IP: *.insat.net.pl 06.07.11, 21:43
Wybieram się na camping do Chorwacji.
Czy ktoś może polecić jakiś sprawdzony camping w okolicach Splitu czy Szybeniku?
Jak w ogóle wygląda sytuacja na campingach w tym roku? Można jechać bez rezerwacji
(oczywiście z własnym namiotem)
Obserwuj wątek
    • nuna.k Re: Campingi 06.07.11, 22:40
      podbijam, może ktoś odpowie?
      • hepik1 Re: Campingi 07.07.11, 07:50
        Przejrzyj stronę:
        www.camping.hr/
        Rezerwacje tylko tzw parceli na największych kampach.Na małych czy wręcz przydomowych w zależności od wolnych miejsc.
        • hepik1 Re: Campingi 07.07.11, 09:18
          Jeszcze słoweńska ale o kampach w CRO(filmiki,zdjęcia,opisy)
          www.avtokampi.si/kampi.asp?drzava=2
          • hepik1 Re: Campingi 07.07.11, 10:29
            I na koniec w tym temacie...przed wyjazdem koniecznie do budowlanego marketu i zakup za kilka złotych kilkanaście 8-10 calowych gwoździ.
            Podłoże na większości dalmackich campingów jest kamienno- skalistych.Normalne śledzie się nie sprawdzają.
            Dodatkowo młotek ale to już w każdym porządnym domu chyba się znajdzie ;)
    • lesio5 Re: Campingi 07.07.11, 10:32
      Solaris w Szybeniku.
      • Gość: wojtek Re: Campingi IP: *.insat.net.pl 07.07.11, 19:49
        A camping Rudine w Orasacu jest nadal czynny?
        • mad-25 Re: Campingi 07.07.11, 20:13
          Co prawda do Spitu kaweł ale polecam ten camping
          www.e-camping.net/pl/chorwacja/ivogosce/dole.html. My co prawda tam tylko bylismy niedaleko na kwaterze ale camping NAs zachwycił. Widoki rewelacyjne, można rozbić się tuż NAm morzem. Obok ścieżka wiodąca brzegiem morza. . Blisko dojście do prądu, łazienki super. Blisko sklep. Same pozytywy. Miałam gdzieś ulotkę z cenami ale gdzieś się zapodziało. Nie wiem czy jesteście rozywkowi ale tam generalnie raczej można wypoczać i pobalować w swoim gronie.
    • Gość: kuna Kempingi Sibenik+Split IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 20:39
      Sibenik --> tinyurl.com/6ys6cxs
      Split --> tinyurl.com/649p7eg
      Od 20 lat jesteśmy na kempingach, zawsze bez rezerwacji.
    • Gość: bartek Re: Campingi IP: *.insat.net.pl 10.07.11, 14:31
      Czy ktoś wrócił ostatnio z jakiegoś campingu w Chorwacji i może podzielić się wrażeniami
      • lesio5 Re: Campingi 11.07.11, 12:36
        A jakimi wrażeniami? Campingów w Chorwacji są tysiące i podobnie różne pozostawiają wrażenia.
        • Gość: mimi Re: Campingi IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 11.07.11, 15:23
          Dwa lata temu byłam na campingu w Stobrec, zaraz koło Splitu. Byliśmy camperem, było świetnie. Bardzo duży, kilka toalet, mnóstwo namiotów, przyczep, mobile home'ów. Bezpośredni dostęp do morza (jedna część plaży-płytka woda, druga - otwarte morze). Cenowo nie wychodziło jakoś dużo ale też super tanio nie było. Zaraz obok przystanek, a z niego odjeżdza autobus do Splitu. Pojechałabym tam jeszcze raz.
          • Gość: Bartek Re: Campingi IP: 109.197.71.* 11.07.11, 20:20
            Oczywiście, że chodzi mi o aktualne informacje tzn , stan toalet, plaża etc.
            Wiadomo,że informacje z pierwszej ręki są zawsze lepsze od stron w internecie.
    • wedrowna53 Re: Campingi 20.07.11, 22:12
      ja polecam camping w Trogirze (w prawdzie to nie split ale nie tak daleko), pięknie usytuowany, na wyspie Ćiovo, super widoczki, tylko może nie być miejsc bo jest dość malutki ale w zeszłym roku jak byłam w sierpniu to miejsce znalazło się bez problemu. Zdjęcia z campingu i wyspy można zobaczyć tu Później byliśmy w Omisu i stamtąd dojeżdzaliśmy do Splitu. W Omisu jest mnóstwo malutkich campingów(my mieliśmy miejsce zaraz przy plaży z widokiem na morze), w których myślę, że bez problemu można znaleźć miejsce, a miasto jest cudowne, podobnie jak Trogir.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka