Dodaj do ulubionych

Madera czy Kanarki?

IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.12.12, 15:16
Serdecznie proszę o Wasze porady. Dodam, że chodzi o wyjazd w styczniu.
Sama doszłam do takich wniosków:

Kanarki są:
1. Cieplejsze.
2. Ale lekko księżycowe, co niekoniecznie jest zaletą.

Madera jest:
1. Chłodniejsza i może być deszczowo.
2. Jest za to zielona i te krajobrazy!

Dopiszcie, proszę, Wasze spostrzeżenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: c# Re: Madera czy Kanarki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 06:23
      Twoje spostrzeżenia są wyczerpujące i genialne, jak również bezdennie głęboko przemyślane. Ogarniają temat w całości, więc nie widzę powodów, by cokolwiek dopisywać.

> Sama doszłam do takich wniosków:
      Gratulacje! To wspaniałe!
    • Gość: Kasia Re: Madera czy Kanarki? IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.12.12, 10:26
      Edom, własnie chyba ze względu na te kolory wybór padnie na Maderę :-) Właśnie zdałam sobie sparwę, że bardziej niż ciepła brakuje mi zieleni!
      PS
      c#, Twojej "bezdennie głęboko przemyślanej" wypowiedzi, wybacz, nie będę komentować.
      • Gość: c# Re: Madera czy Kanarki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.12, 21:46
        Wybaczam, w święta nawet największe głupoty należy wybaczać.
    • Gość: K. do c# IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.12.12, 12:48
      Bądź uprzejmy zaprzestać zaśmiecania tego forum, ok? Bo będzie ci przykro, kiedy admin zacznie kasować twoje wypowiedzi. To forum ma służyć wymianie informacji, złośliwości i pustosłowie nie są nam tu potrzebne. Pa.
    • Gość: nina104 Re: Madera czy Kanarki? IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.12, 18:29
      Wybrałabym Maderę. Musisz jednak nastawić się na ciepłe ubranka (podczas wycieczek na północ i w góry). Noclegi wybierz na południu - Funchal i okolice. Tam zawsze chętnie bym wróciła, no może Gran Canaria by mnie skusiła.
    • bah77 Re: Madera czy Kanarki? 26.12.12, 22:28
      Kasiu, o La Palmie zimą w ogromnym skrócie można by napisać prawie wszystko to naraz:
      1. Trochę cieplejsza niż Madera.
      2. Lekko księżycowa, co jest zaletą dla miłośników zwiedzania.
      3. Może być deszczowo, szczególnie w górach.
      4. Jest zielona i te krajobrazy.

bah77
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka