kisiulak 26.02.07, 20:09 Dziewczyny, Od jakiego wieku mozna dzieciom dawac sushi? Dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: Sushi 27.02.07, 04:00 nie wiem od kiedy mozna ale ja jeszcze nie proponuje swojej prawie 3 latce ( zreszta watpie aby chciala nawet sprobowac) jedlismy dzis wlasnie i zero zainteresowania z jej strony. poza tym sushi musi byc baaardzo swieze, biorac pod uwage, ze nie wiemy co jemy bo sami tego nie przygotowalismy ryzykujemy jedzac surowa rybe ( ta obrasta bakteriami blyskawicznie) organizm zdrowego doroslego czlowieka poradzi sobie z tym ( zwlaszcza jesli zagryzie ginger i popije sake) bardziej wrazliwemu organizmowi dziecka bedzie trudno i znacznie latwiej o zatrucie. BTW osoby zajmujace sie health protection japonskie knajpy obchodza szerokim lukiem, do salad barow i chinese rest nawet niechetnie wchodza na kontrole. M, ja i syn uwielbiamy sushi :) Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: Sushi 27.02.07, 04:32 do 8 roku zycia nie powinno sie podawac surowej ryby dziecku - tak wyczytalam.ale sushi to nei tylko surowa ryba przeciez.Jest wiele rodzajow wegetarianskich sushi i ciekawe to moze byc dla dziecka. z moja corka ( ma prawie 2 latka) chodzimy co najmniej 3 razy w tyg na sushi. bardzo lubi kappa maki i inne maki. w ten sposob sie nauczyla jesc ostatnio zielona salate, poprzednio surowa marchewke ktorej nigdy nie lubila i inne warzywka. Odpowiedz Link Zgłoś
kisiulak Re: Sushi 27.02.07, 15:33 No właśnie, ja też uwielbiam sushi :) Narazie dzidzia dostaje ryż. Nie śpieszy mi się jej dawać surową rybę, ale byłam ciekawa kiedy będzie mogła. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś