tusia_bb 25.07.07, 10:00 kto mi podpowie jakimi dobrymi pieluszkami jednorazowymi mozna zastapic pieluszki pampersa???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ake1 Re: pieluszki 25.07.07, 11:55 Jest mnóstwo innych pieluszek, równie dobrych, np. huggiesy, bella, często kupuję też markę własną z rossmana, tesco czy lidla. Musisz po prostu wypróbować inne i wybrać te, które będa Ci i dziecku opdpowiadały. Odpowiedz Link
alpepe no i własnie 25.07.07, 12:39 mojej córce np bella nie odpowiadała, ale marki własnej z kauflandu czy reala miała i były ok. Na noc zawsze był pampers. Odpowiedz Link
gk102 Re: pieluszki 25.07.07, 13:24 Polecam DADA z Biedronki, i TESCO Fioletowe - wg. mnie lepsze niż Pampers. Odpowiedz Link
anul1 Re: pieluszki 25.07.07, 22:36 Mam identyczne zdanie jak przedmówczyni-u pierwszego dziecka używałam głównie Pampersa,teraz przeszłam na tańsze arównie dobre Dada i Tesco-fioletowe(inne Tesko to foliowe koszmarki). Odpowiedz Link
nela12 Re: pieluszki 26.07.07, 15:38 hej-ja tez polecam dada biedronkowe -maja tez dobre husteczki sensitiv-na noc nieraz tez dade zakladam ale zazwyczaj pampki pampersa:0)-pozdr Odpowiedz Link
kch75 Re: pieluszki 26.07.07, 17:05 Dada sa dobre ale tylko pierwsze dwa rozmiary - nie przeciekaja. Dla mojej 1,8 mcznej corki sie nie nadaja bo sa malo chlonne Dla mnie nr 1 to pieluchy z LIDLa te w malych paczkach, w duzych tez sa ok , ale male taniej wychodza. Odpowiedz Link
inkaa5 Re: pieluszki 27.07.07, 01:23 a ja polecam pieluchy rossmana tylko te w bordowych opakowaniach (te w żółtych - foliowe badziewie). Teraz rossman wprowadza nowość pieluszki baby dreams i używamy już drugiej paczki (synek 16 mies rozm. 4+) i jestem baardzo zadowolona. To chyba jedne z lepszych pieluch jakie kupiłam dla synka a i cena rewelacja - duża paczka ok. 30 zł w promocji 27. Z resztą na jakimś forum mamowym ktoś pisał, że dla rossmana te pieluch produkuje właśnie pampers. Z droższych sprawdziły się u mnie jeszcze happy i fixies. Odpowiedz Link
afrodyta190 Re: pieluszki 04.08.07, 14:06 Ja od jakiegos czasu pampersy oeginalane zakladam mlodej na noc i na wyjscia a po domu uzywam pieluch z tesco,biedronki.Zawiodlam sie na belli,z lidla tez sie nie sprawdzily.Ostatnio dostalam opakowanie huggies i przyznam ze bylam zaskoczona bo nic nie przecieklo i kupilam zolte pieluchy z rossmana duze opakowanie za 20 zl,nie sa ceratkowe.Moze jakies dziwne opakowanie mi sie trafilo ale sa fajne. Odpowiedz Link
lilithh Re: pieluszki 05.08.07, 03:50 U nas najlepiej sprawdzały sie(niedawno z pieluszek wyrośliśmy): na noc: fioletowe tesco i fioletowe rossmany (biedronkowe dada nas niestety uczuliły...) na dzień: jednak pampersy, bo mają anatomiczny kształt i dziecku wygodniej sie w nich chodzi (oczywiście o ile mamy dziecko chodzące . Natomiast szczerze odradzam pampersy na noc, jeśli nie przewijamy dziecka aż do rana: dramat, katastrofa i powódź. Odpowiedz Link
alusiowamama Re: pieluszki 17.08.07, 09:28 Dada są dobre ale wychodzą drogo ok. 60gr za sztukę. Duzo tańsze i równiez bardzo dobre są Baby Dreams w Rossmanie. Odpowiedz Link