Ale ponieważ Marta była bardzo chora, jest osłabiona i musi powoli wracać do formy, będziemy musiały trochę poczekać na te przyjemności. Rowerek to fajna sprawa. W zeszłym roku jak było ciepło też przyjeżdżałam na jednośladzie i zapewne jak będzie ciepło, to również przesiądę się na rower. Pozdrawiam i do zobaczenia w poniedziałek. Odpowiedz Link
patsik Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 12.04.07, 15:12 znaczy - jak przyjadę rowerem, to nie zniknie nie wiadomo gdzie? bo tego się najbardziej obawiam...... Odpowiedz Link
hanelorka Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 13.04.07, 21:35 Witam Was, dziewczyny Mam szczere chęci zapisać się na aerobik. Zdarza mi się chodzić na zajęcia do ICSiR, ale powiem szczerze, że odstrasza mnie ciasnota. Czasami prawie nie da się ćwiczyć, bo salka mała, o dziewczyn zwykle dużo. Napiszcie, jak jest na Józefovii? Nie szukam luksusów, ale nie chcę się stresować, że niechący kogoś kopnę albo sama dostanę w żebro Odpowiedz Link
truski1 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 13.04.07, 23:57 Rower możesz zostawić, ale oczywiście przypięty. Strzeżonego…. Itd. Młodzi piłkarze w większości przybywają na rowerkach. Nie słyszałam jak dotąd by komuś dmuchnęli. Oczywiście zawsze może być pierwszy raz. Ale tego ani Tobie ani sobie nie życzę. Hanelorka- pytasz jak jest na aerobiku. Jak dla mnie bomba. Byłam w ICSiR 2 razy- pierwszy żeby zobaczyć jak jest, drugi, żeby dać Pani drugą szansę. Powiem szczerze, że tłok, tłokiem ale sposób prowadzenia zajęć zupełnie mi nie odpowiadał. Oczywiście, każdemu co innego się podoba. Ten na Józefovi z czystym sumieniem mogę polecić. Oczywiście nie jestem zbyt obiektywna. Ale inni też chodzą i nie narzekają. Ćwiczy nas zwykle 8-10 osób. Sala też nie jest duża. Teraz trochę zmieniliśmy ustawienie i zrobiło się o wiele więcej miejsca, ale nigdy nie było tak byśmy miały okazję walnąć sobie łokciem w żebro. Wejdź sobie tu, www.jozefovia.pl/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=31&func=viewcategory&catid=20 i może to da ci jako taki obraz. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hanelorka Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 14.04.07, 00:33 Dzięki, Truski1. Wygląda super. Sprawdzę dni i godziny i ruszam do boju! Odpowiedz Link
do73 Re: Dziewczyny józefovio-aerobikowe 14.04.07, 16:07 Serdecznie zapraszamy! Aerobik z Martą jest naprawdę super. Potrafi nieźle dać w kość, ale daje też takiego "powera", że hej. Zajęcia są w poniedziałki i środy o 19.30 Odpowiedz Link