wislok1 07.11.10, 21:33 Witam na forum i mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów był w hotelu Vile Park-Histrion w Portoroż ? Jeśli tak, to co dobrego lub złego mogą o nim powiedzieć. No i co ciekawego mogą o Piran i Portoroż powiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojebalkany Re: Słowenia- Portoroż i Piran 08.11.10, 22:18 wislok1 napisał: > No i co ciekawego mogą o Piran i Portoroż powiedzieć ? Byłem w Piranie w 2005 roku, zdjęcia i kilka słów zamieściłem tutaj www.mojebalkany.pl/piran.html a samo miasto baaardzo polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Słowenia- Portoroż i Piran 09.11.10, 21:17 Dzięki za piękne fotki. Właśnie takiej miejscowości na lato szukam. Pozostaje problem, gdzie się zakwaterować. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Słowenia- Portoroż i Piran... 10.11.10, 11:20 > Pozostaje problem, gdzie się zakwaterować. W Portorożu to chyba żaden problem: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,65309825,67013627.html Piran oczywiście dużo bardziej malowniczy. Gdybym jednak planował tańsze wakacje stacjonarne nad słoweńskim Adriatykiem + zwiedzanie okolicy, wybrałbym pensjonat np. w Ankaran, skąd blisko i Piranu, i do Triestu... Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Słowenia- Portoroż i Piran... 10.11.10, 21:38 W Ankaran jest jakiś fajny pensjonat ? Miejscowość jest bardzo ładnie położona, to fakt. W Piran znalazłem duży wybór kwater prywatnych, waham się między kwaterą w Piran a tańszym hotelem w Portoroż. Odpowiedz Link Zgłoś
mojebalkany Re: Słowenia- Portoroż i Piran 18.11.10, 20:21 Polecam ośrodek turystyczny Kanegra na Istrii (w Chorwacji, po drugiej stronie zatoki). Ładne bungalowy w piniowym lesie, super zatoczki do plażowania, o i wszędzie stamtąd blisko, i do Słowenii i na południe chorwackiej Istrii. Ceny 4 osobowego bungalowu sięgają 3500 PLN/tydzień w sierpniu, ale w pierwszych tygodniach września cena spada do ok. 800 PLN/4osoby co jest już bardzo atrakcyjne. W Polsce można wykupić te noclegi przez Neckermanna (przez stronę www). Mają też bungalowy 6 osobowe. Wszystkie są kompletnie wyposażone. A początek września morze w tym miejscu ma temperaturę ok 25 C a powietrze 27-28 :-) jest idealnie, brak upałów a cieplutko... z tym, że nie przeciągałbym pobytu na drugą połowę września - zwykle wtedy nadciągają deszczowe niże. pzdr. Krzysiek P.S. rzadko tu zaglądam, ale w razie potrzeby zachęcam do kontaktu na www.mojebalkany.pl/kontakt.html Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Słowenia- Portoroż i Piran 18.11.10, 21:44 Znam stronę "Moje Bałkany", bardzo fajna. Cóż, niestety wrzesień w przyszłym roku odpada. Ale dzięki za namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Kwatera, pensjonat czy hotel ? Co w Słowenii ? 09.11.10, 21:41 Przeglądam oferty, każda opcja ma swoje zalety i wady. Mnie osobiście przeraża zdzieranie kasy przez niektóre polskie i czeskie biura podróży. To wręcz szokuje. Ten sam hotel. te same warunki, niemieckie biuro oferuje tydzień pobytu za 646 euro, polskie za przeszło 4000 złotych, czeskie tak samo. Przy takich cenach "u Niemca" chyba bardziej się opłaca hotel z wyżywieniem od apartamentu. Kosztowo wychodzi to samo jak przy żywieniu we własnym zakresie,a odpada stres z własnym przygotowaniem posiłków Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Kwatera, pensjonat czy hotel ? Co w Słowenii 09.11.10, 21:44 Oferty są dla rodziny, 4 soby, 2 dzieci do 9 lat, tydzień pobytu, śniadania, kolacje, basen przy hotelu. Jest wręcz standardem, że Niemcy negocjują darmowy pobyt dla dzieciaków. W polskim czy czeskim biurze można o tym pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Kwatera, pensjonat czy hotel ? Co w Słowenii 10.11.10, 23:25 W zeszłym roku byliśmy na Węgrzech. Za 4 soby zapłaciliśmy 600 euro z austriackiego biura. W hotelu spotkaliśmy rodzinę z Warszawy z dzieciakiem w wieku mojego synka. Polskie biuro skasowało 3 osoby na 4100 złotych. Warunki pobytu były identyczne. Teraz to samo widzę analizując oferty co do Słowenii. Jeśli chodzi o hotele, to Chorwacja jest dla Niemców i Austriaków droższa niż Słowenia. I to sporo droższa. Apartamenty wychopdzą na to samo. A już hotele we Włoszech w rejonie Wenecja to cenowy horror. Ceny z kosmosu, za te same pieniądze tydzień w Egipcie z przelotem, all inclusive Odpowiedz Link Zgłoś
lafenda Re: Słowenia- Portoroż i Piran 18.11.10, 08:26 Witam W tamtym roku jadąc z Alp Julijskich na Istrie zatrzymaliśmy się w Piranie. Miasteczko przepikne, byłam zachwycona. Jednal dłuższego pobytu ja bym tam nie zaplanowała, ciężko o ładne miejsce do plażowania w okolicy... Opis naszego pobytu w Pranie znajdziesz na moim blogu a tutaj zdjęcia :) Pozdrawiam Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Słowenia- Portoroż i Piran 18.11.10, 15:11 Piękne dzięki za informacje i fotki. No właśnie, plaże w Słowenii nie rzucają na kolana. Nawet w Portoroż. Za granicą, w Chorwackiej częsci Istrii są fajne ? Odpowiedz Link Zgłoś
lafenda Re: Słowenia- Portoroż i Piran 19.11.10, 08:37 Na Istri są różne. Ja byłam w okolicach Puli i tam były fajne :) Z tego co czytałam i widziałam w necie to np. koło Poreca są skały i betonowe plaże... Pozdrawiam Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Słowenia- Portoroż i Piran 19.11.10, 21:56 Skały i betonowe plaże, czyli jak w Słowenii, taa. Nie można miec wszystkiego naraz. Bułgaria ma piaszczyste plaże, ale przy Chorwacji i Słowenii jest strasznie nudna Odpowiedz Link Zgłoś
lafenda Re: Słowenia- Portoroż i Piran 21.11.10, 19:36 No tak ale w okolicach Puli są w większości plaże kamieniste, my byliśmy w Fazanie i tam była fajna plaża z drobnymi kamyczkami :) Pozdrawiam Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Słowenia- Portoroż i Piran 21.11.10, 22:38 Fazanie ? Gdzie to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
lafenda Re: Słowenia- Portoroż i Piran 21.11.10, 22:49 Koło Puli :) fotka i opis :) Pozdrawiam Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś