Dodaj do ulubionych

Madera hotel Dom Pedro Baia ??

02.01.11, 10:11
Mamy dylemat chcemy lecieć w połowie stycznia z dzieckiem 5 letnim na tydzień i zastanawiamy się czy wybrać Fuerte i Costa Calma czy Madere???
Może macie jakieś ciekawe spostrzeżenia odnośnie Madery ??
Żona lubi słońce i czy ma szanse się troszkę wygrzać w styczniu ??
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 02.01.11, 11:02
      Na Maderze w styczniu to może być różnie, może 3 dni padać i cieplej niż 22 stopnie nie bywa, ale widoki cudne, warto jechać.
      • voyager747 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 02.01.11, 11:02
        polecam Vila Gale, fajny hotel.
        • colin1974 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 02.01.11, 13:31
          Dzięki za info ,tak na marginesie świetne zdjęcia -pozdrawaim
          • voyager747 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 02.01.11, 18:57
            dzięki :) jakby coś to pytaj, bo teraz wszystko pamiętam
            • colin1974 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 02.01.11, 23:46
              Tak z ciekawości jeśli pamiętasz jakie są ceny samochodów do wypożyczenia i paliwa na miejscu ??
              • voyager747 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 03.01.11, 09:35
                płaciłem 160 euro za 4 dni z fotelikiem ( fotelik 6 euro/dzień) i ubezpieczeniem ( 9 euro/dzień) w Auto Jardim, rezerwowałem przez net w domu. Paliwo 1.34 euro za litr.
                • colin1974 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 03.01.11, 17:31
                  Dzięki za info ale rano pojechałem wpłacić kase za Madere ,a żona w międzyczasie znalazła Gran Canarie i klamka zapadła lecimy 11.01 .
                  Madera musi poczekać do jesieni bo na pewno pojedziemy bo oglądając Twoje fotki z Madery zaraziłem się .
                  Dzięki za wszystkie info i życze jeszcze lepszych fotek w różnych stronach świata -pozdawiam
                  • voyager747 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 03.01.11, 19:02
                    oj, nie zamienił bym Madery na Gran Canarię, zdecydowanie :)
                    • voyager747 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 03.01.11, 19:03
                      "zamieniłbym", sorry :)
                      • colin1974 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 04.01.11, 16:46
                        Przeważyły plaże i nieco cieplejszy klimat na Gran Canarii ,a żona chciała się trochę poopalać na słóńcu i do tego lecimy z córką 5 lat ,a dla niej piasek i plaża to raj na ziemi.
                        • voyager747 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 04.01.11, 19:18
                          tam wcale nie jest tak ciepło, byłem kiedyś na Teneryfie w listopadzie, woda w oceanie zimna brr....
                          Może następnym razem, a ja też byłem z dzieckiem dwa razy :)
                          • colin1974 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 04.01.11, 21:05
                            Zgadzam sie z Tobą ale ocean jest zazwyczaj zimny to nie Red Sea nawet latem nie przekracza 20 stopni ale temperatury powietrza wyższe niż na Maderze i więcej słońca .
                            To nasz pierwszy wypad w zimie więc tęsknimy za słońcem ,a marzy nam się Meksyk lub Dominikana ale to już inna kasa o tej porze roku.
                            • voyager747 Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? 04.01.11, 22:23
                              Meksyk jest super, Dominikana, to tylko plaże. Ja w zimie byłem jeszcze na Hawajach (styczeń) i na Bali (luty), na Hawajach 25-27 stopni, a na Bali to woda ma ponad 30 stopni C :). w listopadzie byłem na Teneryfie i w Emiratach. Na Teneryfie to wiadomo, a ZEA to ok. 30 stopni, woda ciepła. A... w styczniu i grudniu na Maderze :)
    • Gość: jwa Re: Madera hotel Dom Pedro Baia ?? IP: 89.204.153.* 05.01.11, 11:08
      Tez bym nie zamienila Madery na GC, bylam na Maderze dwa lata temu na przelomie grudnia i stycznia, a w ubr. pod koniec stycznia wlasnie na GC i bylam troche rozczarowana ta flancowana roslinnoscia na poludniu wyspy, ale faktem jest, ze tam cieplej i jakies plaze na poludniu sa. Mozna sie poopalac no i w gorach kwitna wlasnie drzewa migdalowe, piekny widok, paliwo tanie, bynajmniej w ubieglym roku bylo wiec polecam samochodzik i wycieczka w gory. Teraz mykamy do Portugalii bo tanio i malo turystow, no i my glownie nastawiamy sie na zwiedzanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka