egolit 08.02.12, 14:52 Proszę o opinie osób, które skorzystały z lokaty w "złoto". Podatek wiadomy od kwietnia a tu nie ma go Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akacjax Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 08.02.12, 15:10 Na tym forum już był o tym wątek. (brak rekomendacji KNF) Odpowiedz Link
egolit Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 09.02.12, 05:52 Wiem o tym, że brak rekomendacji KNF i wiem, że był taki wątek. Różnica polega na tym, że lokat wiadomego rodzaju za chwilę nie będzie a TO pozostanie. Poza tym wątki (bo było ich wiele) były nie na temat, bo komentujący przede wszystkim komentowali to co napisali dziennikarze o takim czy innym członku zarządu. Mi w tym miejscu zależy na opinii aktualnych czy też byłych klientów. Pozdrawiam i proszę o opinie Odpowiedz Link
harrison_bergeron Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 09.02.12, 11:13 Co Ci napisać?, że ktoś jest zadowolony? W piramidkach zawsze pierwsi klienci są zadowoleni. Poczytaj sobie wpisy u Samcika. Zero gwarancji, coś co działa jak bank a bankiem nie jest. Pisać dalej? Odpowiedz Link
niebieski_lisek Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 09.02.12, 13:02 Nie ma podatku, nie wiadomo, czy zwrócą ci jakąś kasę. Czytałam dużo negatywnych opinii, ja bym się nie pakowała w takie szemrane interesy. Odpowiedz Link
z17 Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 09.02.12, 14:42 Kant grubymi nićmi szyty. Jak masz duszę hazardzisty, to wpłać im pieniądze i módl się, aby je wyjąć zanim zbankrutują. Odpowiedz Link
egolit Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 10.02.12, 09:21 Serdecznie dziękuję za dotychczasowe opinie, jednakże zależy mi głównie na opiniach, których brak , czyli osób, które lokowały coś w Amberze. Są tacy? Odpowiedz Link
wojak999 Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 06.07.12, 23:37 Są tacy co lokowali. Ich wypowiedzi jeśli są pozytywne znajdują masę krytycznych głosów. Jako osoba, która korzystała i korzysta z usług AG podzielę się Swoimi opiniami. Przygodę z AG zacząłem pod koniec roku 2010. Pierwsza lokata w platynę na 30 dni z kwotą 5 tys. zł. Po miesiącu kwota wraz z odsetkami wrociła na moje konto. Drugą lokatę zakładałem też w platynę na 30 dni ale podwoiłem kwotę. Po umownym okresie (32 dni)pieniądze wróciły wraz z odsetkami. W czasie trwania ww. lokaty założyłem następną ale w złoto na 3 miesiące. Po trzech miesiącach otrzymałem zwrot inwestycji powiększonej o odsetki. Póżniej zakładałem następne lokaty na większe kwoty i dłuższe okresy. Obecnie mam kilka lokat na 3 lub 6 miesięcy. Z uwagi na pojawiające się co jakiś czas prasowe informacje o problemach prawnych Amber Gold wyznaję zasadę, że w tej firmie inwestuję tylko połowę posiadanych środków. Wysokość oprocentowania kusi ale inwestowanie dużych kwot uważam za hazard. Odpowiedz Link
carmela_soprano Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 07.08.12, 13:46 I jak tam twoja połowa zainwestowanych środków? Odpowiedz Link
glodnyzycia Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 11.08.12, 22:55 Panie wojak, jak wygląda sytuacja ?? Odpowiedz Link
deszcz.ryb Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 07.08.12, 15:03 Tacy co zainwestowali w Amberze właśnie się wypowiadają w radio i telewizji w stylu "mam 78 lat, jestem chora i oszukali mnie" . Obejrzyj albo posłuchaj sobie jakikolwiek dziennik. I pamiętaj, że chytry dwa razy traci - jak te procenty przesłoniły ci cały świat i chcesz, to inwestuj, ale później nie leć do radia, że cię oszukali. I żebyś nie był zaskoczony, jak stracisz całą kasę, jak ci ludzie. Odpowiedz Link
malwina.113 Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 08.08.12, 08:42 ta pani się pyta: czy ciągle musimy za wszystko płacić my?? emeryci?? (jakoś tak) a kto ma płacić ja?? podatnik?? przecież zyskiem pani się ze mną nie dzieliła (wpis wyżej świadczy, że zysk był) nikt nic nikomu za darmo nie da, jak zapracujesz będziesz mieć, mimo wszystko uważam, ze państwo trochę zawiodło... Odpowiedz Link
marzeka1 Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 07.08.12, 13:58 Mnie tam szokuje,że są tacy głupi i naiwni, którzy pakują kasę w taką "firmę", której prezes miał już wyrok za malwersacje finansowe; głupota i naiwność. Odpowiedz Link
harrison_bergeron Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 07.08.12, 16:00 Pisaliśmy. Ale czasami ludzie muszą wtopić trochę kasy żeby się czegoś nauczyć. Odpowiedz Link
z17 Re: Amber GOLD 07.08.12, 17:19 Niby wypłacają znowu kasę, ale podobnież z potrąceniami rzędu 46% !!! Czyli zamiast JAKICHKOLWIEK odsetek, klient otrzymuje niewiele ponad połowę pierwotnie powierzonych firmie środków. A najlepszy numer, że Amber Gold jest w prawie, bo te umowy których nikt nie czytał , właśnie takie możliwości zakładały. 19,5 % potrącenia za wcześniejsze zerwanie lokaty plus możliwość dowolnych innych potrąceń z uwagi na zmianę warunków rynkowych. Czuję podskórnie, że Pan Stefański vel Plichta jeszcze niejednym nas zaskoczy... "zdolny młody człowiek" z niezłym wyczuciem ducha naszego głupiutkiego narodu Nie sądzę, aby poszedł do pudła, no chyba, że przyjdzie polityczny prikaz z samej góry , tak jak na "króla dopalaczy" Bratkę Odpowiedz Link
lilyrush Re: Amber GOLD 07.08.12, 21:19 nie ma ofiar- są ochotnicy- i tak będzie dalej dopóki ludzie nie zaczną czytać umów. Tym razem nie ma sie faceta co czepiać- skorzystał na głupocie innych- prawo tego nie zabrania, każdy moze Odpowiedz Link
nvv Re: Amber GOLD 08.08.12, 09:31 > Niby wypłacają znowu kasę, ale podobnież z potrąceniami rzędu 46% !!! I zgodnie z umową! Tak jak napisałeś. Zajebisty biznes. Samcik już to opisał (pewnie czytałeś, ale daje linka dla reszty), zacytuje parę zdań: Wystarczy, że ci wszyscy spanikowani klienci [...] złożą dyspozycję zerwania depozytu. To najlepsza rzecz, jaka może spotkać w życiu prezesa Plichtę. Z regulaminu lokat wynika, że w takim przypadku klient nie tylko nie dostaje żadnych odsetek, ale wręcz traci 19,5% kapitału. Dodatkowo złoto z umowy będzie przeliczane po niekorzystnym kursie, po odliczeniu spreadu. A ten w Amber Gold mały nigdy nie był. [...] jakieś 22% [...] Wniosek? Każdy klient, który złoży wniosek o przedterminowe rozwiązanie umowy, dostanie z każdego ulokowanego 1000 zł tylko 625 zł. A najpiękniejsze jest to, że owych 625 zł prezes Plichta nie będzie musiał wypłacać trzy dni po dniu X, ale dopiero po dwóch miesiącach od zerwania umowy przez klienta. Jak już wspomniałem, zajebisty biznes. Odpowiedz Link
carmela_soprano Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 07.08.12, 17:27 Na liście ostrzegawczej KNF firma Amber Gold widnieje od co najmniej 2010 roku. Odpowiedz Link
malwina.113 Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 08.08.12, 08:52 www.knf.gov.pl/o_nas/ostrzezenia_publiczne/index.html Odpowiedz Link
szafa_zebry Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 08.08.12, 10:04 jak ktoś jest naiwny i umów nie czyta to ma straty kto powierza swoje pieniądze jakiejś instytucji, o której tak mało wiadomo, która jest parabankiem i nie obejmują jej gwarancje bankowe chciałam też zauważyć, że skoki też działają bez gwarancji bankowych i jak rządzący chcą to zmienić, żeby pieniądze ludzi były bardziej bezpieczne to opozycja rękami i nogami się przed tym broni..... Odpowiedz Link
z17 Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 08.08.12, 14:03 szafa_zebry napisał: > skoki też działają bez gwarancji bankowych i jak rządzący chcą to zmienić, żeby pieniądze ludzi > były bardziej bezpieczne to opozycja rękami i nogami się przed tym broni..... Opozycja pisowska bierze grubą kasę od SKOK-ów, więc mnie to nie dziwi. Poza tym jak Ojciec Mateusz coś reklamuje, to przecież nie może być kant Odpowiedz Link
marzeka1 Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 12.08.12, 12:57 Szokuje mnie jedno: JAK ludzi mogli takie duże sumy wpłacać do czegoś, co nie jest bankiem???? Klienci Amber Gold Odpowiedz Link
asiara74 Re: Amber GOLD, ktoś ma doświadczenia? 12.08.12, 19:33 Ten Plichta to wygląda mi na socjopatę. Kłamca, manipulator wykorzystujący swoja inteligencję, bez skrupułów i poczucia winy ale za to z dużym urokiem osobistym. Jest dużo ludzi, którzy dają się złapać na ładne bajki o stałym zysku pomimo, że jak wszyscy się orientują wartośc złota jest ruchoma. Odpowiedz Link