Dodaj do ulubionych

targ w okolicach Alvor

02.09.12, 20:15
Witam ,za 2 tyg. wybieram sie z rodziną do Portugalii , zakwaterowanie mamy w Prainha Village , niestety raczej bedziemy musieli gotowac sami ( jedno z dzieciaków alergik na dodatek mocno mały ;) )w związku z tym chciałabym wiedziec gdziej sa jakieś lokalne sklepy /markety czy targ ( swieze owoce/ryby)
do Alvor jest około 3,5 km wiec na spacer jak znalazł ;) Wie ktoś moze gdzie tam znajde targ?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: targ w okolicach Alvor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 11:43
      na tej mapce w centrum widać mercado
      • green_shamrock Re: targ w okolicach Alvor 03.09.12, 15:22
        dziękuje ,z tym ze to jest raczej market w sensie sklep ,a ja szukam targu ,takiego tradycyjnego rynku ,po naszemu ;)
        • Gość: gosc Re: targ w okolicach Alvor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.12, 19:23
          na wybrzeżu raczej wszystko jest pod turystów, tanich targów raczej nie ma. Byłem w Carvoeiro w sierpniu (niedaleko Alvor) było coś w rodzaju bazaru owoce, warzywa, sery rybki itp ale ceny po przeliczeniu na PLN to drożej jak w Polsce. Lepiej poszukać portugalskiej Biedronki czyli Pingo Doce (ten sam właściciel).
          • green_shamrock Re: targ w okolicach Alvor 03.09.12, 21:57
            no ooo!o taki targ mi własnie chodzi ;) nie o ceny mi idzie tylko rybki swieże , sery pyszne i owoce na prawdziwym słoncu dojrzałe ,u mnie malutko słońca , nie przeliczam na PLN ;) możesz podać dokładniejszy namiar jakis na ten targ ? bede wdzieczna :)
            • green_shamrock Re: targ w okolicach Alvor 03.09.12, 22:01
              a google map to pokazuje mi Carvoeiro w przeciwną stronę od Alvor jeszcze za Portimo. jakies inne jeszcze jest?
    • Gość: gość Re: targ w okolicach Alvor IP: *.jjs.pl 17.03.13, 08:41
      Jeśli chodzi o Alvor to odbywa się tam w pierwszą sobotę miesiąca na rynku Flea w pobliżu rzeki (8-18) i drugi to targ cygański w co drugi wtorek, ale ro raczej z rękodziełem pamiątkami. Najbliższa hala targowa jest w Portimão 6km od Avor (położony w pobliżu dawnego szpitala), kupisz tam regionalne owoce i warzywa jak również świeże rybi i owoce morza, a soboty przed wejściem do hali ustawiają się ze swoimi stoiskami rolnicy, zaś w trzecią niedzielę miesiąca w Portimão odbywa się dzień targowy w Parque de Feiras e Exposições. 15km od Alvor w Silves w trzeci poniedziałek miesiąca odbywa się targa warzywno owocowy (8-13). 17 km od Alvora w Lagoa przed Fatacil sprzedają świeze owoce i warzywa na targu w drugą niedzielę miesiąca (8-13). 30 km od Alvor w Vila do Bispo w budynku bank za Café Zig Zag kupisz świeże owoce, warzywa i ryby w każdy poniedziałek między 9 a 13.
      Z Alvor do Lagos jest 22 km, a w Lagos na przeciwko przystani w starym ratuszu jest hala targowa z lokalnymi produktami żywnościowymi i targ rybny (przy okazji warto wejść na dach, z którego rozciąga się panoramiczny widok). W Lagos koło dworca autobusowego w soboty odbywa się cotygodniowy targ dla miejscowych rolników (8-14), a w pierwszą sobotę miesiąca na stadionie miejskim jest duże targowisko. Ryby i owoce morza możesz tez kupić bezpośrednio u rybaków z łodzi z samego rano w Lagos i Portimão. W pierwszy poniedziałek każdego miesiąca odbywa się też Portimão targ miedzy 8-13 z warzywami, owocami, odzieżą, tekstyliami, obuwiem i artykułami gospodarstwa domowego. 30 km od Alvor w Ferreiras jest małym odkrytym rynku z warzywami owocami i rybami - 2i 4 wtorek miesiąca. W pierwszy piątek miesiąca w Alcantarilha (29 km od Alvor) na ulicach w centrum miast są wystawiane stragany z owocami i warzywami miedzy 9 a 14. Zaś 4km danej na wschód od Alcantarilha (czyli od Alvor 33km) w trzeci piątek miesiąca odbywa się targ w Guia (owoce, warzywa, tekstylia, obuwie).
    • Gość: koza Re: targ w okolicach Alvor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 00:03
      Targ w Portimao , Mercado, czynny od poniedzialku do soboty. w poniedzialek nie ma ryb. od rano chyba 8, do 13. najwiekszy wybor bedzie zawsze w piatek i w sobote. z Prainha Village za taxi to bedzie ok 7 euro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka