meps3 06.06.06, 22:13 Witam Czy ktos był może w tym hotelu w miejscowości Cala Ratjada ? Bardzo prosze o informacje o samym hotelu i miejscowości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Majorka hotel - Na Taconera IP: *.zielonagora.lasy.gov.pl / 80.51.39.* 09.06.06, 14:04 ale to jest chyba w Font de sa Cala. Byłem w hotelu obok. Odpowiedz Link Zgłoś
meps3 Re: Majorka hotel - Na Taconera 09.06.06, 19:38 Witam. To jest wina mojego gapiostwa.W folderze Neckermana jako pierwsza jest podana nazwa Cala Ratjada a dopiero w opisie jest podana Font de Sa Cala.Tak jak Ty podajesz . Tak czy owak chodzi o to samo miejsce. Bardzo poproszę o jakieś informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Majorka hotel - Na Taconera IP: *.zielonagora.lasy.gov.pl / 80.51.39.* 12.06.06, 10:46 o Twoim hotelu Ci nie napiszę - bo w nim nie byłem. Jest na wzgórku po prawj stronie od drogi jadąc z Cala Rajada. Na pewno jest to hotel bardzo "usportowiony" - to widać z zewnątrz. Tyle zapamiętałem. Sama miejscowość jest mała - ma bardzo ładną plażę w zatoczce. Jest pare sklepów i nawet wypożyczalnia samochodów. Do Cala Rajada jakieś 3 km pieszo lub jeździ kolejka (taki ciągnik). W Cala jest super miejsce z latarnią - już za miastem - można tam nie dojść i przegapić. W drugą stronę z Font de sa Cala asfalt się kończy u podnóża gór (takie po 300m - ale w stosunku do poziomu morza wydają się wysokie). Jeśli wspiąć się na tą górę - są tam ruiny jakiegoś mini-zameczku - i zejść z drugiej strony - dochodzi się do jaskiń (tych opisywanych w przewodnikach). Warto się tam wybrać, po drodze ładne klify. W sumie od hotelu jakieś 4 km do jaskiń. Chcąc do jaskiń dojechać trzeba góry objechać przez Cala Rajada (jakies 10km). Font de sa Cala jet genaralnie bardzo spokojne, ruch samoch. jest mały. Polaków mało. Z Cala Rajada łączy się Capdepera - i jest tam zamek na górze - ładnie to wygląda. Z Font.. pieszo też jest tam blisko Inne atrakcje Majorki już niestety samochodem lub innym środkiem lokomocji. My byliśmy nieco niżej w hotelu - Beach Club. Było generalnie super. Byliśmy tam w pierwszy tydzień maja, nie było upałów i korków więc pozwiedzaliśmy Majorkę wypożyczonymi samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś