Dodaj do ulubionych

Czarnogóra

IP: *.aster.pl 03.11.05, 15:25
Witajcie,
sopedzilam miesiac w Czarnogorze intensywnie zwiedzajac. Chetnie podziele sie
swoimi doswiadczeniami,
pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: Czarnogóra IP: *.plock.mm.pl 03.11.05, 21:28
      czekamy na opis.
      • Gość: zbynek Re: Czarnogóra IP: *.plock.mm.pl 05.11.05, 12:05
        i co z tym opisem.
    • Gość: delegwan Re: Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:44
      Napiszesz sama czy mamy zadawać pytania?
      No dobrze. W jakich miejscowościach byłaś?
    • lahcimm Re: Czarnogóra 17.11.05, 11:11
      Napiszesz coś ?
      • brombi Re: Czarnogóra 18.11.05, 17:02
        Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć z tegorocznej podróży do Czarnogóry:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=24708077&v=2&s=0
    • Gość: wyciagacz Re: Czarnogóra IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.05, 02:27
      no to moze ja zaczne zadawać pytania bo nikt ni chce.
      1. ile kosztuja śledzie na kotorskim rynku?

ps. facet, napisz coś od siebie, co warto obejrzeć a co ominąć, gdzie byłes?,
      czy tunel za Kotorem ciagle straszy? Czy Brela jest ob.......ana?, czy nadal na
      plażę tubylcy wjeżdzają samochodami prawie do samej wody? czy jest trochę
      czyściej? czy w rzekach można łowić ryby bez karty? ile zapłaciłes mandatów?
      • lahcimm Re: Czarnogóra 21.11.05, 09:53
        Ann, to chyba Anna. Teraz jak napisałeś do niej facet, to moze się zamknąć w
        sobie i juz na pewno nic nam nie napisze. :)
        • Gość: zbynek Re: Czarnogóra IP: *.plock.mm.pl 25.11.05, 09:23
          i nic, ciekawe czy ta osoba była wogóle w Czarnogórze.
          • lahcimm Re: Czarnogóra 25.11.05, 10:21
            Jeśli była, niech pokaże stempelki w paszporcie :))
            • Gość: Ann Re: Czarnogóra IP: *.aster.pl 30.11.05, 00:16
              Witam,
              przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale dzieci mnei zaabsorbowaly.
              W Czarnogorze mieszkalam przez miesiac. Zwiedzialam caly kraj z 2 maluchow w
              samochodzie. Mieszkalismy w wynajetym przez firme zatrudniajaca meza mieszkaniu
              w Podgoricy, dzieki czemu latwo nam sie bylo poruszac po calym kraju.
              Generalnie patrzac na mape zjechaismy wszystkie glowne drogi:)) i niestety nei
              tylko i widzielismy wiekszosc opisywanych miejsc wartych obejrzenia. Zrobilam
              kilka tysiecy zdjec (czesc z nich swoim maluchom). Z racji pracy meza nasz
              pobyt nie byl tylko turystyczny, bo perowadzilismy zwyczajny dom na miejscu.
              Mysle, ze latwiej bedzie mi odpowiadac na to co Was interesuje konkretnie z
              Czarnogory, bo chyba nie ma sensu pisac tu pamietnika sentymentalnego z
              miejsiaca pobytu.
              Dla mnie najpiekniejszy w Czarnogorze byl Durmitor. Krajobraz pagorkow po
              wyjechaniu z Zabjaka droga na Niksic to cos niezapomnianego.
              pozdrawiam i juz bede zagladac codziennie:)
              Ania
            • Gość: do lahcimm Re: Czarnogóra IP: *.aster.pl 30.11.05, 00:18
              Co do stempelkow to zabawne, ze na calej trasie samochodowej dopiero na granicy
              z czarnogora ktos sprawdzil przyporzadkowanie dzieci do naszych paszportow oraz
              papiery wozu. Stempelki mam, bo mezowi zalezalo, bo w Czarnogorze bezwizowo
              legalnie mozna przebywac 3 miesiace a po naszym powrocie do domu maz tam musial
              jeszcze poleciec.
              pozdrawiam,
              Ania
      • Gość: Ann do wyciagacza:) IP: *.aster.pl 30.11.05, 00:25
        Co do tubylcow i plaz to jest na nich tak totalny syf i brud, ze az starch.
        Najczystsza plaza byla u Ulcinju, ale moze to z powodu rozmiaru sie mniej brud
        rzucal w oczy. Poza tym na plazach lezalo wszytsko.. Jak sie jedzie z 2;latkiem
        to katastrofa, bo dziecko wszystko probuje brac do reki....
        Co do tunelu za Kotorem to nie przejezdzalam nim nigdy mimo,z e w kotorze bylam
        kilka razy - zawsze wybieralam serpentyny ze wzgledu na malowniczy zjazd. Nie
        lowie ryb, wiec mi nawet do glowy nei przyszlo to sprawdzic, ale moge zapytac
        zaprzyhjaznionych czarnogorcow:)
        Co do mandatow to ja przejechalam tam ponad 3 tys kilometrow i nei zapalcilam
        ani jednego a maz przejechal 300km i zaplacil 20km od granicy:))))
        pozdrawiam,
        Ania
        • Gość: zbynek Re: do wyciagacza:) IP: *.plock.mm.pl 01.12.05, 11:48
          z tej twojej odpowiedzi nic nie można się dowiedzieć.Nas interesują ceny
          apartamentów, możliwośc wynajęcia - przy jechaniu w ciemno, atrakcje turystyczne
          i wszelki ciekawostki oraz inforacje przydatne podczas podróży i wypoczynku
          w tym kraju.Piszesz, ze byłaś ale jakoś słabo dzielisz się na forum ze swoimi
          wrażeniami - a że brud - to zamało dla nas w sensie spędzienia urlopu w jakimś
          miejscu - no i może ten brud nie obejmuje całego kraju.
        • Gość: mirek Re: do wyciagacza:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 08:53
          wjechałem do tego kraju w głąb na 60-70 km i uciekłem.Brud,policja z
          kałachami,celnicy głęboko patrzący w oczy.Po co?
          • Gość: mad Re: do wyciagacza:) IP: *.acn.waw.pl 28.12.05, 16:15
            Kiedy Ty tam byłeś? ja przejechałam cały kraj z północy na południe i ani razu
            nie widziałam żadnego policjanta. A brud... no cóż, zdarzały się wraki na
            poboczach (ale i tak już jest dużo czyściej niż kilka lat temu).
            • Gość: wojtek Re: do wyciagacza:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:31
              Byłem w sezonie , to nieporozumienie czarnogóra, może czerwiec i wrzesień
              lepiej, bardzo trudno o kwaterę jeśli jedziecie w ciemno i kilka rodzin, z
              braku wylądowaliśmy po 15E z klimą po targowaniu (Sw STEFAN),ciasnota,
              Przejechałem cała czarnogórę i nigdy więcej, ewentualnie jednodniowe wycieczki
              z CHORWACJI!!
              Szczegóły otu@poczta.wp.pl , na forum jestem sporadycznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka