Dodaj do ulubionych

gdzie nad Gardę?

IP: *.silesiamultimedia.com.pl 02.02.11, 12:00
Chcielibyśmy się z mężem i 6 letnią córeczka wybrać się własnym samochodem nad jezioro Garda w lipcu. Z wypowiedzi lepiej wybrać południe/jak z dzieckiem/ tylko podpowiedzcie, który obiekt polecalibyście, czy tez hotel? Interesuje nas wersja z wyżywieniem. Nie mam zamairu wszystkiego wlec z Polski. Może macie coś sprawdzonego? Pozdrawiam i z góry dziekuję
Obserwuj wątek
    • Gość: JW Re: gdzie nad Gardę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 13:17
      Rejon jeziora Garda ma znakomicie rozbudowana infrastrukturę turystyczną. Ja (wraz z rodziną 2+1) korzystamy od lat z apartamentów agroturystycznych, ew. hoteli wynajmujących niezależne apartamenty. Taka forma w naszym przypadku oznacza śniadania przygotowywane we własnym zakresie, a obiady czy kolacje w licznych i niektórych godnych polecenia trattoriach. Sieć sklepów/marketów spożywczych zapewnia wszelkie potrzeby wszystkich, a jakość produktów nad Gardą jest naprawdę dobra. W tym rejonie jest kilka znakomitych olejarni i winnic. Wracając do pytania, mogę polecić Wam apartamentowy zespół wakacyjny, w którym spędziliśmy 2razy wakacje i do którego myślimy powrócić, podobnie jak wiele innych rodzin ( głownie Nederland ) które tam poznaliśmy.
      www.sansivino.com/
      Jest to kameralny ośrodek nastawiony na rodziny z dziećmi. Własna plaża, olbrzymi teren-ogród, baseny różnej wielkości, bardzo duże pole do minigolfa ( nasza córka stała się fanką tej gry), porządek i sympatyczna atmosfera. Każdy ma swoje zadaszone miejsce parkingowe (słońce). ...a przy w recepcji pracuje dziewczyna z Polski.
      Gospodarstwa agroturystyczne będą trochę dalej od linii brzegowej i trzeba będzie dojeżdżać nad wodę, ale ew. jakieś dwa adresy, które znam mogę polecić.
      • marghe_72 Re: gdzie nad Gardę? 02.02.11, 13:26
        ja mogę polecić apartamenty (na północy _Riva del Garda, albo niedaleko Peschiery), ale wyżywienie we własnym zakresie. Nie musisz niczego z PL targać, we Włoszech sa sklepy i całkiem dobre restauracje ;)
        a jeśli z wyżywieniem to Garda Village - niedaleko Sirmione
        www.gardavillage.it/
        albo hotel
        www.luganaparcoallago.com/
        • bah77 Re: gdzie nad Gardę? 03.02.11, 08:07
          Także myślę, że miasteczko Garda to dobre miejsce na wakacje stacjonarne nad Gardą, podczas których to dziecko jest najważniejsze.
          A w pobliżu luksusowa Plaża Zatoka Syren z zacienionym placem zabaw:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,65309825,65868911.html

Pzdr

bah77
          • aga72 Re: gdzie nad Gardę? 03.02.11, 19:18
            pamietaj tylko, ze ta luksusowa plaza to wydatek 12 e/dziennie od osoby doroslej i 5 e/dziennie od dziecka w sezonie www.parcobaiadellesirene.it/eng/price.htm
        • Gość: witam Re: gdzie nad Gardę? IP: 178.214.157.* 03.02.11, 11:06
          bardzo dziekuję za podpowiedzi. czekam jeszcze na podpowiedzi
      • Gość: ttoossiiaa Re: gdzie nad Gardę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 22:16
    • Gość: Ania Re: gdzie nad Gardę? IP: *.uznam.net.pl 14.11.11, 11:30
      Ja byłam rok temu na północy Gardy w hotelu Bazzanega, który szczerze polecam. W przeciwieństwie do typowych apartamentów mieliśmy tam zapewnione śniadania i kolacje (z napojami i winem) w formie bufetu z rewelacyjnym włoskim menu. Poza tym korzystaliśmy z dwóch basenów, co ważne, bo woda w Gardzie jest zimna nawet w lipcu. Było też fajne wielofunkcyjne boisko, co jest ważne dla moich chłopców, tenis stołowy oraz korty.
      Hotel nie kosztował dużo, bo zniżka dla starszych dzieci wynosiła 70%, więc zapłaciliśmy za całość tyle, co nasi znajomi za apartament bez wyżywienia.
      Polecam zdecydowanie północ Gardy, bo tam są niesamowite widoki, południe Gardy jest płaskie i moim zdaniem zdecydowanie mniej ciekawe, choć plusem są fajne parki rozrywkowe, byliśmy w Gardalandzie, który również polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka