smiechupara 22.09.18, 17:19 Dziś w rossmanie dorwałam dwa fajne gadżety kuchenne, które ucieszą bratową, więc sezon na zakup prezentów bożonarodzeniowych uważam za rozpoczęty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: sezon rozpoczęty;-) BN 22.09.18, 18:07 Faktycznie, trzeba się powoli zacząć rozglądać za niezbyt drogimi ale ciekawymi drobiazgami na prezenty. Bo na ostatnią chwilę trudno coś sensownego zdobyć dla 22 osobowej rodziny. (14 dorosłych i 8 dzieci), a każdego wypada czymś tam obdarować. Odpowiedz Link
marcelina4 Re: sezon rozpoczęty;-) BN 25.09.18, 20:07 aseretka, zazdroszczę takiej licznej rodziny, ja mama malutką rodzinkę w dodatku prezenty właściwie tylko w obrębie ja-mąż-córka Odpowiedz Link
aseretka Re: sezon rozpoczęty;-) BN 25.09.18, 20:39 Czy liczna? Nie wiem... Obejmuje tylko mnie i brata (z małżonkami to 4 osoby). Każde z nas ma po dwoje dzieci (czyli czworo - ich małżonkami to 8 osób), a każde z tych dzieci ma po dwójce potomstwa (razem 8 szt.) Nasi rodzice jeszcze mimo podeszłego wieku żyją i dzięki Bogu czują się dobrze. No to razem, chciał nie chciał, wychodzi 22 osoby. Wiele osób mówi, że mi zazdrości takiej licznej i w dodatku bardzo zżytej rodziny, ale samo pakowanie prezentów bożonarodzeniowych zajmuje mi sporo czasu. Co drugi rok, na zmianę z bratową przygotowujemy też kolację wigilijną i niestety, nie jest to łatwe. Odpowiedz Link
liliawodna222 Re: sezon rozpoczęty;-) BN 22.09.18, 18:41 Moja córka "mimochodem" wspomniała któregoś dnia o jakiejś serii filmowej (ponoć śliczny pakiecik ), więc przynajmniej wiem, co kupić. Odpowiedz Link
mam.nowy.login Re: sezon rozpoczęty;-) BN 22.09.18, 19:55 Ja dla dorosłych już przygotowuje nalewki , dla dzieci szukam m.in maszyny do waty cukrowej .No i to pora aby rzeczy zamawiać z Ali .. akurat dojdzie na BN. Odpowiedz Link
aseretka Re: sezon rozpoczęty;-) BN 22.09.18, 20:26 Mąż kupił taką domową maszynkę do waty cukrowej: www.ceneo.pl/48395907 Szkoda pieniędzy... Za przeproszeniem szlak człowieka trafia zanim coś nakręci się na patyk. Odpowiedz Link
moja_codziennosc Re: sezon rozpoczęty;-) BN 22.09.18, 20:56 Ja już zapisuje pomysły na prezenty dla syna. To bedą pierwsze święta, gdzie nie będzie zabawek. Uff. Nie będzie potem problemu gdzie to zmieścić. Myślę, ze jakieś muminki na liście będą, monopol dla starszych dzieci. Jakby ktoś coś chciał polecić dla 7 latka, jeśli chodzi o ksiażki czy audiobuki... ? Jutro już pierwszy dzień jesieni. Odpowiedz Link
smiechupara Re: sezon rozpoczęty;-) BN 22.09.18, 21:42 Znacie "Okropnego Maciusia"? Jest też audiobook Odpowiedz Link
martini-7 Re: sezon rozpoczęty;-) BN 23.09.18, 17:39 U nas w tym roku lista prezentów krótka gdyż ani przed, w trakcie czy też po BN nie wybieramy się fo PL więc prezenty na teraz tylko dla dzieci potrzebne. Smutno wyszło, no ale.... Odpowiedz Link
098qwerty Re: sezon rozpoczęty;-) BN 24.09.18, 12:56 Kupuję prezenty głównie dla dzieci znajomych i rodzeństwa (razem 7 szt) więc jak co roku czekam na podpowiedzi ich rodziców. U mnie w rodzinie wśród dorosłych robimy losowanie i tak zamiast głowić się co kupić 8 osobom kupuję tylko dla 2. U męża w rodzinie prezentów się nie praktykuje ale w związku z tym że teściowa nam zawsze coś drobnego kupuje więc i my jej i teściowi też coś przynosimy. Pozostają jeszcze prezenty dla moich dzieciaczków (czekam na list starszaka do Św. Mikołaja, w tym roku obiecał że napisze też w imieniu braciszka) i dla męża. Zakupy odłożę na koniec listopada i początek grudnia Odpowiedz Link