Dodaj do ulubionych

Do Krakowianek...

14.06.05, 22:04
Czy mogłybyście napisać mi kto prowadzi wasze ciąże i czy jesteście
zadowolone. Z gory dziękuję. Mam dość fajnego lekarza, ale mam wrażenie, ze
ma pewne braki. No po prostu pare razy złapałam go na ignorancji...a ze
jestem "pacjentką z obciążonym wywiadem" zamieszczam post tutaj a nie na
ciąży i porodzie.
pliss napiszcie cos.
Obserwuj wątek
    • penelina Re: Do Krakowianek... 14.06.05, 23:13
      Uparta jestemsmile

I polecam Ci jeszcze raz Tamarę Wilk
      • kartoflanka Re: Do Krakowianek... 15.06.05, 09:26
        ok, to moze jeszcze napisz dlaczego, dobrze?smile
        • penelina Re: Do Krakowianek... 15.06.05, 10:32
          Wyślę Ci maila po południu lub wczesnym wieczorem.
          • bei Re: Do Krakowianek... 15.06.05, 11:46
            Pani Tamara Wilk jest z Ujastkasmilesmile- przemiła i profesjonalna ginka....z
            charyzmąsmile

Mogę polecić jeszcze jedną- pracująca tam ginkę Dorotę Kamińską..pracuje w
            Promedisie i na Ujastku....

moaj ciaża - trzecia i bardzo trudna- z olbrzymim worem patologii...prowadzona
            od poczatku przez DK...ze wspaniałym sukcesem...

nie jestem łatwą pacjentką...jak będe miala czas- to napiszę na priv......

na Ujastku spotkałam b. miły i profesjonalny personel......
            • penelina Re: Do Krakowianek... 15.06.05, 14:20
              bei napisała:

> Pani Tamara Wilk jest z Ujastkasmilesmile- przemiła i profesjonalna ginka....z
              > charyzmąsmile

Beasmile))

No właśnie, świetnie to napisałaśsmile
              A biorąc pod uwagę, ile Jej zawdzięczam ... kochana Tamarka!
    • k1w0 Re: Do Krakowianek... 15.06.05, 12:28
      Obydwie moje ciąże (niełatwe) były prowadzone przez Dr Libera. Bardzo mu zależy
      na tym aby rodziły się zdrowe dzieci, co wcale nie jest takie powszechne ....
      Faktem jest, że robi dużo badań ale sam twierdzi, że "woli zrobić o kilka badań
      za dużo niż o jedno za mało.." i mi takie podejście jak najbardziej odpowiada.
      Rodziłam obydwie moje córki w Niepołomicach i uważam, że to wspaniałe miejsce
      na rodzenie dzieci smile Nie krzyczę wszem i wobec polecając tego lekarza i
      klinikę tylko dlatego, że to nie jest tania "impreza" i nie wszystkich na to
      stać, ale jeśli tak to GORĄCO POLECAM !
      Jesli masz jakieś pytania to zapraszam na priva lub lepiej telefonicznie smile

Pozdrawiam Ania z dziewczynami
      Kasia (09.2000) i Maja (10.2004)
      • nunu Re: Do Krakowianek... 16.06.05, 09:08
        Ja tez jestem z 'obciazonym wywiadem'. Za rada Bei wybralam dr Kaminska. Nie
        potrafie powiedziec czy jestem do konca zadowolona, ale to chyba wynika z tego,
        ze teraz nikt i nic nie jest w stanie do konca mnie uspokoic. Pytaj jezeli cos
        szczegolnie Cie interesuje smile.
    • kartoflanka Re: Do Krakowianek... 16.06.05, 10:22
      Wszystkim Wam bardzo dziękuję. Miotam się jak wsciekła. Potrzebuję lekarza,
      ktory by wiedział co nieco o genetyce i jeszcze do tego interesuje mnie jego
      podejscie do badan prenatalnych.
      Byłam u sławnego Kostyka, ale zrobił na mnie wrazenie okropnego zarozumialca. A
      nie lubie gdy ktos traktuje mnie protekcjonalnie. Spuscil z tonu dopiero jak
      sie popłakałam...
      Pytanie do Bei i Nunu:
      a Wasza lekarka wie do czego służy amniopunkcja? Albo test PAPPA? Jakie ma
      podejscie do tych badan, namawia czy raczej nie?
      Moj lekarz, naprawde fajny, ale twierdzil uparcie, ze w moim przypadku
      amniopunkcja jest dobrym badaniem, kiedy nie jest...
      • k1w0 Re: Do Krakowianek... 16.06.05, 10:47
        Irmina zadzwoń do mnie (podałam Ci nr na priva). Myslę, że jesetm w satanie Ci
        pomóc.

Ania
        • kartoflanka Re: Do Krakowianek... 16.06.05, 10:55
          a teraz moge?
        • kartoflanka Re: Do Krakowianek... 16.06.05, 12:34
          Dzięki
          • k1w0 :-) 16.06.05, 16:20
            Powodzenia smile
      • nunu Re: Do Krakowianek... 17.06.05, 15:20
        W czasie pierwszej wizyty (jeszcze przed druga ciaza) kiedy poszlam sprawdzic
        czy Pani bedzie mi odpowiadala smile wspomniala o mozliwosci wykonania badan
        prenatalnych, zaznaczajac, ze to moja decyzja i ma sens raczej wtedy gdybym
        decydowala sie na usuniecie ciazy w przypadku wad. Nie wiem czy sie zna na
        genetyce (wada mojego syna nie byla wada genetyczna)... Powiedziala, ze w
        przypadku nieprawidlowosci kieruje pacjentki do Lodzi albo Warszawy (nie do
        'naszego' Kopernika, bo nie ma dobrego zdania o nich).
        To co zwrocilo moja uwage w Jej zachowaniu, to to, ze nigdy nie probowala mnie
        pocieszac i obiecywac, ze 'tym razem wszystko bedzie dobrze'. Ja moze troche na
        to czekalam, ale mysle, ze Jej zachowanie jest uczciwe. Nie moze niczego
        zagwarantowac i nie probuje tego robic.
        • nicor Re: Do Krakowianek... 14.07.05, 20:28
          Witaj , jestem w 16 tygodniu i też wybrałam Niepołomice. Prowadzi mnie doktor
          Liber i jestem zadowolona. Jestem panikarą, boje sie igły jak diabeł swieconej
          wody a tam strach znika. Badań masa ale to dobrze mnie właśnie wyszły złe testy
          Prisca i w poniedziałek mam amniopunkcję. Boję sie ale właśnie dr powiedział ze
          musimy mieś pewność. Ja też polecam.
          • bei zobaczyłam dopiero teraz...tak- moja lekarka jest 18.07.05, 13:48
            za wszytskimi mozliwymi badaniami- gdy tylko ciąża wymaga takiego badaniasmile

pozdrawiamsmile
    • kalpa Re: Do Krakowianek... 24.07.05, 05:14
      A ja polecam Dr Reronia z kliniki. Jest dyr oddizału septycznego.
      uratowała dwa razy mnie i moje obie ciąże. Dosłownie.
      Nie potrafię powiedziać, czy jest dobry w genetyce, ale pogadac możesz. jest
      ciepły, kochany i b. dobry dla pacjętek.
      Z serca polecam
      kalpa
      codziennie rano jest w swoim gabinecie w szpitalu ok 9 ( na parterze, na
      przeciwko wejścia na septyczny)
    • ewcik29 Re: Do Krakowianek... 25.07.05, 11:04
      Ja szczerze polecam Dr Juszczyka. Jest dyrektorem szpitala na Ujastek.
      Przyjmuje prywatnie na Ruczaju i też gdzieś w hucie. Na stronie szpitala możesz
      znaleźć na niego namiary. Bardzo wiele mu zawdzięczam. Ma dużą wiedzę i jest
      konkretny. Jak coś jest nie tak, to od razu reaguje. Dzięki niemu mam zdrowego
      trzymiesięcznego synka. Urodziłam w 36 TCsmile)
      Wcześniej chodziłam do innego lekarza (nie będę wymieniała nazwiska na forum) i
      całe szczęście że zmieniłam, bo nie wiem, jak by sie to wszystko skonczyło....
      brr!! aż mnie ciarki przeszły....

Pozdrawiamsmile
      E

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka