Dodaj do ulubionych

Hotel Dom Jose - moja opinia

IP: *.elpos.net 13.08.12, 17:08
Byłam w tym hotelu na początku sierpnia.
Według mnie zdjęcia pokazane w internecie są prawdziwe. Hotel tak właśnie wygląda. Jest nowoczesny. Widok z hotelowej restauracji na ocean jest bardzo ładny ;) Jak na 3 gwiazdki to pokoje są naprawdę fajnie urządzone. Jedzenie smaczne i duży wybór. Na kolację zupa, dania gorące, sałatki, warzywa, ciasta i lody. Blisko do dworca autobusowego, z którego można dostać się m.in. do Faro i Lizbony. Jednak autobusy nie jeżdżą punktualnie i trzeba czekać o jakieś 10 min. dłużej ;) Plaża piękna. Dom Jose ma wyznaczony kawałek swojej, ale za leżaki trzeba zapłacić.
Bardzo polecam, moim zdaniem jest to najlepiej położony hotel w Quarteira :)
Mam nadzieję, że moja opinia się komuś przyda ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: ferdi Re: Hotel Dom Jose - moja opinia IP: *.237.91-rev.victor.pl 14.08.12, 14:32
      Tez bylismy w sierpniu w tym hotelu.Jesteśmy bardzo zadowoleni.
      • Gość: ALAKON Re: Hotel Dom Jose - moja opinia IP: *.237.91-rev.victor.pl 14.08.12, 15:44
        Korzystaliśmy z autobusów w Quarteirze i były punktualne,może tak nam się udało.W niedzielę 5.08.2012 pojechaliśmy do Lizbony, Opłaca się kupić bilety tam i na powrót.Dają upust i za 2 bilety zapłaciliśmy 70,20 euro .Do Lizbony autobusy odjeżdżają o 01:55(z tego skorzystaliśmy),06:10 ,07:25 itd .Na miejscu byliśmy przed 6 rano i jak dojezdżaliśmy do celu widok oświetlonych wzgórz miasta był piekny .Obok dworca autobusowego jest metro czynne od 6:30 i po zjedzeniu śniadania (w hotelu zglosiliśmy że nie będzie nas w niedzielę na śniadaniu i dano nam suchy prowiant) i zakupieniu biletu 24 godz za 5,5 euro od osoby(kasy po prawej stronie przy samym metrze) rozpoczęliśmy zwiedzanie. Wysiedliśmy z metra na Praca Margues de Pombal i idąc w dół piękną Avenida da Liberdade doszliśmy do centrum i nagle niespodzianka bo okazało się że winda Santa Justa już działa i byliśmy chyba pierwszymi jej użytkownikami .W Belem byliśmy przed 9 rano .Wstęp wolny do Hieronimitów i do muzeum powozów/polecam/ jest od 10 do 14 .Potem zwiedzania ciąg dalszy. Mieliśmy bilety powrotne więc spokojnie wracaliśmy na dworzec.Autobusy do Quarteiry odchodza o 15:15(tym wracaliśmy), 17:15 itd.Podróż wspaniała,można kupić kawę za 0,60 euro.Po 3,5 godz byliśmy w hotelu.
        Polecam też samemu zrobić wycieczke do Quinta de Lago.To już jest teren parku Formosa
        Wyszliśmy z hotelu o 9 rano i idąc spacerkiem /na lewo/ plażą i kąpiąc sie po drodze w oceanie po około 2 godz dotarliśmy do drewnianych 70 m pomostow .Jest tam pięknie ,a po drodze klify.
        Pobyt w Quarteirze i w Dom Jose wspominamy bardzo miło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka