Dodaj do ulubionych

Nowoczesne centrum jeszcze w tej kadencji...

10.04.07, 12:49
linia.com.pl/public/article.php?1-11307-0
Obserwuj wątek
    • julka1800 Re: Nowoczesne centrum jeszcze w tej kadencji... 10.04.07, 13:45
      Brawo, znaczy sie doczekam sie za zycia czegos na ksztalt centrumsmile
      • surmia Re: Nowoczesne centrum jeszcze w tej kadencji... 10.04.07, 15:33
        Może nie cieszmy się na zapas...
        A co jak znowu zaprotestują kupcy??? Już raz tak było.
        Ale by się to centrum przydało...
        • lamelka007 Re: Nowoczesne centrum jeszcze w tej kadencji... 10.04.07, 15:39
          kupcy, kupcami ale tam mieszkają ludzie...
          • surmia Re: Nowoczesne centrum jeszcze w tej kadencji... 11.04.07, 11:47
            Jest jeden dom koło poczty, ale nie wiem, czy ktoś tam jeszcze mieszka, na rogu
            Wyszyńskiego i Świderskiej dom wyburzony, koło komisariatu pusto, no chyba, że
            tam bliżej Sosnowej. Jakoś nie mogę sobie przypomnieć, jak to tam wygląda. Także
            mam wrażenie, że przestrzeni jest dość. Nawet, jeśli na obrzeżach centrum będą
            prywatne domy. Sądzę, że tam ingerencja centrum będzie polegała na wyrównaniu
            ulic i położeniu chodników. Może będzie można obejrzeć projekty...
            • doomi Re: Nowoczesne centrum jeszcze w tej kadencji... 11.04.07, 12:15
              Ano własnie, też jestem ciekawa o jakich ludziach pisze lamelka.
              Zresztą albo chcemy to centrum, albo nie. Jeśli chodzi o mieszkańców
              komunalnych drewniaków (tak coś mi się przypomina wypowiedź lamelki albo truski
              z innego wątku) to sory, ale mieszkanie komunalne to taka forma najmu. Przykre
              że ktoś kto mieszka w jakimś miejscu 40 lat będzie musiał się wyprowadzić, ale
              taka jest rzeczywistość. Jak sądzę także po to miasto buduje kolejne TBS-y, aby
              ludzie z bydynków które muszą zostać rozebrane mieli gdzie mieszkać (jeśli ich
              nie stać na TBS-y to zawsze zostają mieszkania zdane przez tych które wybiorą
              większy komfort).
              Taki lajf wink Oczywiście jeśli chodzi Ci lamelka o coś innego, to odszczekam smile
              Gdybyś Ty wynajmowała komuś mieszkanie i nagle byś zmieniła zdanie i rozwiązała
              umowę, to cóż w tym dziwnego - Twoja własność, Twoja sprawa.
              I tak samo jest tam, tyle że właścicielem jest Urząd Miasta. Urząd, który chce
              nam zbudować fajne centrum!
              • cinqueterre Re: Nowoczesne centrum jeszcze w tej kadencji... 11.04.07, 14:32
                To moze pofantazjujmy, a bycmoze projektanci, ktorzy stana do konkursu sie
                zainspiruja...? Ja widzialbym po srodku fontanne. Moze w ksztalcie sosenki : )
                Pozdrowienia.
                • chiste A ja słońce 11.04.07, 14:41
                  W czarnej ramce
                  i figurę Józefa z Arymatei, z kielichem.
                  • julka1800 Re: A ja słońce 11.04.07, 23:08
                    A ja proponuje fontanny na kształt.. kobiet

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4050795.html
                    wink))
                    • 111majka Re: A ja słońce 11.04.07, 23:33
                      Jakieś nieciekawie ksztaltne te ... kobiety.
                      Takie zgiętokolanowe... smile
                      • cinqueterre Re: A ja słońce 12.04.07, 11:09
                        Odpuscmy juz fontanne. Moze macie jakies inne kreatywne pomysly? Ja widzialbym
                        jakies laweczki (moze jedna z jakas fajna postacia jak w Lodzi?). Np. s.p.
                        Nalepa? I zeby dalo sie latem ustawiac ogrodki na zewnatrz przy kawiarni (-ach).
                        Pozdrawiam
                        • chiste Re: A ja słońce 12.04.07, 11:14
                          cinqueterre napisał:

> Ja widzialbym
                          > jakies laweczki (moze jedna z jakas fajna postacia jak w Lodzi?). Np. s.p.
                          > Nalepa?

Burmistrz Kruszewski i ksiądz pleban odlani z brazu grają w warcaby wink
                          A przed nowym komisariatem Statua Smerfetki. wink
                        • doomi Re: A ja słońce 12.04.07, 11:14
                          O tak, ogródki letnie kawiarniane i mnóóóóóstwo kwiatów!
                          I ławeczki stylizowane i latarnie i w ogóle żeby to miało taki józefowski
                          klimat! A ławeczka z kimś sławnym też bardzo mi się podoba smile
                          Normalnie się rozmarzyłam big_grin
                          • 111majka Re: A ja słońce 12.04.07, 11:59
                            Na laweczce posadzimy Markowskiego smile
                            A kwiaty - owszem, ale właśnie józefowskie. Czyli leśne mi się marzą...
                            • doomi Re: A ja słońce 12.04.07, 12:23
                              Eeee nieeee, ani Markowski ani kwiaty leśne. To nie ujdzie współadminko, nie
                              ujdzie wink
                              • surmia Re: A ja słońce 12.04.07, 16:22
                                Oj, ławeczki, ładne ławeczki...kawiarniane ogródki...fontanna? Fontanna albo
                                taka sztuczna rzeczka. No, jakaś woda.
                                Markowski na ławce? Chętnie bym koło niego siadała. Uwielbiam tego pana.
                                Zielone nasadzenia - jak najbardziej udomowione, nie dzikie.
                                Dużo nasadzeń.
                                Sklepiki.
                                Ładne latarnie.
                                Ładne chodniki.
                                Ładne kosze na śmieci.
                                Może miejsce do turniejów szachowych, takie na stałe?
                                Może jakaś altana opleciona zielenią, np. taka jak na BUW-ie w Warszawie.
                                Centrum me widzę ogromne....
    • cinqueterre Re: Nowoczesne centrum jeszcze w tej kadencji... 13.04.07, 18:01
      Liczylem na wiekszy odzew. Mysle, ze nasze pomysly moglyby faktycznie
      zainspirowac przyszlych projektantow. Sprobujcie byc kreatywni. Mnie laweczka z
      Markowskim sie podoba. Ciekawe co na to sam bohater? Moze dosiadywalby sie do
      siebie : ) Na pewno fajnie byloby miec jakas rzezbe, ale nowoczesna (bron Boze
      przed martyrologiczna!). Cos w stylu Miro lub Botero. Zabawne i kolorowe.
      Szachy tez mi sie podobaja. Jesli nie duze to przynalmniej stoliki kamienne z
      szachownicami. Widzialem takie kiedys. Nie do zniszczenia.
      Sprobujecie wysilic wyobraznie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka