Dodaj do ulubionych

Do użytkowników Fordów

IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 06:37
Czy znacie jakieś dobre ASO Forda w okolicach Wrocławia, lub samym Wroclawiu?
Właśnie kupiłem nowy samochód, ale nie wiem nic na temat poziomu ich ASO,
będę wdzięczny za każdą informację.
POZDR
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikael Re: Do użytkowników Fordów IP: *.telia.com 29.05.03, 23:01
      Nie znam,ale dam Ci rade.Jak bedziesz oddawal na wymiane oleju to rob za
      kazdym razem dwie czynnosci;
      zaznacz farba delikatnie filtr oleju tak aby po wymianie moc stwierdzic ze
      100% jest nowy.
      zaznacz farba korek spustowy w misce olejowej silnika i sprawdzaj ze byl
      odkrecany i olej zmieniany.
      Nawet autoryzowane stacje Forda oszukuja na tej podstawowej czynnosci,pozniej
      ludzie tu przyjezdzaja do szwecji i my musimy wymieniac im na nowe silniki tak
      sie bojá mafii zorganoizowanej w polsce.<Tak bedziesz wiedzial na czym stoisz
      od poczatku.
      • Gość: cyke Re: Do użytkowników Fordów IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 15:38
        Gość portalu: Mikael napisał(a):

> Nie znam,ale dam Ci rade.Jak bedziesz oddawal na wymiane oleju to rob za
        > kazdym razem dwie czynnosci;
        > zaznacz farba delikatnie filtr oleju tak aby po wymianie moc stwierdzic ze
        > 100% jest nowy.
        > zaznacz farba korek spustowy w misce olejowej silnika i sprawdzaj ze byl
        > odkrecany i olej zmieniany.
        > Nawet autoryzowane stacje Forda oszukuja na tej podstawowej czynnosci,pozniej
        > ludzie tu przyjezdzaja do szwecji i my musimy wymieniac im na nowe silniki
        tak
        > sie bojá mafii zorganoizowanej w polsce.<Tak bedziesz wiedzial na czym stois
        > z
        > od poczatku.

Dzięki za radę, jak znajdę ten korek i filtr to spróbuję, problem w tym, że nie
        znam się na samochodach ani troszeczkę...to ASO, gdzie kupiłem samochód wygląda
        dość solidnie, ale...
        Szkoda, że nikt dobrego ASO nie zna, jeszcze jeden powód do zmartwień:(((((
        POZDR
    • Gość: barry bede Re: Do użytkowników Fordów IP: *.magma-net.pl 30.05.03, 15:54
      Witam
      Uwaga na Caros z ul. Warsztatowej. Mi kiedys wymienili pol silnikam za
      poszukiwaniem usterki, ktorej i tak nie usuneli a koszta musialem poniesc.
      Regulacje silniaka tez robia kiepsko, pomomi swoich super urzadzen ktorymi sie
      chwala.
    • Gość: piotrek Re: Do użytkowników Fordów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.03, 18:14
      Od wielu lat jeżdżę Fordami i serwisuję się w Auto Plaza - nie mam zastrzeżeń.
      Ale obydwa ich serwisy są w W-wie.
      PZDR
      • Gość: macra Re: Do użytkowników Fordów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 21:36
        > Od wielu lat jeżdżę Fordami i serwisuję się w Auto Plaza - nie mam
        zastrzeżeń.

ja akurat mam kiepskie doswiadczenia z auto plaza (przy makro, nie wiem jak
        jest z obsluga na bielanach)!

nie daj boze ursyn car! wymienili maglownice za 4400,- brutto jako nowa a
        wstawili regenerowana (fabrycznie regenerowana ktora de facto kosztuje 2500,-
        brutto)! w dodatku nie zwrocili starej maglownicy (zadali kaucje 500,- zl)!
        nowa maglownica w serwise kosztuje 4000,- zl brutto (przy zwrocie starej) i
        4400,- brutto jezeli klient decyduje sie zachowac stara maglownice! sprawa w
        prokuraturze od wrzesnia zeszlego roku, nadany bieg.. ;-/

osobiscie najlepsze doswiadczenia mam z omc motors na torunskiej! ale to nie
        wroclaw, wybacz.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka