Dodaj do ulubionych

Majorka hotel - Na Taconera

06.06.06, 22:13
Witam
Czy ktos był może w tym hotelu w miejscowości Cala Ratjada ?
Bardzo prosze o informacje o samym hotelu i miejscowości.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Majorka hotel - Na Taconera IP: *.zielonagora.lasy.gov.pl / 80.51.39.* 09.06.06, 14:04
      ale to jest chyba w Font de sa Cala. Byłem w hotelu obok.
      • meps3 Re: Majorka hotel - Na Taconera 09.06.06, 19:38
        Witam.
        To jest wina mojego gapiostwa.W folderze Neckermana jako pierwsza jest podana
        nazwa Cala Ratjada a dopiero w opisie jest podana Font de Sa Cala.Tak jak Ty
        podajesz . Tak czy owak chodzi o to samo miejsce.
        Bardzo poproszę o jakieś informacje.
        Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Majorka hotel - Na Taconera IP: *.zielonagora.lasy.gov.pl / 80.51.39.* 12.06.06, 10:46
          o Twoim hotelu Ci nie napiszę - bo w nim nie byłem. Jest na wzgórku po prawj
          stronie od drogi jadąc z Cala Rajada. Na pewno jest to hotel
          bardzo "usportowiony" - to widać z zewnątrz. Tyle zapamiętałem.
          Sama miejscowość jest mała - ma bardzo ładną plażę w zatoczce. Jest pare
          sklepów i nawet wypożyczalnia samochodów. Do Cala Rajada jakieś 3 km pieszo lub
          jeździ kolejka (taki ciągnik). W Cala jest super miejsce z latarnią - już za
          miastem - można tam nie dojść i przegapić. W drugą stronę z Font de sa Cala
          asfalt się kończy u podnóża gór (takie po 300m - ale w stosunku do poziomu
          morza wydają się wysokie). Jeśli wspiąć się na tą górę - są tam ruiny jakiegoś
          mini-zameczku - i zejść z drugiej strony - dochodzi się do jaskiń (tych
          opisywanych w przewodnikach). Warto się tam wybrać, po drodze ładne klify. W
          sumie od hotelu jakieś 4 km do jaskiń. Chcąc do jaskiń dojechać trzeba góry
          objechać przez Cala Rajada (jakies 10km).
          Font de sa Cala jet genaralnie bardzo spokojne, ruch samoch. jest mały.
          Polaków mało.
          Z Cala Rajada łączy się Capdepera - i jest tam zamek na górze - ładnie to
          wygląda. Z Font.. pieszo też jest tam blisko
          Inne atrakcje Majorki już niestety samochodem lub innym środkiem lokomocji.
          My byliśmy nieco niżej w hotelu - Beach Club. Było generalnie super. Byliśmy
          tam w pierwszy tydzień maja, nie było upałów i korków więc pozwiedzaliśmy
          Majorkę wypożyczonymi samochodami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka