brasilka2 19.07.04, 20:47 Mam ją we krwi, śpiewam o niej Bahia, Bahia Wszystkich Świętych Jest na tratwie, powracającej z morza Bahia, Bahia Bogini Iemanja (cyt. z piosenki "Bahianada" - Jose Barrense Dias) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magpaw3 Re: Do A. - o ile tu trafi 02.08.04, 13:21 Brasilka powiedz skarbie jaka sobie kupic kasetę do nauki tego pięknego języka jakim jest niewątpliwie portugalski. Portugues ao vivo 2 nie jet osiągalny w Polsce...Nie wiem dlaczego. Serdeczne pozdrowienia i uściski... Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Do A. - o ile tu trafi 08.08.04, 13:47 Nie mam pojęcia, szczerze mówiąc. Ja nigdy w życiu nie miałam żadnej kasety do nauki portugalskiego. Jakieś książki nam dawali na studiach, ale i tak mało kto tam zaglądał. Nasza grupa najwięcej uczyła się z teatru :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magpaw3 Re: Do A. - o ile tu trafi 10.08.04, 08:33 Serdeczne podziękowania Droga Brasilko2, Ja również uczę się z róznych źródeł nie tylko książek i kaset ale może jako uzupełnienie masz coś co pozwoli szybko i sprawnie poprawić język portugalski... Uważam że jest warty nauki... Do nastepnego kontaktu... Odpowiedz Link Zgłoś
brasilka2 Re: Do A. - o ile tu trafi 10.08.04, 11:22 Polecam słuchanie brazylijskiej/portugalskiej muzyki. Baardzo skuteczne :-) Pozdro, Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Do A. - o ile tu trafi 10.08.04, 11:25 ostatnio w Empiku dorwaliśmy komplet 3 cds z sympatyczną muzyką brazylijską , my kupiliśmy "Quiet Nights" ale były chyba też "Hot Nights". Z 3 płyt jedna jest śpiewana po angielsku, ale te dwie pozostałe bardzo przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
magpaw3 Re: Do A. - o ile tu trafi 10.08.04, 08:35 a chodzi popniekąd o jakąś poezję śpiwaną...może jakieś songi... Uściski i sorka za może nie na miejscu prośby.... Odpowiedz Link Zgłoś