Gość: Łobóziak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 21:56 Chłopak, narzeczony, mąż - Grek. Czy to mozliwe? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Katerina Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.06.04, 00:37 Chłopak- czesty przypadek, narzeczony- tez, mąż- juz nieiwele sie decyduje a te co się zdecydują to najczęściej żałują potem ...niestety:( Ale ja i tak kocham Greka Odpowiedz Link Zgłoś
atkaxxx Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek 06.07.04, 12:47 tyle sie nasłuchałam o tym, jak to Grecy traktują swoje kobiety, ale to one są sobie winne, bo się robią kurami domowymi, nie dbają o siebie, przynudzają, itd... Grecy ze swoim temperamentem południowców szukają ciekawego zycia. Wiem coś o tym, bo też kocham Greka, i będe mieszkać w pięknej Grecji, i wszystko będzie super, wiem o tym, i tyle.... Ogólniki na ich temat? Ich odpowiedź:a co się w Grecji mówi o polskich dziewczynach?!!! Każdy jest kowalem swego losu, i ma to, na co zasłużył!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mellinda Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek 06.07.04, 14:20 atkaxxx napisała: > Ogólniki na ich temat? Ich odpowiedź:a co się w Grecji mówi o polskich > dziewczynach?!!! No a właśnie co się mówi o Polskich dziewczynach w Gr.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.taconic.net 14.08.04, 06:42 Jezeli mialbym cos poradzic dziewczynom z Polski to z pewnoscia nie to aby laczyly sie z Grekami. Grecy jedynie mysla o seksie a nie o sprawach uczuciowych.Oni wierza,ze dziewczyny z Polski sa latwe do zdobycia.Przykre jest mowic o tym ale takie maja mniemanie.Ich kultura i obyczaje sa zupelnie inne od naszych.Grek nigdy nie bedzie traktowal zony na rowni ze soba.On woli zjesc obiad z kolegami niz z wlasna rodzina.Zona u nich ma siedziec w domu i pilnowac dzieci.Owszem w niedzielne popoludnie zabierze rodzinke na lody,pospaceruja razem,ale juz po godzinie kiedy odwiezie ich do domu,szuka sobie kochanki azeby sie wyzyc. Kobiety greckie w wiekszosci akceptuja ten styl zycia swoich mezow,i nie robia im z tego tytulu wyrzutow,udaja najczesciej,ze tego nie widza. Wszystko wyglada kolorowo przed slubem z Grekiem,jest zupelnie innym czlowiekiem ale to "zwykla gra" to jest ich forma kamuflarzu. Problem jest w tym,ze oni wyrastaja w tym srodowisku,uwazaja,ze to oni maja dominowac nad swoja kobieta i jej zdanie,chociaz pozornie sie liczy,nie jest brane pod uwage.Polskie kobiety w naszym kraju sa traktowane z szacunkiem i maja swoj autorytet,nie toleruja klamstw,wymagaja rownouprawnienia,gdy tymczasem po wyjsciu za maz Polki za Greka pojecia te nie maja racji bytu. W najlepszym przypadku,zawsze mozna udawac,ze to jest inna "gecka forma milosci".Poniewaz mieszkalem wiele lat w Grecji nakreslilem lapidarnie gdzie lezy problem. Wybor nalezy do naszych rodaczek i to w jakim stopniu realnie oceniaja powage tak wazkiej decyzji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.zamosc.mm.pl 14.08.04, 11:06 Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi stwierdzam, że to zależy na jakiego Greka sie trafi i jaką on ma rodzine :) Odpowiedz Link Zgłoś
elinida Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek 27.06.04, 01:08 hihi.... zalezy dla kogo ;) znam takie co im sie "poszczęścilo" ;-) Ja na razie nie mam szczescia ;) nikt mnie nie kooooochaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! ;((((((((( buuuuuuuuu!!!!! :D ;-) Pozdrawiam wszystkich, a zwlaszcza interesujacych Grekow - potencjalnych kandydatow na ksiecia ;) hihihi ]:-> Eli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.04, 11:21 chlopak, ale na jedna noc:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek 29.06.04, 07:57 Problem jest zlozony. Doputy polka nie zrozumie ze od chwili slubu powiedzmy z tym grekiem , automatycznie jej rodzina TO JEJ MAZ I JEJ DZIECI . Ta pozostawiona w polsce pozostaje na drugim miejscu. Polka musi zrozumiec ze i lekarstwa z innych krajow sa tez dobre jak i polskie.. Ze i kuchnia krajow ich zamieszkania tez jest dobra jak np. bigos czy flaczki. Ze TV w ich krajach zamieszkania tez nadaje sie do ogladania a nie tylko tv polonia i inne polskie satelitarne stacje ogladane przez nie non stop. Ze pomimo iz obcy mezowie nie caluja je i ich mamy w reke to tez maja kulture. To ze je nie piora jak to w polsce w zwyczaju nie znaczy ze sa dupkami. To ze nie spijaja sie przy kazdej okazji robiac z siebie blazna jak to czynia ich rodacy to tez nie swiadczy o ich slabym harakterze. To ze szkoly w ich krajach zamieszkania tez maja dobry poziom . To ze one przewaznie po 10 i nawet 20 latach zamieszkania w ich nowych krajach w dalszym ciagu nie znaja jezyka ich mezow. Oj duZo jest wyliczania napatrzalem sie tego w roznych krajach gdzie podmieszkiwalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kręciołek Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 19:44 Chyba to przez to, że dawno nie piłem Harnasia - nie wiem o czym piszesz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
damacaro Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek 08.07.04, 23:37 miałam faceta Gteka, fajny był , miał długie dredy, grała na bębnach, ale z adużo palił maryśki:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTKA Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 14:49 CHŁOPAK TAK- DO TOWARZSYTWA W CZASIE POBYTU W GRECJI, NARZECZONY - NIGDY, MAŻ TYM BARDZIEJ. POMIMO CAŁEGO UROKU JAKI MA W SOBIE TEN KRAJI ZUPEŁNIE INEGO ZYCIA JAKEI SIE TAM PROWADZI NIE CHCIALABYM MEZA GREKA ZA NIC W SWIECIE! I TO NIE CHODZI O TO CO MYSLA O POLKACH CZY JAK SIE ZACHOWUJA ICH ZONY,ALE O TO ZE ONI SA POPROSTU INACZEJ WYCHOWANI I ZONE TEZ PROBUJA SOBIE WYCHOWAC PONIZAJAC JA BARDZO CZESRO. NIE ZNAM SZCZESLIWEJ POLKI ZONY GREKA...NIESTETY :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atkaxxx Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 217.11.143.* 06.07.04, 14:55 a ja znam, i wchodze w to. Poza tym, gdzie miłość? Przecież to ona jest najważniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.241.81.adsl.skynet.be 06.07.04, 16:40 Realistka pisze ze nie zna szczesliwej Polki zony Greka,a wiec ja sie przedstawiam jako najszczesliwsza zona Greka.Jestesmy razem juz 12 lat,mamy 2 dzieci i jest nam bardzo bardzo dobrze.Wszystkim kobietom nie tylko polka zycze takiego meza jak moj Grek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.07.04, 13:20 A powiedz mi tylko gdzie mieszkacie ? Polsce czy w Grecji a może jeszcze gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 213.131.139.* 07.07.04, 16:24 MY mieszkamy w Szwecji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 213.131.139.* 06.07.04, 17:00 No to wlasnie masz okazje poznac!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 213.131.139.* 06.07.04, 16:57 Jak najbardziej!!! J Jestem od 10 lat zona cudownego Greka i nigdy nie zamienilabym go na zadnego Polaka!!!! A wszystkie mity sa tylko mitami, moj maz mi gotuje, zajmuje sie dzieckiem i wszystkie obowiazki domowe i rodzicielskie dzielimy na pol - oboje pracujemy zawodowo, a mimo to czesto jak wracam do domu to czeka na mnie gotowy obiad!!! moj maz jest oprocz tego wspanialym ojcem i dziekuje Bogu, ze na mojej drodze postawil tego kochanego mezczyzne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atkaxxx Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 217.11.143.* 07.07.04, 09:00 napisz, gdzie go poznalaś i gdzie teraz mieszkacie..... to mnie czeka!!!! I cieszy mnie to bardzo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.crowley.pl 07.07.04, 10:38 Chłopak? - jak najbardziej, byliśmy ze sobą trzy lata, było miło, ale chyba z perspektywy czasu (minęło 16 lat od chwili, kiedy wyjechał na stałe) dostrzegam, że miał zapędy do lekceważenia mojej osoby (inne dziewczyny były dla niego pokusą) może dlatego, że były to lata "szczenięce". Najważniejsze jest to, że kochał prawdziwą miłością i miał (mam nadzieję, że nadal ma) dobre serce. Narzeczeństwa i małżeństwa nie doczekaliśmy, ale to dobrze, bo od 11-tu lat jestem szczęśliwą żoną Polaka i nie wyobrażam sobie, że mogłabym go nigdy nie spotkać na swojej drodze. A Grek? - no cóż, ma cudowną córeczkę i kobietę Polkę (lecz wciąż żyją bez ślubu). Pomimo starań swatów nie chciał związać się z Greczynką. Nie zgodzę się, że Grecy nie wystarczająco szanują żony Polki. Myślę, że niczym nie odbiegają od Polaków (nie ma na to reguły), bo przecież to my kobiety musimy zadbać o zdrowy związek. Być wciąż i coraz bardziej piękną dla swojego męża, aby z uniesioną głową przedstawiał nas kolegom. Te kobiety, które wypowiedziały się, że są szczęśliwymi żonami Greków z pewnością starają się być interesującymi kobietami dla swoich mężczyzn. I nawet jeżeli prowadzi się dom, gotuje obiady, oraz wychowuje dwójkę dzieci nie musi to oznaczać, że się jest "kurą domową". Grecy z pewnością mają wielkie, dobre serca, tylko trzeba potrafić do nich dotrzeć na tyle umiejętnie i sterannie, aby się nie znudzić. A to, że mają południowy temperament? - chwała im za to i gratulacje dla ich kobiet. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek 07.07.04, 12:21 Przyjaciolka ma meza Greka i jest to najwspanialszy mezczyzna jakiego znam: pogodny, o szlachetnym charakterze. Mieszkaja w Atenach, gdzie wsrod mlodego pokolenia stereotypy plci nie sa juz, na szczescie, aktualne (dominuje rownouprawienie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atkaxxx Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 217.11.143.* 07.07.04, 13:56 dzieki bardzo, bardzo mi ułatwiacie podjęcie decyzjii, które czekają mnie w niedalekiej przyszlosci. Liczy się tylko uczucie, i to, jaki dany człowiek jest, Grek czy Polak? Mamy być z nimi szczęśliwe, i tyle!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 213.131.139.* 07.07.04, 16:15 Poznalam go na wakacjach w Szwecji i poniewaz on tutaj mieszkal to juz tak zostalo!! Mam nadzieje, ze twoj Grek bedzie choc troche taki jak moj!!! I radze ci nie sluchaj innych, idz "za glosem serca"!!!!! Zycze ci szczescia i powodzenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atkaxxx Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 217.11.143.* 07.07.04, 16:21 dzięki bardzo, mam zamiar tak zrobić... poza tym, też mam na imię Anka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 213.131.139.* 07.07.04, 16:23 No to jak mi teraz zdradzisz imie swojego greka i bedzie takie same jak mojego, no to chyba przeznaczenie nas An miec meza greka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atkaxxx Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 217.11.143.* 07.07.04, 16:43 Kostas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Kochanie a mieszkacie w Polsce czy w Grecji?? IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.07.04, 13:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Kochanie a mieszkacie w Polsce czy w Grecji?? IP: 213.131.139.* 07.07.04, 16:21 Kochanie ani w Polsce, ani w Grecji, tylko w Szwecji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
osa-30 Re: Kochanie a mieszkacie w Polsce czy w Grecji?? 08.07.04, 12:55 Ja tak jak Anna ,nie mieszkam w Polsce ani Grecji .Mieszkamy w Brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kochanie a mieszkacie w Polsce czy w Grecji?? IP: *.rodos.access.acn.gr 08.07.04, 22:26 Ja tez jestem szczesliwa zona wspanialego Greka i niezamienilabym go na zadnego polskiego meza.Jestesmy malzenstwem od dwoch lat a znamy sie od pieciu.Mamy cudowna dwumiesieczna coreczke i mieszkamy w Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graża Re: Kochanie a mieszkacie w Polsce czy w Grecji?? IP: *.crowley.pl 09.07.04, 21:09 Gratulacje, miło się czyta miłe rzeczy. Czyli Grecy nie są źli, trzeba potrafić do nich dotrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kochanie a mieszkacie w Polsce czy w Grecji?? IP: *.rodos.access.acn.gr 09.07.04, 21:27 Grek jako maz jest super(sa oczywiscie wyjatki,jak wszedzie) ale uwazajcie na greckie tesciowe!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pa Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.acn.pl 10.07.04, 17:38 hmmm no u mnie grek od 1,5 roku, teraz wspolne wakacje przed nami (za tydz. jade)... ale ja chyba nie jestem w stanie przekonac sie do tej kultury. na wakacje jest super, klimat, jedzonko, piekne wyspy, jezyk, muzyka...ale cala wielka rodzina, wielkie wesele, chaos w atenach...i wszystko 100% greckie, bez kompromisow. no i stosunek greczynek do polek, sa strasznie "zazdrosne" o wyglad i pochodzenie, mimo ze moim zdaniem to one sa sliczne! kiedys mielismy z chlopakiem rozmowe o imionach dzieci (czysto teoretyczna) i uslyszalam ze OCZYWISCIE dostana imie dziadka - greckiego. a mi sie to imie nie podoba... i co? i konflikt kulturowy! zadna greczynka by nie podskoczyla... duzo zeby pisac na ten temat... ogolnie grek cudowny, niesamowicie inteligentny, dowcipny, szczery, ale co ja zrobie z odkad pamietam kocham wlochy? ( i wlochow :$ ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.rodos.access.acn.gr 10.07.04, 21:52 ano wlasnie z tymi imionami niestety tak jest.Nierozumiem jak mozna dawac dziecku imie ktore sie akurat swiezo upieczonym rodzicom niepodoba ale tak trzeba bo taka tradycja.Ja niewyobrazam sobie zeby moje dziecko nazywalo sie np.Teodor czy Gertruda dlatego sie zbuntowalam i naszej 2 miesiecznej coreczce dalismy imie jakie nam sie podoba a nie jakie wypada.Dlatego apeluje zony Grekow i matki ich dzieci nie dajcie sie!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.acn.pl 11.07.04, 16:51 problem w tym, ze taki wychowany w Grecji Grek, nie widzi w tym nic ZLEGO, i on nie zrozumie ze imie mi sie nie podoba... ja np. uslyszalam, ze to sprawa szacunku, wiec nie ma dyskucji; to nic ze w rodzinach jest po 10 Giorgosow i Kostasow, nie szkodzi! jak sie spytalam "a co jak bedzie corka?" on na to "no corka bedzie Georgia... ale pamietaj, lepiej zeby to byl chlopak" ... aha, uslyszalam od greckiego malzenstwa, ze niebardzo sie uciesza z narodzin corki, bo to nie jest "pelnowartosciowy obywatel"! HALO! starozytnosc minela... prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stresiara Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 19:53 O rany!!!! Aż tak??? To mnie przestraszyłaś!!!:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.acn.pl 11.07.04, 22:49 zalezy od rodziny, faceta, wychowania. mozna trafic dobrze. i jesli sie ma silny charakter, mozna sie postawic. ale trzeba uwazac, grecka mama dla faceta to swietosc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystjana Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.icpnet.pl 11.07.04, 23:42 ja nie wiem,co się mówi w Grecji o Polkach :( a w sumie by się przydało,bo za tydzień wylatuję na 2miesiące na Rodos. Jak należy z nimi postępować ? :) Zaznaczę,że wyglądam "typowo słowiańsko"-niebieskie oczy,blond włosy itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.crowley.pl 13.07.04, 22:48 Chyba masz przekichane. Napewno jak Cię zobaczą przy Grekach, będą chciały wydrapać Ci oczy. Ale oczywiście przystojny Grek na to nie pozwoli i tak się rozpocznie wielki romans. Będziecie spacerować po pięknej plaży i patrząc sobie głęboko w oczy, siedząc w kafejce z tamtejszym klimatem ... zostaniecie już na zawsze razem. Ahhhhhh, z kąd ja to znam?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystjana Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.icpnet.pl 14.07.04, 00:15 ja jadę tam do pracy,więc będę miała do czynienia na co dzień z Grekami..nie wiem,jaki będą mieli do mnie jako Polki stosunek (np.mylić z Rosjankami :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.acn.pl 14.07.04, 19:10 WLASNIE!!! z rosjankami myla (rowniez jezyk) i od mojego greka sie dowiedzialam jakis czas temuze w grecji wszyscy mowia ze polska nalezala do ZSRR!!!!! dostalam SZALU! no ale niewazne... uroda spowoduje ze greczynki wszystkie beda przeciwko tobie, przynajmniej poki jakas cie nie pozna i nie zrobisz naprawde dobrego wrazenia. poza tym jesli zdarzy ci sie poznac greka (prawie oczywiste) to jak one to zobacza, masz opnie (negatywna) na karku... tak przy okazji ja jade do aten na miesiac... za 6 dni :( niby fajnie, ale dowiedzialam sie ze niestety nie bede akceptowana "w towarzystwie" powod? oni nie lubia TYCH z bylego ZSRR... no i co tu komentowac. trzeba pracowac osobiscie na wlasny wizerunek, zeby nie mieli sie czego czepiac, zeby zobaczyli ze mamy jakas wartosc i nie jedziemy tam po to, zeby miec faceta i "uciec" (tak tak, mysla ze chcemy uciekac) przed nasza polska :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.crowley.pl 15.07.04, 22:01 To proste one są po prostu o nas zazdrosne, ale czy to oznacza, że nie można mieć koleżanki Greczynki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.crowley.pl 25.07.04, 23:25 Czy Wy, drogie Panie nie przesadzacie? Miało być o Grekach (jacy oni są), a piszecie o sobie i o tym jakie jesteście piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atkaxxx Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: 217.11.143.* 16.07.04, 11:45 Dziewczyny, bawcie się dobrze, ale wszystko w granicach rozsądku, i nie róbcie nam, Polkom, tym, które kochają Greków prawdziwą miłością, złej opinii. A wierzcie mi, opinia jest bardzo bardzo, bardzo zła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystjana Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.icpnet.pl 17.07.04, 13:16 aż się zaczęłam bać,skoro ta opinia jest TAAAK ZŁA :)no ale nic-i tak wylatuję we wtorek :) pozdrawiam wszystkie polki-blondynki,które będą bawić tego lata w Grecji,a wy w Polsce nie zamarznijcie w tym lodowcowym klimacie! jak wrócę z końcem września,to może tu wszyscy będą chodzić już we futrach ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enigma Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.acn.pl 21.07.04, 13:23 Krystjana - to dosyć egzotyczne i żadko spotykane imię w Polsce...Czyżbyś była pochodzenia bułgarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutria Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.zamosc.mm.pl 12.08.04, 19:10 A ja poznałam tego lata baaaaardzo przystojnego Greka (tylko że poznałam go w Polsce bo akurat tu przyjechał) Był taki dla mnie miły... Uważam Greków za najprzystojniejszych, najmilszych facetów. Ale niestety juz wyjachał... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystjana Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.icpnet.pl 02.12.04, 16:48 ależ skąd,pochodzenia polskiego.Ale patrząc na Twoją pisownię, może Ty...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~Aga Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.um.wroc.pl 13.08.04, 14:02 Ja wylatuję w sobotę 21.08 i też postaram sie poprawic ta bardzo złą opinię :)) Można się świetnie bawić i zostawic po sobie tylko dobre wrażenia. Mam nadzieję że spędzisz miło czas!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.zamosc.mm.pl 13.08.04, 15:58 A jak myślicie: Co Grecy myślą o dużo młodszych kobietach?? Gaga: Miłego wyjazdu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greczynka Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.ioa.forthnet.gr 03.09.04, 21:23 Jesli kogos NAPRAWDE interesuje rozwiniecie tematu "Chlopak, narzeczony, maz - Grek" a nie tylko wlasne, jedynie sluszne opinie najczesciej poparte nieznajomoscia ANI JEDNEGO GREKA to polecam nastepujaca lekture: www.babyboom.pl/wyswietl.asp?id=D802 Jest tam tez o imionach. D O B R A N O C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grekolub Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.icpnet.pl 05.09.04, 15:22 a czemuby nie?? ja pracuję nad czymś podobnym tyle że w wariancie dziewczyna narzeczona żona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grekolub Re: Chłopak, narzeczony, mąż - Grek IP: *.icpnet.pl 05.09.04, 15:22 w nawiązaniu do mojego poprzedniego posta - oczywiście greczynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakochana A co powiecie o Albańczyku? IP: *.chello.pl 05.09.04, 23:16 Przeczytałam o facetach Grekach i chciałabym powiedziec, że od dwóch lat jestem z Albanczykiem, z Albanii! Narazie nie widze większych róznic kulturowych, ktore by utrudniały wspólne zycie. Jest czuły, opiekuńczy, cudowny w łózku, pomaga w pracach domowych, z zapałem uczy sie polskiego... Problemu z teściami nie mam, bo niestety nie żyją, ale wiem że w Albanii to kobieta mieszka z rodziną męza, a nie na odwrót (jesli nie maja wlasnego mieszkania). Mój Albanczyk zreszta wyobrazal sobie, ze bedzie sie starymi rodzicami opiekował, co jest bardzo szlachetne, ale w jego rozumieniu oznaczało wspólne mieszkanie! Czy w Grecji jest podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś