25.02.14, 23:46
wybieram się pierwszy raz do chorwacji,moze ktoś polecić jakiś fajny kamping (raczej na Istrze,bo blisko), i jeszcze pytanko czy z te baseny na campingach trzeba dodatkowo placic,mam 3 dzieci chciałbym żeby się tam wyszalaly ,a jeżeli dodatkowo to mniejwiecej ile trzeba za takie cos zaplacic,pozdrwiam,koleega mi polecil camping we wloszech BARRICATTA - był ktoś???
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: campingi 26.02.14, 18:02
      Mogę polecić ten camping:
      www.eurocamp.pl/campingi/chorwacja/lanternacamp
      Baseny i leżaki przy basenach bez dodatkowych opłat.
      • Gość: emi28 Re: campingi IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.14, 22:51
        Bylismy w ubiegłym roku na Lanternie-także polecam. Chociaż niestety w basenie slona woda, dzieciaki więc więcej szalały w morzu, niż w basenach. ale baseny bezpłatne. Camping świetny i pięknie położony, mieliśmy widok na morze z okien domku. Blisko Porec, Vrsar, Pula.
        • johana19 Re: campingi 28.02.14, 16:15
          A ja polecam Zeleną Lagunę w Porec. Camping super, basen bezpłatny. Nie dość, że camping bardzo fajny to jeszcze nie leży na odludziu, jak to zazwyczaj bywa i jest gdzie pochodzić. My byliśmy tam 2 lata pod rząd (przyczepą) z dwójką dzieci (teraz 9 i 5 lat) choć drugi raz docelowo jechaliśmy do Polari w Rovinj.
          • loko32 Re: campingi 28.02.14, 23:11
            dziekuje za odpowiedz ,wybrałem camping Lanterna, 7 nocy za 2200 to chyba bardzo dobra cena, tylko chyba mam domek bez klimy ,ale nie wiem czy dobrze ktoś mi mowil ze można jakies prznosne klimy wypozyczyc,
            • Gość: gość Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.14, 10:58

Nie wiem w jakim jedziesz okresie ale my byliśmy w domku na Lanternie (z Vacansoleil) z drugiej połowie czerwca i klima nie była potrzebna. Domki były jednakże w cieniu.
              • Gość: Piotr Re: campingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.14, 16:26
                A ile się płaci za końcowe sprzątanie w Vacansoleil.
            • Gość: loko32 Re: campingi IP: *.tktelekom.pl 02.03.14, 12:31
              Dzięki za odp. A jeszcze jedno pytanko ,jakie sa tam plaże(piasek,żwir,kamieniste)??czy sa potrzebne buty do wody???,
              • Gość: gosc Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.14, 17:30
                Buty trzeba miec z uwagi na kamienie. Plaza kamienista miejscami drobne kamyczki, piasku napewno brak. Jest pare miejsc do plazowania któras z plaży napewno wam podejdzie.
                • Gość: loko32 Re: campingi IP: *.tktelekom.pl 02.03.14, 19:18
                  Dzięki "gość" za odpowiedz, a sa jakieś przenośne klimatyzatory do wypożyczenia
                  • Gość: gość Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.14, 08:44
                    Ja nie kojarzę klimatyzatorów i nie widziałam.

W jakim jedziecie terminie i do jakich domków-jakiej firmy?
                    Vacansoleil i Eurocamp były w większej czesci w cieniu tj. między drzewami. Suncamp jak dobrze pamiętam były na "patelni"w części przy basenach dziecięcych i jakaś część między drzewami.

My być może znów wybierzemy się tam pod namiot. Camping dla dzieci fantastyczny.
                    • Gość: loko32 Re: campingi IP: *.tktelekom.pl 04.03.14, 20:10
                      Z Vaconsoleil od 28 czerwca na tydzien, mieli w promocji za 2200 myślę ze dobra cena,właśnie ten wybrałem ze względu na dzieci,w cenniku eurocampu na samym końcu sa jakie dopłaty za klimatyzację i chyba gdzieś kiedyś czytałem o jakiś na ileś godzin i się włancza kiedy się chce ,ale być może to było o jakimś inny kempingu,dzięki za odp. Pozdrawiam
                      • aseretka Re: campingi 04.03.14, 20:20
                        W domkach Eurocampu klimatyzacja jest indywidualna i włączasz ją kiedy chcesz i na jak długo chcesz. Oczywiście domki z klimą są droższe i stąd ta dopłata na końcu cennika. O klimatyzatorach przenośnych nie słyszałam, ani w domkach Eurocampu, ani Vacanoleil, ani Selectcampu, choć korzystam z usług tych firm od prawie 20 lat.
                      • Gość: gość Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.14, 18:14
                        Z Vacansoleil domki były między drzewami więc nie powinno być tak źle. Może się spotkamy bo my też będziemy jechać od 28.06 (ale pod namiot) - jeszcze się zastanawiamy. To będzie nasz 3 pobyt na Lanternie. Naszym dzieciom bardzo się tam podobało.
                        • Gość: loko32 campingi IP: *.tktelekom.pl 09.03.14, 22:32
                          chyba o tych czytalem co aseretka mi odpisala ,bo gdzie mi sie cos obilo o uszy ale dokladnie nie wiedzialem(myslalem ze jak sie wlacza kiedy chce i na ile chce to ze to sa przenosne),a kolega/kolezanka gosc co sie tez "chyba" tam wybiera 28 to z jakiego rejonu Polski jest?jak mozna wiedziec oczywiscie,w jaki wieku dzieci??/
                          • Gość: gość Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 18:25
                            My jedziemy ze Śląska, dzieci: chłopaki w wieku 10 i 5. Myślę, że Waszym dzieciom na pewno się spodoba Lanterna, raz byliśmy z znajomymi i wrócili zachwyceni jeśli chodzi o atrakcje dla dzieci. A w jakim wieku są twoje dzieciaczki?
                            • Gość: loko Re: campingi IP: *.tktelekom.pl 10.03.14, 19:28
                              Ja mam chłopaków 15 i 8 i dziewczynę 13 ,jestem z wielkopolski,i najbardziej się obawiam podróży,tych opłat żeby czegoś nie zapomniał wykupic
                              • Gość: gość Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 20:40
                                Droga nie jest najgorsza chociaż wy jednak macie dalej niż my ze Śląska. Ja zawsze uważam, że najważniejsze to nie zapomnieć dokumentów i karty kredyt, reszta jakoś na miejscu zawsze da radę. Jeśli jedziecie któryś raz z Vacansolei to wiecie co i jak, jeśli pierwszy to też dacie radę. Pracownicy z Vacansoleil na Lanternie byli fajni, mili. Domki są zadbane - my w bądź razie na taki trafiliśmy. Może gdzieś tam się spotkamy... :-)
                                • Gość: loko campingi IP: *.tktelekom.pl 10.03.14, 22:30
                                  jedziemy pierwszy raz a do tej pory moja najdluzsza trasa to 450-500 km. ale mysle ze dam rade ,w Polsce zona trochę pokieruje,pozdrwaiam i dzięki za info,a winiety kupujesz wcześniej czy w danym państwie,na vaconseli mam cennik winiet z czech i slowenii a nie wiem ile kosztują w austrii , i czy sa jakies jeszcze tunele dodatkowo płatne???
                                  • Gość: gość Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.14, 18:17
                                    My zawsze kupowaliśmy winietki na granicy. Tunelu żadnego płatnego nie kojarzę, chociaż raz jechaliśmy przez jeden taki płatny odcinek tunelem na Chorwacji, ale to zależy od której strony wjeżdżasz.
                                    • Gość: loko Re: campingi IP: *.tktelekom.pl 22.03.14, 22:18
                                      a te domki vaconsolei sa daleko do tych basenow???
                                      • Gość: gość Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.14, 17:30
                                        Baseny dla dzieci są w miarę blisko, ten dla dorosłych z słoną wodą zdecydowanie dalej - może tak ok 15-20 min spacerkiem, deptaliśmy z maluchami więc trudno określić ile wam to zajmie czasu. Jak chcesz podaj e-meila to wyśle ci fotki w jakim miejscu są domki.
                                        • Gość: loko Re: campingi IP: *.tktelekom.pl 23.03.14, 20:51
                                          Dzięki za info,meil justi16@wp.pl
            • Gość: emi28 Re: campingi IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.14, 16:23
              Nam w sierpniu tez nie byla potrzebna klima.
      • Gość: Basia Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.15, 17:41
        Byłam na Lanternie dwukrotnie (z Eurocampem) i niestety nie zgadzam się z opinią iż leżaki na basenach są niestety płatne....
      • Gość: Basia Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.15, 17:44
        Byłam na Lanternie dwukrotnie (z Eurocampem) i nie zgadzam się z opinią iż leżaki na basenach są bezpłatne....Trzeba za nie zapłacić (niestety). Darmowe są tylko parasole....
    • mysia-ns Re: campingi 26.03.14, 11:51

Z mojej strony mogę wyrazić swoja opinie nt. chorwackich campingów na Istrii tylko w odniesieniu do Bi Village oraz Park Umag. Oba sa ogromne ale , baseny bezpłatne. Na Parku Umag mieszkaliśmy w domkach na Bi Village w namiotach (bardzo syfiaste - nigdy wcześniej nie zdążyło nam się w tak kiepskich mieszkać). Oba wyjazdy z vacansoleil. Idealnie byłoby zabrać rowery. Dobra baza wypadowa na istryjskie atrakcje. Pytajcie jakby co
      • Gość: gość Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.14, 19:11
        Witam czy mogłabym prosić o info o Umag park z vacansolei, jedziemy po raz pierwszy do Cro i jesteśmy trochę w strachu ,martwimy się drogą i czy dogadamy się z obsługą po polsku, czy jest tam bezpłatny parking?
        • mysia-ns Re: campingi 16.04.14, 07:47

Na campingu Park Umag byliśmy dosyć dawno bo w 2007 roku. Mieszkaliśmy w domku - typu FIJI z vacansoleil. Domki wtedy były czyściutkie i dobrze wyposażone. Zlokalizowane są dosyć daleko od basenów ale za to bardzo blisko morza które widać ze ścieżki obok domków.. Camping ogromniasty, baseny jak na tak duży obszar trochę za małe ale jest przecież morze - plaże kamienno - trawiaste. Drogą nie ma się co martwic jechaliśmy z południa Polski - ale warunków nigdy nie przewidzisz . Najlepiej nie jechać w sobotę. Parking był bezpłatny dla jednego samochodu na zakwaterowanie. Jest sklep spożywczy, knajpy i wszystko czego dusza zapragnie. Polecam wycieczki do Rovinj np. statkiem z Novigrad tzw. fish picnic - dostajesz prosty obiad na statku w ramach biletu. Nieopodal jest tez fajna jaskinia do zwiedzania niestety nie pamiętam nazwy ale ulotki były na campingu. Towarzystwo na campie - międzynarodowe z przewaga Niemców (Polacy tez byli) - my dogadywaliśmy się po angielsku ale jeśli nie znacie żadnego języka to proponuje pokazywać dokumenty - tzn. voucher na głównej recepcji gdzie musicie najpierw się zameldować i wskażą wam punkt vacansa a potem ludek z vacansoleila zabierze was do miejsca zakwaterowania. Pamiętajcie tez żeby przyjechać w wyznaczonych godzinach zameldowania bo może się zdarzyć ze recepcja będzie zamknięta i kilka godzin spędzicie czekając na zakwaterowanie. Pamiętam tez ze pobrano od nas kaucje 100 Euro - która po zdaniu domku została nam zwrócona (mieliśmy wtedy bardzo drobiazgowego pracownika vacansoleila który sprawdzał dokładnie czystość domku - ale to był pierwszy i ostatni raz żeby ktoś tak się do nas przyczepiał nigdy nie mieliśmy już takiego problemu - poza tym pracownicy są przeróżni- zależy na kogo się trafi). mam nadzieje ze moja wypowiedz cokolwiek wniosła. Pozdrawiam i życzę udanego pobytu - pamiętajcie ze płw. Istria to jak dla mnie bardziej Włochy niż Chorwacja - trzeba jechać niżej żeby poczuć klimaty chorwackie.....
      • Gość: Łukasz Re: campingi IP: *.tktelekom.pl 13.06.14, 19:28
        Czy może mi Pani coś wiecej napisać o tych namiotach z vacansoleil na bi village? dlaczego syfiaste? w jakiej czesci pola sie znajduja? dziekuje.
        • Gość: gość Re: campingi IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 19:41
          My byliśmy na Bi Village w 2011 i byliśmy zadowoleni, namioty były czyste. Rezydenci sprawdzali po opuszczeniu namiotu czy wszystko jest czyste, nawet czy zamrażalnik jest rozmrożony (raz zdarzył się nam namiot brudny ale na Węgrzech). Namioty wtedy były w fajnej części bo pod drzewami co dawało cień - dość blisko basenów i sceny gdzie wieczorem odbywały się animacje.
          • Gość: Łukasz Re: campingi IP: *.tktelekom.pl 13.06.14, 20:18
            Właśnie zastanawiamy się czy pojechać z własnym namiotem czy też wybrać namiot z Vacansolieil odziwo ich namiot wychodzi sporo taniej niż jakbyśmy pojechali z własnym, szukamy opini tych którzy spędzili wakacje w takim namiocie
            • aseretka Re: campingi 13.06.14, 21:47
              To prawda, namioty wykupione od tour operatorów są często tańsze niż pobyt z władnym namiotem, co niejednokrotnie sprawdziłam porównując cenniki. Od 18 lat korzystam głównie z usług Eurocampu, ale kilkakrotnie korzystałam też z usług Vacansoil. Namioty są OK. Wyposażone we wszystko, co potrzeba: lodówkę, kuchenkę gazową, łóżka, sprzęt kuchenny i zastawę stołową. Nie trzeba więc wozić ze sobą wszelkich garów i skorup. Namioty mają ok 25 m2 powierzchni, więc są przestronne. Osobiście wolę mieszkać w nich, niż w mobilhoumach oferowanych przez ww. biura, bo w namiocie czuję się tak jakoś bardziej wakacyjnie.
              Po dotarciu do celu, czeka już na mnie przygotowany, wysprzątany namiot i nie muszę martwić się o jego rozkładanie, pompowanie materaców, organizowanie zaplecza kuchennego. Mogę wrzucić walizki i torby do przedsionka, czy sypialni, wstawić w czajniku wodę na herbatę i spokojnie usiąść przy stoliku rozkoszując się atmosferą campingową. :)
              Plusem wyjazdu z Eurocampem jest większa swoboda przemieszczania (np. mogę zamówić dowolną liczbę noclegów w danym miejscu i przemieszczać się z campingu na camping według ułozonego wcześniej planu). Vacans natomiast preferuje raczej pobyty tygodniowe. Minusem wyjazdów z Vacansem jest natomiast wpłacana kaucja i konieczność czekania na pilota, który sprawdzi posprzątanie namiotu i kompletność sprzętów/zastawy. W Eurocampi nie ma kaucji i wyjeżdżając nie muszę czekać na pilota, który wszystko posprawdza, więc mogę ruszać w drogę o dowolnej, pasującej mi godzinie.
              Ogólnie jednak korzystanie z namiotów tour operatorów jest wygodne i mnie osobiście bardzo odpowiada.
        • mysia-ns Re: campingi 24.06.14, 11:47
          Namiot namiotowi nierówny - niby ten sam standard ale akurat w 2012 roku na campingu Bi Village namioty vacansoleil były dość mocno zużyte tzn. podłoga łuszczyła się, namiot był z zewnątrz bardzo zakurzony a wewnątrz niedoczyszczony przez poprzednich użytkowników. Stał dosyć krzywo i część namiotu miała spadek co utrudniało gotowanie (garnki stały krzywo).. Mam porównanie gdyż byliśmy na tym campie dużą ekipa - w sumie 6 rodzin na 6 namiotów i każdy był mniej lub bardziej zużyty (nasz - zdecydowanie bardziej). Być może w 2014 namioty są już wymienione - należałoby spytać operatora. Podróżujemy na campingi od kilku lat (czasem kilka wyjazdów w roku) i namioty czy mobile home bywały rożne - nigdy nie zawiódł nas eurocamp, w vacansie trafiły nam się nam kiedyś namioty typu OTTAWA na campie Park Albatros zupełnie nowe i pachnące nowością.
          Namioty zlokalizowane były w dosyć sporej odległości od morza ale w miejscach zacienionych , przy każdym namiocie rosło duże drzewo, tuz obok stanowiska selctcampu i innych operatorów (tylko namioty) oraz rzut beretem do jednego z basenów oraz animacji dla dzieci i sanitariatów.
          Pomimo tego co napisałam o namiotach na Bi Village - i tak polecam wyjazd - prawda jest taka że w namiocie jedynie śpisz i ewentualnie gotujesz. Całe życie toczy się przed namiotem ..... Po to wybiera się taka formę wypoczynku - żeby przebywać na powietrzu - chyba ze leje, ale to już inna historia.... Przeżyliśmy już jedna burzę na Bi Village po długim okresie suszy i nie było dobrze - na szczęście był to ostatni dzień naszego pobytu który po prostu skróciliśmy.
          Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku.... .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka