Dodaj do ulubionych

MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country

24.03.05, 12:24
B. przyjemnie czytało mi się ten tekst.

To Volvo jest kosmicznie drogie. Za drogie w stosunku do tego co oferuje.
Fajnie, że jako jednego z konkurentów wskazano Subaru Outback,
bo wg. mnie Subaru akurat warte jest swojej ceny.

Brakuje mi trochę informacji o zachowaniu auta przy dużych prędkościach
na trasie, na śniegu itp.

Panie redaktorze - silnik diesla zawsze brzmiał i brzmi przyjemnie.
Tylko przyjemnie dla mnie, nie musi być przyjemnie dla pana. :-)

Operatorka sexlinii to TPSA.
Obserwuj wątek
    • erkey Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 13:54
      porownajcie ceny u nas a w stanach. u nas 240 tys zł za to sam auto ktore w USA
      mozna miec za 35 tys$ (110 tys zł) przy czym w satanach jednak sie troszke
      lepiej zarabia niz u nas:)
    • betoniarz-zbrodniarz Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 14:08
      maniera stylistyczna autorów wysokich obrotów zniechęca mnie do tego dodatku.
      • thecat Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 14:11
        Cudo na kolach! Tylko ta cena i (nie)zawodność...
      • gal_ja Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 22:11
        betoniarz-zbrodniarz napisał:

> maniera stylistyczna autorów wysokich obrotów zniechęca mnie do tego dodatku.

:)
        Powinienem chyba podpisać się "cieśla budowlany", bo wrażenia mam podobne.

Pzdr.
        Gal

--------------------------------------------------------------------------------
    • marlowe1 Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 14:27
      "Statystyczny właściciel XC70 to... podstarzały pracownik uniwersytetu pykający
      z fajeczki i noszący wyciągnięty sweter pod tweedową marynarką? Nie,
      przynajmniej nie w Polsce."

heheh znam osobiście wydział na którym jeden z profesorów jeździ właśnie Volvo
      XC 70 :))))

chodzi oczywiście o polski uniwersytet!
    • szymizalogowany Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 14:33
      Fajny samochód - tylko ten silnik dla oszczędnych dziadków :(
    • jasnacholera Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 15:29
      Volvo XC70 D5 AWD Cross Country

a czy przypadkiem to XC nie znaczy wlasnie cross country?
    • geosystem Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 18:23
      Jestem ciekawy dlaczego to auto kosztuje w Polsce dwa razy tyle co w USA ?
      • wio4litery Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 18:39
        geosystem napisał:

> Jestem ciekawy dlaczego to auto kosztuje w Polsce dwa razy tyle co w USA ?

A ja nie. Przynajmniej 3/4 aut w Stanach jest
        o przynajmniej 3/4 tańsza.

w4l

> ad.1. bzdurą jest twierdzenie, że gdy olej jest zimny to nie dociera wszędzie,
        > dowód: reklama oleju magnatec mówi, że ten olej "jeszcze bardziej powleka"
        • skyddad Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 18:42
          W szwecji jest rowniez lubiane auto.Najwioecej jest ich na wsi ze wzgledu na
          dobre warunki poruszania sie po drogach zasniezonych lub szutrowych.W miastach
          sie wprawie nie widzi.Pzdr.Skyddad.
          • gal_ja Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 21:55

skyddad napisał:

> W szwecji jest rowniez lubiane auto.Najwioecej jest ich na wsi ze wzgledu na
            > dobre warunki poruszania sie po drogach zasniezonych lub szutrowych.

O ile mnie pamięć nie myli, to Cross Country ma Haldexa, a zalety tego "napędu
            na 4 koła" można zobaczyć tu:
            www.subaru.pl/mmedia/volvo.qt
            Pzdr.
            Gal
            • gal_ja Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 22:02
              PS> Filmik waży około 6MB, więc pobieranie przy standardowej Neostradzie trwa
              ok. 3 min. Ale zobaczyć warto, by podyskutować z dilerem Volvo na
              temat "terenowego"... no dobra "uterenowionego" napędu tego samochodu.:)

Enjoy!

Pzdr.
              Gal
            • johndoe Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 25.03.05, 09:14
              gal_ja napisał:
              > O ile mnie pamięć nie myli, to Cross Country ma Haldexa, a zalety tego "napędu
              > na 4 koła" można zobaczyć tu:
              > www.subaru.pl/mmedia/volvo.qt
              > Pzdr.
              > Gal
              nooooooooo.... ja proponuje jeszcze sprawdzic zalety np. linuksa na stronoe www.microsoft.com.
              a na stronie www.realmmadryt.com na temat fc barcelona.

pzdr
              • gal_ja Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 25.03.05, 17:48
                Jasne :)
                Oczywiście, że to promocyjny filmik (choć wygląda na amatorski) i ma na celu
                pokazanie wyższości Subaru - niemniej jednak tylne kółka w Volvo się nie kręcą,
                a przednie aż za bardzo. :)
                I stąd moja opinia o jego "napędzie na wszystkie koła".

A tak naprawdę, to nikt lepiej nie wytknie słabości, niż konkurencja...

Pzdr.
                Gal
    • roll Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 22:00
      Mam V70 AWD 2,4 T benzyna i nie jestem dziadkiem ,a auto moje jest lepsze bo
      nizej zawieszone .Doskonałe na śliskim i mokrym.
    • a-zone Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 22:43
      Co to za test?? O wyposazeniu, to ja sobie moge poczytac w folderze. Badania
      Pentora?????????? ROTFL&LOL. Ja chce wiedziec jak to JEZDZI. Chodziaz i tak nic
      nie przebije testowania terenowki na drodze z Krakowa do Warszawy....
      • qcor Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 24.03.05, 23:32
        aaa jezdzi bardzo dobrze... wlasnie wrocilem z przejazdzki... wcale nie czujesz
        ze jedziesz ciezkim wysoko zawieszonym samochodem XC... DSTC reaguje prawie
        natychmiast(przynajmniej na łukach pokonywanych na znacznych predkosciach)
        zadnych wiekszych(ba nawet malych) przechylow... poprostu pewne prowadzenie
        (Four-C) , i silniczek...mmm wysokoPreżne marzenie, i-Ctdi Hondy, TDI Audi i
        wszystkie inne mogą się schowac... ten diesel ma juz nawet rasowy "benzynowy"
        pomruk...a i osiagi zadowalające
        • turecki4 Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 25.03.05, 15:49
          Osiągi kogo zadawalające? Za dwieście tyś mają tylko zadowolić? Ciut dużo.
          • qcor Re: MegaTEST: Volvo XC70 D5 AWD Cross Country 26.03.05, 23:41
            turecki4 napisał:

> Osiągi kogo zadawalające? Za dwieście tyś mają tylko zadowolić? Ciut dużo.
            hmm
            zadawalające dla takiego samochodu- znaczy wystarczające wpełni... nie czujesz,
            że potrzebojesz wiecej...a przy volvo nie place 200 tys za osiagi tylko za...
            volvo
            Imo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka