26.02.07, 20:09
Dziewczyny,
Od jakiego wieku mozna dzieciom dawac sushi?

Dzieki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: Sushi 27.02.07, 04:00
      nie wiem od kiedy mozna ale ja jeszcze nie proponuje swojej prawie 3 latce ( zreszta watpie aby chciala
      nawet sprobowac) jedlismy dzis wlasnie i zero zainteresowania z jej strony.
      poza tym sushi musi byc baaardzo swieze, biorac pod uwage, ze nie wiemy co jemy bo sami tego nie
      przygotowalismy ryzykujemy jedzac surowa rybe ( ta obrasta bakteriami blyskawicznie) organizm
      zdrowego doroslego czlowieka poradzi sobie z tym ( zwlaszcza jesli zagryzie ginger i popije sake)
      bardziej wrazliwemu organizmowi dziecka bedzie trudno i znacznie latwiej o zatrucie.

BTW osoby zajmujace sie health protection japonskie knajpy obchodza szerokim lukiem, do salad
      barow i chinese rest nawet niechetnie wchodza na kontrole.

M, ja i syn uwielbiamy sushi :)
    • hannamay Re: Sushi 27.02.07, 04:32

do 8 roku zycia nie powinno sie podawac surowej ryby dziecku - tak
      wyczytalam.ale sushi to nei tylko surowa ryba przeciez.Jest wiele rodzajow
      wegetarianskich sushi i ciekawe to moze byc dla dziecka. z moja corka ( ma
      prawie 2 latka) chodzimy co najmniej 3 razy w tyg na sushi. bardzo lubi kappa
      maki i inne maki. w ten sposob sie nauczyla jesc ostatnio zielona salate,
      poprzednio surowa marchewke ktorej nigdy nie lubila i inne warzywka.
      • kisiulak Re: Sushi 27.02.07, 15:33
        No właśnie, ja też uwielbiam sushi :) Narazie dzidzia dostaje ryż. Nie śpieszy
        mi się jej dawać surową rybę, ale byłam ciekawa kiedy będzie mogła. Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka