Dodaj do ulubionych

menu urodzinowe

20.02.07, 18:16
moja córka w sobotę ma 8 urodzinki co przygotować na dziecięce party ?będa
trzy koleżanki nie chce podawać to co zwykle chrupki ,paluszki,lody itp.
prosze pomóżcie bo mam już mało czasu nie musi być tanio ma być extra za
pomysły dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • stokrootka40 Re: menu urodzinowe 20.02.07, 19:52
      ja na urodzinki oprócz oczywiście tortu podaję grzanki. kromki chleba tostowego
      dzielę na 4 części. Nakładam na nie pokrojoną drobno szynkę, podsmażone
      pieczarki, na wierzch oczywiście ser i zapiekam w piekarniku. Dzieciaki bardzo
      chętnie to jedzą.
      Miłej zabawy!!!
    • kinga.77 Re: menu urodzinowe 20.02.07, 20:29
      Podobny wątek już był, poszukaj na forum.
      • anneau Re: menu urodzinowe 20.02.07, 20:46
        Zrób "świnki w kocykach" - czyli paróweczki zapiekane w cieście - będzie tanio
        i "super". Już pisałam ten przepis na forum. Jak wpiszesz mój nick w "szukaj na
        tym forum" to na drugiej stronie Ci wyskoczy.
        pa smile
        • pati246 Re: menu urodzinowe 20.02.07, 21:39
          dzięki za te świnki zrobie je na pewno już dla samej nazwy dzieci zjedzą
    • azonka1 Re: menu urodzinowe 21.02.07, 09:08
      Nie znoszę podawac słodkości na urodziny dzieciaków, ale oczywiście zawsze
      podaję, jednak największą popularnością (ku mojemu zachwytowi i zdziwieniu)
      cieszy się marchewka obrana i pokrojona w "słupki" postawiona obok paluszków,
      rodzynki, suszone śliwki. Dokładałam ostatnio marchewkę 3x, a lizaki zostały
      zjedzone 2szt, a było ich sporo, powbijanych w kapustę (fajnie wyglądały).
      • fionizna Re: menu urodzinowe 22.02.07, 11:21
        Na słodko
        Pianka z galaretki:
        Robisz galaretkę z połowy wody z przepisu, jak ostygnie dodajesz pół puszki
        mleka skondensowanego niesłodzonego i miksujesz z 10 minut żeby piana sie
        wytworzyła, potem przelewasz do małych miseczek i już. Można zrobić drugą
        galaretkę i na wierzch pianki poukładac owoce i zalać tą drugą galaretką smile
        Pianka jest bardzo delikatna, lekka i nie za bardzo słodka
    • reni_78 pieczarki w cieście 23.02.07, 09:45
      pieczarki kroimy w małe kawałki, zamaczamy/obtaczamy w cieście naleśnikowym,
      wrzucamy na głęboki olej i smażymy - robi się to raczej w małych partiach,
      jakby "po garści", co jest nieco pracochłonne, i najczęściej znika ze stołu w
      pierwszej kolejności (zależy jeszcze od preferencji żywieniowych rodziców i
      gustów smakowych dzieci)
      • czekolada72 Re: pieczarki w cieście 28.12.13, 16:43
        pomysł niezły na karnawał smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka