Dodaj do ulubionych

Forli_Florencja

IP: *.t-mont.net.pl 26.12.11, 21:42
czytałam starsze wątki ( te z archiwum też ) i nadal nie wiem jak dojechać bezproblemowo z lotniska Forli do Florencji. Samolot ląduje o 18.05 i powinnam dojechać do Florencji an 20.50, bo wtedy mam ostatnio autobus do miejscowości gdzie mieszka moja mama ( teraz nie pamiętam nazwy). Będę lecieć z 2 dzieci: 1 duże lat 10 i jedna niespełna 3 latka + wózek + jakiś bagaż. Nie wiem czy uda mi się namówić kogoś na wylot z nami więc muszę liczyć na siebie.
Widziałam,że sa busy z lotniska na dworzec a tam pociąg z przesiadką w Bolonii. czy te pociągi czekają na siebie? czy nie ma nic bezpośredniego z Forli/ Bolonii do Florencji?
Nie widziałam pociągów regio tylko te w cenie 30 euro....
Najchętniej poleciałabym do Pizy ale teraz nie lecą tam żadne tanie linie :/

iza
Obserwuj wątek
    • m.malena Re: Forli_Florencja 27.12.11, 13:07
      Ze strony Trenitalia wynika, że faktycznie krucho z takimi połączeniami.

http://orario.trenitalia.com/b2c/nppPriceTravelSolutions.do?lang=it&stazin=forli&stazout=firenze&datag=2&datam=01&dataa=2012&timsh=18&timsm=00&nreq=5&stazin_r=Staz_DA&stazout_r=Staz_A&datag_r=&datam_r=&dataa_r=&timsh_r=&timsm_r=00&nreq_r=5&npag=1&sort=0&economy=0&det=&solotreno=0&noreservation=0&traintype=&car=0

Wciskając successive zobaczysz następne połączenia.
      Pierwszy pociąg regio z Forli do Florencji jest dopiero następnego dnia o 7:05.

Z tego co kojarzę z Forli nie ma bezpośrednich połączeń kolejowych do Florencji.
      Z Bolonii jak najbardziej są, ale trudno będzie Ci na 20:50 zdążyć, biorąc pod uwagę dojazd busem z lotniska i przesiadkę.
      Sprawdź sobie jakie są możliwości na stronie trenitalia.com
    • Gość: JckS Re: Forli_Florencja IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.11, 21:50
      Teoretycznie jest to nawet do zrobienia .....przy dobrym wietrze .....i bez dzieci ;)
      Trzeba zdążyć na pociąg regio do Faenzy o 18:11, a tam na drugi do Florencji o 18:23.
      Na miejscu będziemy o 20:20.
      Wiem że tutaj to niemożliwe, ale można brać to połączenie pod uwagę w przyszłości.
      Przerabiałem ten wariant latem - jak dla mnie ciekawsza trasa niż przez Bolonie.....i tańsza.
      Pozdrawiam
      • iberka Re: Forli_Florencja 30.12.11, 21:26
        samolot ma ląsować o 18.05.....więc 18.11 odpada :/. Ale dziękuję. Narazie szukam dalej, bo nijak do tej mamy dojechac nie mogę :?

iza
        • levack.levack Re: Forli_Florencja 30.12.11, 21:35
          iberka napisała:

> samolot ma ląsować o 18.05.....więc 18.11 odpada :/. Ale dziękuję. Narazie szuk
          > am dalej, bo nijak do tej mamy dojechac nie mogę :?
          >
          > iza

A na długo jedziesz? Może się auto bardziej opłaca wypożyczyć niż tłuc się autobusem do dworca, potem pociągiem z przesiadkami, a potem autobusem? A potem to samo w drugą stronę.
          Auto kosztuje jakieś 20 parę euro/dobę + benzyna.
          • iberka Re: Forli_Florencja 31.12.11, 18:04
            jeśli uda nam się pojechać w 4 to wtedy auto pożyczymy na Forli, ceny widzieliśmy niezłe a więcej niż tydzien nie możemy spędzić poza domem , bo tutaj obowiązki wzywają. Jeśli mialabym lecieć sama to pewnie jednak pojadę autokarem bez przesiadek prosto z Krakowa, bo ja prawa jazdy nie mam i auta sama nie wynajmę :/

Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka