Dodaj do ulubionych

Pietra Ligure

18.02.04, 14:39
jadziemy tam pod koniec kwietnia
co wiecie o tej miejscowosci ?
Obserwuj wątek
    • golfiarz63 Re: Pietra Ligure 19.02.04, 08:58
      ciekawe - nikt nie zna miejsca i okolicy ?

miejscowosc lezy okolo 70 km na zachod od Genui (Genova) w poblizu Loano
      • Gość: puara Re: Pietra Ligure IP: *.echostar.pl 19.02.04, 18:00
        Mi tez jest przykro,nikt nie odpowiedzial na moje pytanie o Chioggie,a to duze
        miasto i nie sadze zeby nikt z forumowiczow tam nie byl :( Po prostu ludzie
        staja sie tu niezyczliwi:(( Ile jest postow bez odpowiedzi:(((
        Ja bylam w Alassio i Cervo,niedaleko Pietra Ligure.Urocze miejscowosci.
        Alassio to turystyczne miasteczko,mam stamtad swietne zdjecia! Cervo natomiast
        to sredniowieczne miasto na wzgorzu,cudowne!Co godzine wybijaja dzwony
        koscielne,a weczorami odbywaja sie koncerty przed kosciolem,atmosfera jest
        niesamowita.Ja mieszkalam w Ciervo na campingu i warunki byly swietne!Jesli
        jedziesz samochodem,na pewno nie bedziesz sie nudzic!!Jest gdzie pojechac po
        poludniu na spacer!
        • Gość: Linn Re: Pietra Ligure IP: *.dialup.tiscali.it 20.02.04, 09:25
          Mysle, ze krzywdzisz osoby, ktore odpowiadaja na tym forum. Jesli nikt tam nie
          byl, nie pisze. Co to ma wspolnego z zyczliwoscia albo jej brakiem?
          Ja, widzac calkowity brak odpowiedzi, staram sie zawsze cos podrzucic. Nawet
          jesli miejsca nie znam dobrze. Wiaze sie to jednak z ryzykiem odpowiedzi: po co
          piszesz, skoro nie wiesz dokladnie. I tak zle, i tak niedobrze.
          Troche cierpliwosci i zyczliwosci nie zawadzi.
    • Gość: aghis Re: Pietra Ligure IP: *.cdh.it / *.cdh.it 19.02.04, 20:17
      szkoda, ze nie jedziecie 70 km na wschod od Genova ..... miala bym co polecic
      (5 terre), a moze juz widzieliscie ???
      Aghis
    • Gość: bynek Re: Pietra Ligure IP: *.inowroclaw.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 21:49
      Witam !
      Mieszkałem tydzień w Pietra Ligure . Było to dość dawno bo w
      1996. Typowe liguryjskie miasteczko . Wąskie , kamieniste , płatne
      plaże. Ale w kwietniu chyba i tak nie skorzystasz. Właściwie
      żadnych specjalnych atrakcji. Okolica b. ładna i jeżeli będziesz
      dysponować autem , to możesz troczę pojeździć po ciekawej okolicy
      Monaco , Cervo , Genua , Camogli , Portofino grota di Toirano ....
      W kwietniu będzie spokojnie i beż tłoku. Polecam także przejazd
      autostradą A 10 . Jest to jedna z niewielu widokowych autostrad
      we Włoszech i jazda nią t prawdziwa frajda.
      • golfiarz63 Re: Pietra Ligure 23.02.04, 15:21
        wszystkim serdeczne dzieki
        na plazowanie raczej nie liczymy, mamy tyle do zwiedzania, genua, portofino !?
        cinque terre no i okolice pietra ligure, oby starczylo czasu
        • golfiarz63 Re: Pietra Ligure 24.02.04, 15:19
          chcialbym zapytac takze o pogode
          bylismy we wloszech wiele razy ale nigdy w tym okresie, kwiecien-maj i nigdy w
          okolicy genui i na poludnie od genui, chociaz autostrada A10 od savony na
          zachod, jechalismy juz wiele razy
          slyszalismy, ze to najpiekniejsze miesiace, nie na opalanie ale dla oczu i nosa
          i jest w miare luzno
          jak cos wiecie opiszcie, bedziemy wdzieczni bo wiedzy nigdy za duzo

kazda opinia jest wspaniala, nawet ta krytyczna
          • Gość: Aghis Re: Pietra Ligure IP: 62.94.122.* 24.02.04, 21:21
            generalnie dobra na zwiedzanie, jest juz wiosennie, moze ew. padac ale to sila
            wyzsza ..... to przyjezdzacie do 5 terre ? nie mozecie zapomniec o
            Portovenere, Lerici, Tellaro, itp. warto, ja w tych okolicach mieszkam. i
            oczywiscie nie wybierajcie sie do 5 Terer samochodem !!!!!
            Aghis
            • Gość: puara Re: Pietra Ligure IP: *.echostar.pl 24.02.04, 22:08
              oh,a gdzie dokladnie,w jakiej miejscowosci????

• golfiarz63 Re: Pietra Ligure 25.02.04, 14:16
                tak, tam tez musimy byc tzn. zobaczyc
                samochodem raczej nie, pociagiem lub stateczkiem z miejsca do miejsca
                lub "petla wodna", w sumie najladniejsze widoki sa albo z lotu ptaka albo od
                strony wody i to pod wieczor, przy ladnej pogodzie, juz sie cieszymy
                mamy 10 dni od 17 do 26/27 kwietnia
                od 17 do 24 bedziemy w Pietra Ligure plus nadchodzacy weekend
                troche to klopotliwe z ta Pietra Ligure ale nie ma problemu, do Genui tylko 75
                km
                mozliwe, ze w weekend wezmiemy hotel np. w Rapallo lub gdzies obok, bedzie
                blizej do 5 Terre
                pozdrowionka do Ligurii
                • Gość: Aghis Re: Pietra Ligure IP: 62.94.122.* 25.02.04, 18:40
                  Puara, i Ty tutaj (dopiero co czytalam Cie w drugim forum .....), mieszkam w La
                  Spezia,a pracuje w 5 terre, tj. mam za soba jeden sezon, niedlugo zaczyna sie
                  nastepny wiec kiedy golfiarze bedzie w 5 terre pewnie sie spotkamy !!! z jakich
                  miast piszecie, ja niedlugo jade do domu na pare dni, do Warsaw CITY ....
                  bye Aghis
                  • golfiarz63 Re: Pietra Ligure 26.02.04, 10:20
                    wiem, ze to glupio i nie wypada ale jednak zapytam
                    "pracuje w 5 terre" - jak to rozumiec ?

nie musisz odpowiadac, bede rozumial

bella italia
                    • Gość: Aghis Re: Pietra Ligure IP: *.cdh.it / *.cdh.it 26.02.04, 18:55
                      Madonna, to chyba nic dziwnego, ze ktos pracuje ...... (niestety). W srodkowej
                      z 5 Terre- tzw. Corniglia jest b. "artystyczny" butik (ubrania, bizuteria itp.,
                      no i ja te rzeczy sprzedaje ...... czy to dosyc jasno ????
                      Aghis
                      • golfiarz63 Re: Pietra Ligure 26.02.04, 20:19
                        alez dobrze, bardzo dobrze, ze pracujesz i nie moja sprawa gdzie
                        zapytalem, bo podalas 5 terre a ktos moglby zrozumiec, ze jest to np. jakas
                        instytucja dzialajaca na tamtym terenie
                        jesli bedzie okazja to cie tam odwiedzimy, krajanko

spij spokojnie

• Gość: aghis Re: Pietra Ligure IP: *.cdh.it / *.cdh.it 27.02.04, 00:31
                          buona notte !!
                          • chiavone Re: Cinque Terre .... 29.03.04, 21:57
                            mieszkasz tak blisko, czy w Volastra jest tylko jeden hotel
                            Ca'del Michelé ?
                            i czy łatwy tam dojazd ?
                            z góry serdeczne dzięki

• Gość: Aghis Re: Cinque Terre .... IP: *.cdh.it / *.cdh.it 31.03.04, 00:34
                              tak, mieszkam blisko, dlaczego do Volastra ?? gdzie jestes ??? na pewno jest
                              tam wiecej hotelikow - pensione, za 1,5 miesiaca moja znajoma wlasnie tam
                              zamowila hotelik, moge sie spytac ktory ...
                              notte
                              Aghis
                              • chiavone Re: Cinque Terre .... Aghis 31.03.04, 20:41
                                proszę spytaj
                                dlaczego ten, nie wiem, poprostu klikając na www.volastra.it pokazuje
                                się tylko ten hotelik
                                oprócz tego, miejsca zwane Volastra dobrze leży
                                cio
                                • golfiarz63 Re: Cinque Terre .... Aghis, halo 04.05.04, 13:34
                                  i niestety, nie bylismy w Corniglia ani w Riomagiore, czas mielismy tak
                                  napiety, ze go zabraklo
                                  bylismy umowieni na 19.30 w Portofino, bylo jakies palenie wloskiej "baby jagi"
                                  ale zamiast tej baby byly stare lodki i miotla
                                  byl to piatek 23 kwietnia, co to za tradycja, otwarcie sezonu ?
                                  z krotkiego pobytu w 5 terre wynieslismy wspaniale wrazenia i postanowilismy
                                  tam wrocic przy nablizszej okazji
                                  wogole riviera levante jest wspaniala, Portofino, St. Margharita, Rapallo,
                                  Levanto, 5 Terre
                                  o La Spezie tylko sie otarlismy, przejazdem ale chyba tez jest ladnie
                                  troche ci zazdroszcze i gratuluje, ze mieszkasz w tak ciekawym miesjcu
                                  serdeczne pozdrowienia i duzo slonecznej pogody
        • Gość: Galja Re: Pietra Ligure IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:06
          Prosze o tani pnsjonat w pietra Ligurie, plis,plis,plissssssss.
          Acha-mam pytanie, czy z polski jedzie się do Włoch(Pietra ligurie ) przez
          tunele kilkukilometrowe?Czy mozna je ominąc i jechac droga normalna?Z góry
          BARDZO DZIEKUJE za dopowiedzi:-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka