Dodaj do ulubionych

Rodos czy Majorka ?

30.10.15, 14:48
Jak w temacie zastanawiam sie którą wyspe wybrać. Może ktoś ma jakieś doświadczenie i może pomóc.

Z góry Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: doświadczony Re: Rodos czy Majorka ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.10.15, 16:25
      Tylko Magaluf!!!!
      Zabawa do białego rana
      • Gość: poznaniak Konin czy Kutno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.15, 18:11
        Doradzcie.
        • deoand Re: Konin czy Kutno? 30.10.15, 18:34
          I jak ci tu doradzić - osiołkowi w żłoby dano itd . Ale Rodos =zachodnia częsc wyspy plaze kamieniste -po wschodniej piaszczysto żwirowe - Majorka =plaże piaszczyste jak chocby od Can Pastillo az do Eneralu - długa piaszczysta plaza a najpiękniejszy region Alcudia -piaszczyste plaże wśród skał . Majorka wiecej ciekawych miejsc do zwiedzania - Soler , Jaskinie smoka , czy miejsce pobytu Chopina - Rodos -samo Rodos , Lindos z ichnim Akropolem i dalej to przyroda oprócz ruin rzymskiego miasta .. Rodos wycieczka na Simi wyspe piekna albo rejs do Turcji . ..... reasumując dla mnie mimo wszystko Majorka !!!
          • Gość: poznaniak Re: Konin czy Kutno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.15, 18:43
            De gustibus non est disputandum. Twoja opinia ma sens tylko wowczas gdy macie ten sam rozmiar buta.
            • deoand Re: Konin czy Kutno? 30.10.15, 19:27
              Tego nie wiem ale grzecznosc nakazuje odpowiadac jak ktos pyta w najbardziej rzeczowy sposób w jaki się potrafi i ja tak robie ... a co kto wybierze to juz inna sprawa . Oczywiście jesli juz to tylko Konin a nie Kutno !!!!!
              • Gość: poznaniak Re: Konin czy Kutno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.15, 19:44
                Fakt, jestes uprzejmym facetem. Ale byc moze zgodzisz sie ze mna, ze tego rodzaju pytania sa idiotyczne. Ja nie pytam Konin czy Kutno poniewaz odrabiam swoje zadanie domowe i czytam, czytam i czytam... i sam decyduje. Nie na wszystkich poleceniach polegam. Nie znam cech osob ktore wyrazaja swoje opinie. Zgodzisz sie pewnie ze mna, ze istnieje ryzyko, ze polecenie Kutna moze nie miec sensu. Jeden lubi ogorki inny lubi ogrodnika corki. Powtorze, dla mnie to pytanie idiotyczne.
    • Gość: Kamil Re: Rodos czy Majorka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.15, 19:37
      Zawsze mnie zadziwiają ludzie, którzy nie mają swojego zdania, preferencji, w gąszczu informacji w necie nie potrafią ocenić co dla nich będzie bardziej atrakcyjne.
      Nie można porównywać tych 2 wysp, każda jest zupełnie inna, a komuś pasuje bardziej jedna albo druga z subiektywnych powodów, zależy co kto lubi.
      • Gość: poznaniak Re: Rodos czy Majorka ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.15, 19:48
        Kamil, zgadzam sie z Toba. Ludzie ktorzy zadaja takie pytania sa dla mnie ludzmi specjalnej troski. To eufenizm, A tak naprawde do zalosni idioci.Wydaja pieniadze na polecenia obcych ludzi.
        • deoand Re: Rodos czy Majorka ? 30.10.15, 20:11
          Eeee tam nie podniecajcie sie tak bardzo swoja omnipotencją - znałem takich wszystkowiedzących co to wylądowali na kamorach na Rodos bez sun -bedów albo za 3 Euro od jednego . Foeum turystyczne jest po to aby pytac o to czego się nie wie albo o miejscach , których się nie zana . Sam kiedys miałem dylemat Zakyntos czy Majorka i szukałem podpowiedzi - oczywiscie jeden za tym drugi za tamtym - problem rozwiązała żona , która powiedziała , ze Majorka to jest to i tyle ... wybralismy Majorkę i nie załujemy ale na Zakyntos jeszcze nie byłem - moze w nowym roku .
          • Gość: xxx Re: Rodos czy Majorka ? IP: *.internetunion.pl 30.10.15, 23:11
            no to ja postaram się odpowiedzieć rzeczowo:) Rodos - dużo pewniejsza pogoda, np. we wrześniu. Taniej, klimatyczniej (to moje zdanie - Grecja klimatyczniejsza, Hiszpania bardziej rozrywkowa). W Hiszpanii za to czyściej, wyższy poziom. Jeśli ktoś chce wypozyczyć auto, to może na Majorce wiecej zobaczyc. Natomiast na co dzien - miasto Rodos z niepowtarzalną atmosferą może byc ciekawsze niz jakikolwiek plastikowy kurort majorkański.
    • Gość: mmmm Re: Rodos czy Majorka ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.10.15, 06:09
      Jeśli nie masz żadnych preferencji, zainteresowań, nie wiesz co byś chciał/a robić, to równie dobrze możesz rzucić monetą
      orzeł - Rodos
      reszka - Majorka
      • glupota.nie.boli Re: Rodos czy Majorka ? 31.10.15, 15:06
        Gość portalu: mmmm napisał(a):

> możesz rzucić monetą orzeł - Rodos reszka - Majorka<

Albo odwrotnie:)
        • kubek0802 Re: Rodos czy Majorka ? 01.11.15, 15:18
          Na Rodos byłam 4 razy i jeszcze bym chciała. Na Majorce raz -wszystko było Ok ale nie ciągnie mnie więcej.
          • Gość: agular31 Re: Rodos czy Majorka ? IP: *.miedzychod.mm.pl 01.11.15, 16:25
            Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jednak wybiorę sie do klimatycznej Grecji na Rodos 😊.
            • deoand Re: Rodos czy Majorka ? 01.11.15, 20:38
              Jesli Rodos to radzę wschodnia częsć wyspy czyli Faliraki , Lindos czy coś tam w zatoce Quina bo plaże sa żwirowo piaszczyste a nie kamieniste jak w zachodniej częsci wyspy . Jesli juz w zachodniej to sprawdź czy hotel dysponuje tzw sun bedami w ramach All bo inaczej to 2albo 3 Euro za dobe albo " fakir " .Oczywiscie wyspa jest piekna i warto ja zwiedzic . pozdrawiam
    • folti84 Re: Rodos czy Majorka ? 21.11.15, 18:08
      Osobiscie polecam Majorke. O wiele więcej piękniejszych miejsc niż na Rodos. Na rodos bylam w 2013 a na Majorce 2014. Jedzenie również dużo lepsze, all inclusive na wyższym poziomie niez Grecja.
      Byliśmy w Faliraki na Rodos i osobiście mi się tam nie podobało. Jak juz wolałabym doplacic i mieć hotel w miescie Rodos, tam jest cudowna plaża od strony morza Egejskiego, fale, kamienie i cudna woda.
      Majorke zjeździliśmy prawie cała z Polka która tam mieszka juz 9lat ;) byliśmy w nietypowych miejscach, jedliśmy w robotniczych barach, poznaliśmy tą wyspę od kuchni. Majorka cudna polecam <3 radze wybrać południuowa czesc wyspy, gdyż my na północy w Playa De Muro w sierpniu na 14 dni mielismy 2 dni ulewy i deszczu. Padało non stop ! :)
      • caesar_pl Re: Rodos czy Majorka ? 22.11.15, 01:43
        Co za durna wypowiedz - cudowna plaza w miescie Rodos..chyba dla slepych cudowna..
        Jak mozna takie bzdury opowiadac?
        www.flickr.com/photos/oktavian1_de/albums/with/72157660457654429
        • Gość: xxx Re: Rodos czy Majorka ? IP: *.internetunion.pl 22.11.15, 10:36
          Jeszcze raz wrócę do porównań, wskazując co gdzie może byc lepsze..
          "Klimatyczność" - Rodos
          Klimat w sensie dosłownym (pogoda) - Rodos
          Plaże - oczywiście zależy gdzie - bardziej Majorka
          Rozrywkowość - Majorka
          Więcej spokoju - Rodos
          Zabytki - więcej Rodos (niepowtarzalne i bezkonkurencyjne Stare Miasto)
          Zwiedzanie autem - więcej do zobaczenia na Majorce
          Zwiedzanie sąsiednich wysp - Rodos
          Jakość hoteli - Majorka
          Czystosć - Majorka
          Wyżywienie w hotelach - Majorka, ale w knajpach - Rodos
          Cena pobytu + na miejscu - taniej wychodzi Rodos, tym bardziej że na Rodos w czerwcu czy wrześniu pogoda spokojnie porównywalna z Majorką lipiec/sierpień, a zwłaszcza czerwiec jest tańszy.

• Gość: agular Re: Rodos czy Majorka ? IP: *.miedzychod.mm.pl 22.11.15, 20:30
            Super porównanie, o to mi chodziło. Dziękuje
    • tirol1 Re: Rodos czy Majorka ? 22.11.15, 21:35
      majorka jest jak supermarket
      i jak wieża eifla wystarczy raz być
      rodos to romantyczna przygoda
      choć obecnie trochę za blisko turcji
      może lepiej w r.2016 wybrać minorkę:)? korfu kretę lub kanary:)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka