mama_68 25.02.07, 16:10 Witam czy ktos byl na tym campingu. Wyjezdzamy z rodzina od 4 siernia do 11. Pobyt w mobilhome z Eurocampu. Ile trzeba wziac forsy? Z gory dziekuje za wszelkie sugestie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Pra Delle Tori Caorle 25.02.07, 18:33 wpisz Pra delle ToRRI :) Caorle w googla a wyszkoczy Ci kilka postów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Pra Delle Tori Caorle IP: *.tygrys.net 25.02.07, 18:47 Witam! Byłam wraz z rodzina na tym campingu w ubiegłymroku w czasie długiego majowego weekendu.Warunki super :domki wyposażone tak jak podają w katalogu , obsługa bardzo miła,Konkretnie nie powiemile pieniędzy trzeba zabrać bo zależy czy będziecie stołować sie w restauracjach czy przyżądzać posiłki sami.Fajny rejon Włoch .Dużo wiedziliśmy Weronę , Wenecję ,Triest,okolice jeziora Garda i mniejsze okoliczne miasteczka. Mieliśmy trochę jedzenia z Polski i też kupowaliśmy .Pizza kosztuje w granicach 6-8 euro ,W slkepach na samym campingu jest trochę drożej dlatego zakupy robiliśmy w marketach po za (najbliższy coś na wzór naszej Biedronki w drodze do Caorle.Caorle bardzo ładne i urokliwe miasteczko .Życzę miłego pobytu we Włoszech Odpowiedz Link Zgłoś
mama_68 Re: Pra Delle Tori Caorle 26.02.07, 11:02 Dziękuję za pomoc.Jeśli możesz jeszcze napisać jeśli pamiętasz którędy jechaliśccie.Z góry dziękuję. Jesteśmy z Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Pra Delle Tori Caorle IP: *.limes.com.pl 26.02.07, 21:47 Trasa naszej podrozy : Cieszyn, Ołmuniec,Brno,Wiedeń Graz, Klagenfurt, Udine,kierunek Wenecja- Zjazd na Caorle- Przed sama miejscowoscia (Caorle)w prawo i po ok.5 kilometrach po lewej stronie zobaczycie camping Pra dell Tori Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania S Re: Pra Delle Tori Caorle IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.16, 12:49 my mieliśmy domek eurocamp ESPRIT i był bardzo mały, 2 rodziny by się nie pomieściły. Camping ładny ale jak dla nas za dużo asfaltu, wszędzie asfalt. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkazz Re: Pra Delle Tori Caorle 20.04.16, 10:44 Ponieważ byłaś na campingu, chciałam dowiedzieć się jak wygląda kwestia pościeli i poduszek. Z tego co przeczytałam na ich stronie, zapewniają tylko koce, zgadza się? Pościel i poduszki bierzemy z domu:) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 20.04.16, 15:07 Nie piszesz z jakiego biura jedziecie. Jeżeli z Eurocampu, to poduszki są. Trzeba tylko zabrać pościel. Ewentualnie "jaśki", jak lubicie mieć trochę wyżej pod głową. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkazz Re: Pra Delle Tori Caorle 21.04.16, 12:33 Z Eurocampu. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 21.04.16, 14:50 Pamiętaj jednak, że włoskie poduszki są o połowę mniejsze od naszych. Duże poszewki trzeba podwijać. Ja zwykle kupuję takie w odpowiednim rozmiarze (coś pośredniego pomiędzy naszym "jaśkiem" a dużą poduszką) w marketach Carrefour. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Pra Delle Tori Caorle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 07:53 Przed wyjazdem otrzymaliśmy mapę i plan dojazdu na camping. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andziamonik Re: Pra Delle Tori Caorle 14.02.16, 15:07 Witamy, mamy pytanie jakiego typu grille są na Pra delle tori? Gazowe czy zwykłe na węgiel drzewny? Wyjazd z Eurocampem. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 14.02.16, 19:14 Kilka lat temu były takie okrągłe na węgiel drzewny. Ale może coś się od czasu, gdy tam byłam zmieniło, chociaż nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
andziamonik Re: Pra Delle Tori Caorle 14.02.16, 19:23 Dzięki liczyliśmy że udzielisz odpowiedzi. Raz nad Garda na campingu Del Garda w katalogu było napisane że sa grile gazowe a na miejscu okazalo się że tradycyjne dlatego pytaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 14.02.16, 20:32 Czasami tak się zdarza, że np. przy domkach są grille gazowe, a przy namiotach tradycyjne lub odwrotnie, chociaż raczej rzadko tak bywało, a odwiedziłam już z Eurocampem 56 różnych campingów w różnych krajach Europy. Na Pra delle Torri dostępne były tylko mobile houmy i przy wszystkich eurocampowych były tradycyjne grille. Odpowiedz Link Zgłoś
operetka Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 12:43 nie wiem gdzie mam zadać pytanie. dostałam ofertę domków: 5 nocy na CaSavio, 7 nocy na Pra delle Tori i 3 nad Zell am See w cenie 2100 zł. czy cena jest ok? czy szukać czegoś innego? mi się wydaje że ok ale to nasz pierwszy raz więc byłabym wdzięczna za opinie bardziej doświadczonych bywalców campingów :) Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 13:05 Napisz, w jakim terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 14:27 Cena wydaje się normalna, ale na Twoim miejscu zamieniłbym jeden z kempingów nad Adriatykiem, na np. Gardę. Zawsze to byłoby coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 14:52 Cena, jak najbardziej OK. Ale popieram przedmówcę. Gdybym miała dokonywać zmiany na kolejny camping w rejonie północnego Adriatyku, to zmieniłabym na któryś w innym rejonie Włoch. Ale decyzja oczywiście należy do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
operetka Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 16:05 jedziemy z chłopakami 2.5 i 5 lat dlatego w grę wchodzi tylko górny adriatyk. bo najbliżej. niby jezioro Garda nie jest daleko ale 12 dni w rejonie Wenecji to chyba i tak mało żeby z nimi "na spokojnie" zobaczyć co trzeba :) i trochę poplażować. poza tym obawiam się o pogodę. mogłabym zrezygnować z CaSavio ale tam będziemy od 3ciego września i liczę że pogoda pozwoli na kąpiele w morzu. na Pra będziemy od 8mego i obawiam się że pogoda może być w kratkę i zostaną nam tylko kryte baseny. na serio zależy mi na tym żeby zanurzyć się w morzu. napiszcie proszę o swoich doświadczeniach z pogodą w pierwszej połowie września. Odpowiedz Link Zgłoś
orkaa2 Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 16:20 Kryte baseny na tych kempingach? Nie widziałam takich na żadnym z nich, ale może się coś zmieniło. Pogodę możesz mieć różną. Na pewno będzie cieplej, niż w tym czasie u nas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
operetka Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 16:43 2 kryte są podobno na Pra. tak wyczytałam na stronie eurocampu. i masz rację; pogoda to loteria. baseny też mogą zamknąć kiedy chcą :) pozostaje mieć nadzieję i następny urlop planować w lipcu/sierpniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 18:49 Faktycznie na stronie Eurocampu jest informacja o dwóch krytych basenach na Pra delle Torri. Ja jednak takowych nie widziałam. Z podgrzewaną wodą są i owszem dwa. Krytych basenów, nawet takich, które w sezonie letnim mają rozsuwane dachy nie widać nawet na oficjalnej stronie campingu. www.pradelletorri.it/centro-vacanze-caorle-venezia.html Co do pogody, to ja zwykle spędzam urlop we Włoszech na początku września. Zimno nigdy nie było, chociaż w ostatnim czasie zdarzały się 2-3 dni deszczowe. 100 % gwarancji, że będzie słonecznie nie mogę jednak dać, bo pogoda coraz bardziej robi się nieprzewidywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 21:39 To i ja się przyłącze do tych, którzy nie widzieli tych krytych basenów, ale w tym linku podanym przez Aseretkę można wyczytać, że te baseny są zakryte i podgrzewane do połowy maja, o wrześniu nic nie piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 22:01 Faktycznie jest taka informacja, że do połowy maja są zakryte. Byłam na Pra delle Torri na początku maja (od 3 do 8) i czynny był wtedy tylko ten najmniejszy prostokątny basen. I na pewno nie był zadaszony. Było to jednak kilka lat temu. Być może zakrywają teraz oba na zimę jakimś dachem typu balonu, po czym od połowy maja zdejmują zadaszanie i już go później we wrześniu nie zakładają. Odpowiedz Link Zgłoś
operetka Re: Pra Delle Tori Caorle 15.02.16, 23:47 mniejsza z basenami. jak będą to ok, jak nie to trudno. po waszych wpisach nie zaskoczy mnie już brak basenu krytego. mam tylko nadzieję, że jak posiedzimy w tym regionie 12 dni to chociaż połowa będzie na tyle ładna żeby wyjść i chociaż nogi pomoczyć w morzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 16.02.16, 13:12 Na pewno pogoda dopisze i miło spędzicie czas. :) W ubiegłym roku na północy Włoch jeszcze w drugiej połowie września upały były takie, że najchętniej siedziałoby się cały dzień w wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
operetka Re: Pra Delle Tori Caorle 16.02.16, 19:12 dzięki za wszelkie info :) jeszcze w odpowiednim czasie pomeczę o Austrię bo gdzieś trafiłam na Twoje posty z których wynikało, że byłas tam z małymi wnuczkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 16.02.16, 19:56 Tak, byłam w ubiegłym roku z wnuczkami 2 i 4,5 lata. Trochę zdjęć z campingu i okolic możesz zobaczyć tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,159109803,159109901.html Wcześniej też byliśmy na tym campingu. Zdjęcia z okolic, które wtedy odwiedziliśmy możesz zobaczyć tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,118460045,121467023.html Niestety, część zdjęć zniknęła. Zachował się tylko opis podróży (dzień 21 i 22) forum.gazeta.pl/forum/w,206,118462176,118462176,Moja_podroz_na_Elbe_prolog.html#p122499295 Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania, pytaj na forum Austria. Odpowiedz Link Zgłoś
orkaa2 Re: Pra Delle Tori Caorle 16.02.16, 11:24 A może po prostu zakrywają płachtą na wodzie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 16.02.16, 13:15 > A może po prostu zakrywają płachtą na wodzie? ;) A wiesz, że to całkiem możliwe... Bo tak coś mi się majaczy, że ten większy, prostokątny tzw. olimpijski był podczas mojego pobytu przykryty jakąś płachtą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
miesiakk Re: Pra Delle Tori Caorle 20.03.16, 16:50 i ja mam chęć się wy;brać na sam koniec sierpnia ale pod namiot, myślicie że nie zmarzniemy? ;) był ktoś w ogóle w namiocie Eurocamp? Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 21.03.16, 12:53 Jak koniec sierpnia, to już trzeba zabrać ze sobą ciepłe, polarne śpiwory. ;) A tak na poważnie... Ja prawie co roku nocuję w namiotach w maju lub na początku września i nawet, gdy trafiła się deszczowa pogoda, to nikt nie zmarzł. (Wyjątkiem była Szwajcaria, gdzie w połowie września trafiliśmy na ujemne temperatury w nocy, ale też dało się przeżyć). Osobiście wolę namiot niż domek, a domek biorę z konieczności, gdy na danym campingu nie ma namiotów. Jak wyglądają namioty, to możesz zobaczyć na stronie Eurocampu: eurocamp.pl/zakwaterowanie Na Pra delle Torri nie ma namiotów. Na Marina di Venezia są zarówno zwykłe namioty, jak i namioty typu safari. Odpowiedz Link Zgłoś
aneea Re: Pra Delle Tori Caorle 20.04.16, 17:32 na Pra Delle Torri Eurocamp nie ma namiotów, ale już inny operatorzy owszem. My byliśmy z Gustocamp w namiocie właśnie :). Odpowiedz Link Zgłoś
stopczyk22 Re: Pra Delle Tori Caorle 11.05.16, 10:40 Czy ktoś może podać cenę za dodatkowe atrakcje na dmuchane dla dzieci? Gdzieś mi się obido że 5 euro ale czy to aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pra Delle Tori Caorle 11.05.16, 12:26 W ubiegłym roku na campingu Bella Italia cena za "dmuchańce" wynosiła 5,00 euro. Za tę cenę można było korzystać od chwili otwarcia aż do zamknięcia (otwierano bodajże o 18:00, zamykano o 22:00). Można było wychodzić i wracać.Dziecku przystawiano na ręce stempelek. Przypuszczam, że na innych włoskich campingach jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stopczyk22 Re: Pra Delle Tori Caorle 11.05.16, 12:49 Dzięki wielkie za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś