Gość: Aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 23:03 Możecie mi zdradzić co zainspirowało Was do nauki języka włoskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Dlaczego język włoski? 02.02.05, 23:40 to chyba nie to forum:) ps . mnie zycie zmusiło:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Dlaczego język włoski? IP: *.net.pulawy.pl 02.02.05, 23:54 a ja sie zakochalam w... Rzymie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nikolla5 Re: Dlaczego język włoski? 28.02.05, 18:33 jeszcze nigdy nikogo nie prześladowałam, więc się nie obawiaj ;) ...co rozumiesz przez Odpowiedz Link Zgłoś
nikolla5 Re: Dlaczego język włoski? 28.02.05, 18:38 to samo mogę powiedzieć....Rzym mnie fascynuje za każdym razem od nowa, a mentalność i uroda Włochów urzeka, muszę co najmniej 2 razy w roku odziedzić to miejsce bo inaczej nie byłabym sobą ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Dlaczego język włoski? 03.02.05, 09:52 piekno jezyka i ciagle wyjazdy do Wloch (conajmniej 2 razy w roku, w celach turystycznych) Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Dlaczego język włoski? 04.02.05, 07:51 basia553 napisała: > piekno jezyka i ciagle wyjazdy do Wloch (conajmniej 2 razy w roku, w celach > turystycznych to sie juz nauczylas, gratuluje ps: jezyk wloski dla nas polakow, jest chyba najlatwiejszym jezykiem do nauczenia, chocby tylko z powodu wymowy alfabetu Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Dlaczego język włoski? 04.02.05, 10:29 Czasem , Vojager nie bardzo wiem o co tobie chodzi. Mam wrażenie , że piszesz co zupełnie co innego niż chciałeś powiedzieć. Może tylko ja mam takie wrażenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Dlaczego język włoski? 04.02.05, 11:38 ortodox napisał: > Czasem , Vojager nie bardzo wiem o co tobie chodzi. > Mam wrażenie , że piszesz co zupełnie co innego niż > chciałeś powiedzieć. Może tylko ja mam takie wrażenie mozliwe ale mozesz sie jasniej wyrazac ? Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 no. nie calkiem... 04.02.05, 19:35 ciagle sie jeszcze ucze, a tempa chyba jestem bo powinnam juz möwic plynnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wstydsięprzyznać Re: Dlaczego język włoski? IP: *.autocom.pl 04.02.05, 07:27 Drupi w latach siedemdziesiątych :-))) Dobre, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiku_san Re: Dlaczego język włoski? IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.02.05, 17:12 Chyba konieczność ;-))) (poza tzw. pięknem). Kiedy nauczyłam się angielskiego, zdałam egzamin i wybrałam się na wycieczkę objazdową po Europie. Wyobrażałam sobie wtedy, że wszyscy tam mówią po angielsku. Rzeczywistość prędko "zaskrzeczała" - jedni się lekko nabzdyczali (we Włoszech), inni jakby obrażali (we Francji), jeszcze inni, co gorsza udawali, że rozumieją (w Hiszpanii). W rezultacie typowa rozmowa wygladała tak: w Hiszpanii w hotelu - ja: "przepraszam, nie mam kosza na śmieci w pokoju" - pani w recepji (po angielsku): "klucz może pani zostawić na recepcji". We Włoszech: ja: "przepraszam, nie ma ciepłej wody". Pani w recepji po włosku powiedziała coś w tym stylu - zresztą wesoło: "Jak się przyjechało do Włoch, to trzeba mówić po włosku". Co miałam robić, nauczyłam się - przynajmniej trochę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Dlaczego język włoski -ortodoksie 04.02.05, 22:58 bo jest łatwy (nie mam na myśli gramatyki), bo tam jest ciepło, bo tam mało kto mówi po angielsku i dlatego, że jest piękny, panimajesz Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Dlaczego język włoski -ortodoksie 04.02.05, 23:48 No to już się nauczyłeś , gratuluję. p.s. Piękny jest naprawdę i taki melodyjny . Czy łatwy???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikorio9 Re: Dlaczego język włoski? IP: 213.17.181.* 10.02.05, 11:53 ja chcialem grac w calcio w SERIE A!!!!!!!!!!! FORZA SAMPDORIA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirandas Re: Dlaczego język włoski? 10.02.05, 13:30 Bo od pierwszej objazdówki do Włoch (Rzym + Wenecja)wiedziałam że będę tam wracać i przeszkadzało mi bardzo, że nic nie rozumiem... A poza tym język jest piękny i łatwy w wymowie dla Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Dlaczego język włoski? 10.02.05, 14:14 slusznie, ale sa tacy dla ktorych jest trudny i nie tylko zreszta jezyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na chwile Re: Perche e bella :) IP: *.chello.pl 25.02.05, 14:48 zmusilo mnie nieuctwo w szkole i chec pokazania sobie, ze jednak sie da tego nauczyc ;) a pozniej chec zdobycia certyfikatu. W miare jedzenia apetyt rosnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś