Dodaj do ulubionych

macica dwurożna

01.06.06, 13:20
Czy ktoś może mi polecic lekarza w W-wie który szczesliwe przeprowadzil was
przez ciaze z macica dwurozna. Bardzo prosze o wszelkie informacje i
ewentualne namiary tutaj albo na meila gazetowego. Prosze pomozcie bo bardzo
sie boje o moja 7-tygodniowa fasolke.

Ola
Obserwuj wątek
    • agrazia1 Re: macica dwurożna 02.06.06, 13:57
      Ja mam taką wadę macicy i mam już córeczkę 3-letnią,a obecnie jestem w drugiej
      ciąży (16 tydz.). Pierwszą ciążę, jak też i tę, prowadzi mi doktor Elżbieta
      Muszyńska, przyjmuje na ul. Śniadeckich 12/14 m 14. Podam Ci telefon 602615996
      lub 0226214319. Pracuje w szpitalu na Żelaznej. Szczerze polecam. Pierwszą
      ciążę miałam trudną, trochę leżenie, skurcze, leki, ale szczęsliwie urodziłam w
      39 tyg. przez CC. Pozdrawiam
      • ewaiga Re: macica dwurożna 03.06.06, 16:59
        A ja mam macicę podwójną, jeszcze dziwniejsza wada. Poprzednią moją ciążę,
        zakończoną szczęśliwie 2 lata temu prowadził dr Góźdź z Damiana. Teraz jestem w
        23. tc., u tego samego lekarza.
      • olalaa Re: macica dwurożna 05.06.06, 08:28
        Bardzo dziekuję smile
    • sylwia259 Re: macica dwurożna 03.06.06, 20:17
      Witam Was , mam pytanie ponieważ mam nie tyle m. dwurożną ale ponoć łukowata (
      nie wiem czy to samo różnie lekarze twierdzą ) z nie dużą przegrodą i jeszcze
      nie dawno rozważałam wycięcie jej ( jestem po 2 poronieniach 8 i 11 tc , druga
      ciąża miesiąc po poronieniu , w trakcie pierwzsej mycie okien przed świętami -
      nie wiedziałam o ciąży), ale po kilku konsultacjach z innymi lekarzami raczej
      się nie zdecyduję , powiedzcie mi czy przy ciąży z tymi wadami podaje się leki
      i jak wyglada prowadzenie takiej ciąży i czy wysiłek przy takiej budowie macicy
      może prowadzic do poronienia ,( aha i jescze lekarz twierdzi że to były to za
      małe ciąże żeby można było uznać za przyczynę budowę macicy )jeśli wiecie coś
      na ten temat to bardzo prosze o odpowiedź , z góry serdecznie Wam dziękuję
      • agrazia1 Re: macica dwurożna 04.06.06, 12:06
        Ja przez całą pierwszą ciążę brałam nospę i magne B6, a do 20 tyg. duphaston.
        Generalnie trzeba się oszczędzać, więcej leżeć niż chodzić i np. nie sprzątac
        mieszkania. W obecnej ciąży też biorę te same leki, ale już właściwie nie leżę
        tylko cały czas jestem w ruchu, ale tylko dlatego ze macica lepiej się teraz
        rozciąga i nie reaguje skurczami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka