patapi 27.05.11, 23:20 Gdzie kupić w dobrej cenie netbook? Malutki, ale funkcjonalny? poradźcie proszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwinkaelinka Re: netbook 30.05.11, 13:02 U mnie świetnie sprawdzał się Eee PC. Nie kosztuje dużo, jest bardzo fajny i funkcjonalny, a bateria trzymała w nim nawet 6 godzin po 2 latach używania. Niestety jak chcesz mieć mnóstwo programów doinstalowanych, szczególnie jakieś wielkie krowy takie jak Photoshop albo inne tego typu to nie ma szans, bo sprzęt tego nie uciągnie. Kupić go możesz przez internet - wtedy będzie jeszcze tańszy niż w sklepie ___ Jak oszczędzać? Odpowiedz Link
zielona-oliwka Re: netbook 30.05.11, 15:08 Netbook z założenia nie jest funkcjonalny - nie ma napędu CD, ma małą pojemność dysku twardego, przeważnie ma jedno lub dwa usb. Doradzałabym notebooka raczej, z 13" ekranem. Odpowiedz Link
agattka_84 Re: netbook 30.05.11, 15:55 joko5 napisała: > A są jeszcze takie bez napędu CD/DVD? Netbooki (nie notebooki ) co do zasady nie mają napędu CD. pl.wikipedia.org/wiki/Netbook Odpowiedz Link
quri3 Re: netbook 30.05.11, 17:16 Lepiej kupić w miarę małego i taniego NOTEBOOKA - napęd CD/DVD przydaje się w najmniej oczekiwanym momencie Odpowiedz Link
bwportal.pl Re: netbook 31.05.11, 11:21 www.ceneo.pl/Netbooki;0113-1.htm Ja mam Samsung N150 i jest OK. Odpowiedz Link
serendepity Re: netbook 31.05.11, 12:38 Mam N140, wiec moge polecic Samsunga. I wbrew poprzednim opiniom, netbook moze byc funkcjonalny. Po prostu zalezy do czego ktos go uzywa. Ja nosze np codziennie w plecaku ze soba i zabieram wszedzie, gdzie moze byc przydatny. Nigdy nie brakowalo mi napedu CD, wszystko mozna przegrac po sieci lub z USB sticka. Sa 3 porty usb, jest wyjscie vga, wiec w razie czego mozna podlaczyc do duzego monitora. Jedyna wada netbookow sa stosunkowo slabe procki i jesli ktos chce zrobic z tego kompa konia pociagowego, to niestety moze byc rozczarowany. Odpowiedz Link
patapi Re: netbook 01.06.11, 14:01 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Pisząc myślalam o okazjach np jaka była w TESCO: TOSHIBA z dyskiem zewnętrznym za 899zł , ale niestety promocja trwała długo , ale nie było sprzętu (niezła promocja - raczej chwalenie). Teraz się zastanawiam nad DELL: lub TOSHIBA : NB550D-10J . sprzęt ma służyć tylko do neta we wszystkich okolicznościach i ma być mały oraz długo trzymająca bateria, zastanawiam się nad modemem 3G, ale czy to się przydaje? pozd Odpowiedz Link
elaelisheva Re: netbook 01.06.11, 16:37 Zdecydowanie polecam Della. Wybierz sobie jakiś model, który ma odpowiednie dla Ciebie parametry (polecam stronę Della). I nie kupuj w promocji! W żadnym markecie! Chyba, że chcesz mieć furę problemów ze sprzętem... 3G przydaje się tam, gdzie nie ma Wi-Fi i nie masz innego modemu do internetu. Trzeba jeszcze do niego dokupić kartę SIM i usługę internetową u jakiegoś operatora komórkowego. To już musisz sama rozważyć, czy jest Ci to potrzebne. Odpowiedz Link