Dodaj do ulubionych

Tavronitis na Krecie

20.02.09, 18:04
Orientujecie się, czy w Tavronitis k. Kolymbari są jakieś wypożyczalnie samochodów lub skuterów (nie mówię w tym momencie o katalogach wypożyczalni w hotelowych recepcjach)? Czy może chcąc coś wypożyczyć muszę wybrać się do Maleme lub gdzieś dalej? Google jakoś niczego mi nie wyrzuciły... Wiem, że to mała miejscowość na uboczu.
Ostatnie informacje o tej miejscowości na forum dotyczyły sezonu 2007; był tam może ktoś w ubiegłym roku? Są jakieś nowe tawerny czy markety?

Z góry dzięki za informacje!
Obserwuj wątek
    • gacek95 Re: Tavronitis na Krecie 20.02.09, 19:49
      http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?view=espsystemwebcluster&es.ac.hitsPerPage=5&s.ac.offset=10&s.sm.collapsenum=2&s.si(similarity).documentVector=&s.si(similarity).similarType=find&s.si(navigation).navigationEnabled=true&s.si(navigation).breadcrumbs=&s.sm.query=Tavronitis&s.sm.forumXx=203&s.sm.threadXx=0&s.ac.sortBy=news&s.ac.sortOrder=&s.sm.author=&s.sm.authorType=equals&s.sm.title=&s.sm.forumName=&s.sm.forumNameType=simpleall&s.ac.hitsPerPage=10

mam nadzieję, że się wkleił link do linków o Tavronitis- jest ich sporo,
      ostatnie wpisy z ubiegłego roku- sama pisałam bo jeżdżę tam co rok). Poczytaj,
      są różne wiadomości a wypożyczalni nie ma. Ja zawsze biorę z naszego auto waya a
      można też z lokalnych biur: Maleme, Kato Daratso, Kissamos, acha i jest coś
      między Tavronitis i Kolimbari A to bardzo bliziutko ale tylko zakonotowałam, że
      jest ale nie interesowałam się bliżej no bo auto way. A co do nowych tawern to
      jest ich tam raptem trzy z jedzeniem, dwa kafeniony ale na plaży są trzy tawerny
      na przestrzeni kilometra i jeszcze czwarta też niedaleko (blisko apartamentów
      San Antonio) a Ty gdzie się zatrzymasz jeśli wolno spytać?
      • gacek95 Re: Tavronitis na Krecie 20.02.09, 19:51
        skopiuj sobie tego tasiemcowego linka i wklej w pasek wyszukiwarki to Ci wyskoczy
        • akodz Re: Tavronitis na Krecie 20.02.09, 20:24
          Gacku95, dziękuję za linka; tamte komentarze przeczytałem jakiś czas temu, kiedy przymierzałem się do rezerwacji hotelu w Tavronitis. Tak swoją drogą, to jesteś kopalnią wiedzy o tej części Krety :-).
          Dotychczasowe komentarze dotyczyły poprzednich lat, 2005 - 2007; liczę, może ktoś był w Kolymbari lub Tavronitis w ostatnim roku? Wychodzi na to, że najbliższe wypożyczalnie są w Maleme?
          • gacek95 Re: Tavronitis na Krecie 20.02.09, 20:45
            jeżdżę co roku- w ubiegłym też byłam, wypożyczalni nie ma w Tavronitis a
            najbliższa jest może z kilometr w stronę Kolimbari.
            • akodz Re: Tavronitis na Krecie 20.02.09, 21:19
              Dzięki za pomoc. Tavronitis to mała miejscowość, więc nastawiam się na wypożyczenie jakiegoś własnego środka transportu. Tak swoją drogą, to może się tam miniemy gdzieś na ulicy - jeżdzisz zwykle na Kretę już po sezonie, w okresie, kiedy i ja się tam wybieram :-).

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka