galtomone 30.06.26, 08:18 moto.pl/MotoPL/7,88389,32884176,gang-brukarzy-znow-uderzyl-w-gdyni-wraca-najwieksza-zmora.html#do_w=484&do_v=1870&do_st=RS&do_sid=1722&do_a=1722&s=BoxOpImg3 W Lexie miałem, w Corolli nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duze_a_male_d_duze_m Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 08:30 Nie, same problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 08:58 duze_a_male_d_duze_m napisał: > Nie, same problemy. > ??? Jakie? 10 lat, 2 komplety kol, zmiana co (+/-) pol roku, zero problemow... Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 09:02 Nasadkę można zgubić, kiedyś zapieczonej śruby nie można było odkręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 09:25 No to na szczescie mnie nie spotkalo. Nasadka zawsze byla w aucie... wiec w sumie to marne zabezpieczenie - bo jak ktos chcualby ukrasc kola to ja bym zaczal od wybicia szyby, zeby nasadke ze schowka wyciagnac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 09:30 Może jakbym parkował na jakimś chodliwym osiedlu to byłoby warto. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 09:35 galtomone napisała: > duze_a_male_d_duze_m napisał: > > > Nie, same problemy. > > > ??? > > Jakie? > > 10 lat, 2 komplety kol, zmiana co (+/-) pol roku, zero problemow... Może miałeś szczęście, może dobre śruby. Ale z historii znajomych którzy mieli takie śruby potrafiły się z czasem wyrobić i był problem bo nasadka nie pasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 08:35 Nie mam, więcej z tym problemu potem, a złodzieje i tak mają uniwersalne nasadki które bez problemu odkręcają takie śruby. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 10:05 Nie. I lagi na kierownicy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 10:07 carnivore69x napisał(a): > Nie. I lagi na kierownicy też nie. Jak to tak?????????? 😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱 BEZ LAGI?????????? 😱😱😱😱😱😱😱😱😱😱 Ale blokade skrzyni biegów masz???????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 13:26 galtomone napisała: > Ale blokade skrzyni biegów masz???????????????????????????? Ja kiedyś miałem w poprzednim aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 14:44 tbernard napisał: > galtomone napisała: > > > Ale blokade skrzyni biegów masz???????????????????????????? > > Ja kiedyś miałem w poprzednim aucie. Mul-T-Lock? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 15:08 Ja kiedyś miałem nazywało to się niedźwiedź lock Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Macie śruby zabezpieczające? 01.07.26, 08:33 carnivore69x napisał(a): > tbernard napisał: > > > galtomone napisała: > > > > > Ale blokade skrzyni biegów masz???????????????????????????? > > > > Ja kiedyś miałem w poprzednim aucie. > > Mul-T-Lock? ;-) To sie jednak nadal da otworzyc... Rozwazam czy kierownicy do domu nie zabierac.... 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 13:34 carnivore69x napisał(a): > Nie. I lagi na kierownicy też nie. Chociaż laga na pedały gazu i hamulce😝 Ja dzisiaj wezwałem holownik by mi napompował prawe koło. Mam opcje w AC. Powietrze schodziło, a wczoraj zeszło całkowicie. Przyjechał napompował i podjechałem biegusiem do zakładu wulkanizacyjnego. Wkręt do metalu się wbił. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Macie śruby zabezpieczające? 01.07.26, 08:34 Ile czekałeś na to az przyjedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 10:32 Mam i w Oplu i w odkurzaczu, fabryczne. Opel jest z Niemiec, a odkurzacz z Francji, a tam jest większa dzicz niż u nas i nadal kradną (zwłaszcza te większe, droższe felgi, a Opel na 17'' stoi, które bardzo ładnie wyglądają nie tylko na Zafirze, ale też na dowolnej Astrze po agrotuningu, więc podejrzewam, że były kiedyś "chodliwe"). Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Macie śruby zabezpieczające? 01.07.26, 08:35 A gdybys nie mial to bys kupił? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Macie śruby zabezpieczające? 01.07.26, 11:35 galtomone napisała: > A gdybys nie mial to bys kupił? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Macie śruby zabezpieczające? 01.07.26, 11:39 1. 👍🏻 2. Gdyż/albowiem? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Macie śruby zabezpieczające? 01.07.26, 11:42 galtomone napisała: > 1. 👍🏻 > 2. Gdyż/albowiem? Gdyż/albowiem nie. Nie uważam tego za sensowne rozwiązanie przy obecnym zagrożeniu kradzieżą. Odkurzacz dodatkowo ma AC "wszystkomające", więc po damski wuj wyjmować tę "złodziejkę" za każdym razem, jak się leci do wulkanizatora (a potem, żeby dokręcić kółka po pewnym przebiegu)? Jeszcze w upie ujdzie, ale w Oplu wujowo (tj. ciężko) się otwiera schowek na narzędzia (przez ten bagażnik rowerowy mam nietypowy, zamykany na dość mocny zatrzask, a podważyć go naprawdę trudno), co dodatkowo wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Macie śruby zabezpieczające? 30.06.26, 10:58 Wiadomo, że złodziej złodziejowi nierówny. Każde zabezpieczenie jest w pewnym stopniu utrudnieniem, dobry złodziej poradzi sobie z każdym, amatora może to odstraszyć. Korzystam z nakrętek zabezpieczających. Do stosowania przekonał mnie kiedyś fakt, idąc do samochodu zauważyłem, że przednia felga ma czyste przetarcia choć pozostałe były przykurzone. Zaciekawiony dotknąłem ręką nakrętek i bingo! Dwie były poluzowane, witać zabezpieczenie podziałało i zniechęciło. Sam dokonuję wymiany kół w zależności od pory roku, więc nie ma mowy o fuszerce, same się też nie poluzowały.. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone No i nie wiem.. 01.07.26, 08:36 Czytam was i nie wiem.... kupowac czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No i nie wiem.. 01.07.26, 08:40 Tylko jak w promce dołożą pieska z kiwającą główka. Wtedy bym wziął i postawił pieska a śruby schował do przydasi Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: No i nie wiem.. 01.07.26, 09:12 > Tylko jak w promce dołożą pieska z kiwającą główka Pieski były najzajebistszym gadżetem samochodowym ever! Ale niestety - sedany wymarły, a wraz z nimi wymarły pieski. Zresztą, na dzisiejszych równych drogach dużo by se tą główką nie pokiwały. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: No i nie wiem.. 01.07.26, 11:41 Zawsze jako dziecko zazdroscilem tym co mieli (stary glownie kombi kupowal) i nigdy nie mielismy bo ojciec pukał sie w czoło jak pytałem.. A teraz to juz nie to... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: No i nie wiem.. 01.07.26, 22:03 Niestety tez nie mam gdzie położyć. Niby w twingo deska twarda z tyłu a nie tkanina jak w Mercu i bmw ale jak sie podnosi przy otwieraniu klapy to i tak wszystko spada. No nic, trzeba bedzie sedana kupic zeby pieska postawić Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: No i nie wiem.. 02.07.26, 09:05 trypel napisał: > Niestety tez nie mam gdzie położyć. Niby w twingo deska twarda z tyłu a nie tka > nina jak w Mercu i bmw ale jak sie podnosi przy otwieraniu klapy to i tak wszys > tko spada. No nic, trzeba bedzie sedana kupic zeby pieska postawić > Zawsze nozemy sobie powiesci kilka gadzetów -w tym koniecznie plyte CD - na lusterku. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: No i nie wiem.. 01.07.26, 08:42 Jak parkujesz pod blokiem, to weź, będziesz spokojniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: No i nie wiem.. 01.07.26, 11:42 90% nocy w roku w zamykanym garażu obok bloku, chyba, ze jestem poza domem, na wyjezdzie (garaz mi sie nie miesci do auta 🙄) Odpowiedz Link Zgłoś
skitenis Re: Macie śruby zabezpieczające? 01.07.26, 08:55 W dwóch gwiazdach mam. Tak przyjechały/ przypłynęły. Ale mają felgi z napisami AMG, więc ktoś uznał, że warto chronić. Jeden zestaw śrub zabezpieczających oryginalny mercedesaowski, sam producent uznał, że felgi warto chronić. W służbowych corolkach Zofii w 2021 roku nie dali, a w modelu z 2024 opiekun floty wyposażył, więc coś musi być na rzeczy, że zaczęli kraść. Moda jak zawsze przyszła z zachodu: www.youtube.com/shorts/fUNHFYvjwWg Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Macie śruby zabezpieczające? 01.07.26, 09:08 Raczej nie. Od dobrych 20 lat tu sie takie historie nie zdarzają. Ostatnie auto z takimi śrubami mialem ok 2000 r, vectre B. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Macie śruby zabezpieczające? 01.07.26, 22:22 trypel napisał: > Raczej nie. Od dobrych 20 lat tu sie takie historie nie zdarzają. Ostatnie auto > z takimi śrubami mialem ok 2000 r, vectre B. Nie no, jeszcze w 2008 czy 2009 mi zajumali spod bloku markowe kapsle z E36 (miałem stalówki z markowymi kołpakami BMW na zimę). Ale fakt, felg to już dawno nie kradną, chyba że jakiś rzadki/bardzo drogi model (w stylu jakieś pseudoszprychowe BBS-y z lat 90-tych), ale to na zamówienie najczęściej i nie upilnujesz i tak, bo się tak do tego przygotują, że i tak je wezmą. A kradzieży pospolitych, takich "okazja czyni złodzieja" to akurat w Polsce od dłuższej chwili jest dużo mniej niż na tzw. "zachodzie". Odpowiedz Link Zgłoś