Dodaj do ulubionych

nowosci w rozkladzie CW do LIS od kwietnia 2007

11.12.06, 12:32
2 polaczenia w tyg zamiast 3, godziny wylotow przesuniete o godzine pozniej
(wylot z LIS 01:45). cena najtanszego lotu to obecnie € 78,99 bez oplat za
przelot w jedna strone, co bilet powrotny lokuje na poziomie € 225 (cena
koncowa, z oplatam, bez ubezpieczenia i z oplata za platnosc karta kredytowa).

ciekaw jestem co zaoferuje TAP?

pozdr/a
Obserwuj wątek
    • aska2000 Re: nowosci w rozkladzie CW do LIS od kwietnia 20 13.12.06, 19:45
      assim napisał:

> 2 polaczenia w tyg zamiast 3, godziny wylotow przesuniete o godzine pozniej
      > (wylot z LIS 01:45). cena najtanszego lotu to obecnie € 78,99 bez oplat z
      > a
      > przelot w jedna strone, co bilet powrotny lokuje na poziomie € 225 (cena
      > koncowa, z oplatam, bez ubezpieczenia i z oplata za platnosc karta kredytowa).
      >
      > ciekaw jestem co zaoferuje TAP?

Miejmy nadzieję,że spróbują być konkurencyjni - cenowo przede wszystkim, bo
      lekko licząc 800 zł za bilet CW, to oferta średnio atrakcyjna, niestety ...;(
      Tanie linie, no cóż...

Na tym tle (centralwings'owym ma się rozumieć ;) rejsowe połączenia np.
      Lufthansy wypadają całkiem korzystnie. Fakt,że raczej te objęte promocją, ale
      popolować zawsze można - odrobina adrenaliny nie zaszkodzi ;))

KTW pozdrawia LIS :)
      • anjos Konkurencja> 13.12.06, 20:25
        Bilet kupiony przeze mnie dzisiaj na trasie Porto/Frankfurt/Polska/Londyn/Porto
        na koniec stycznia 2007 kosztował 106 euro ( z wszystkimi opłatami ) Ryanair.
        .
        To tylko tak aby pokazać z czym musi konkurować Centralwings.
        I życzę, żeby cent były jeszcze niższe!

• assim Re: Konkurencja 14.12.06, 01:05
          widzisz anjos, ja tez kilka razy lecialem ryanem do i z polski za ok. € 100,
          tylko ze taka podroz:

A. zazwyczaj trzeba kupic bilet z duzym wyprzedzeniem zeby zlapac bilet za € 1,
          no i trzeba troche czasu poswiecic na znalezienie polaczen, dogranie ich czasowo
          i sprawdzenie najtanszych wersji
          B. jest strasznie meczaca - przesiadki, dojazdy, taszczenie i nadawanie bagazu,
          a teraz jeszcze te cyry z podrecznym
          C. pojawiaja sie koszty dodatkowe (ew. transfery, jedzenie na lotniskach do
          tanich nie nalezy)
          D. no i traci sie sporo czasu na sama podroz i czasami nadklada drogi (np. loty
          przez londyn)

pewnie ze czesc z tych punktow mozna wyeliminowac, ale zeby to potrafic trzeba
          lubic sie w to bawic, albo miec odpowiednie doswiadczenie w tanim lataniu i znac
          aktualna siatke polaczen wraz z godzinami. nie kazdemu sie chce, a niektorzy
          wrecz wola dolozyc jeszcze jedna stowe i poleciec CW albo np.: alitalia przez
          MXP nie tylko do WAW(!).

centralwings na tej trasie ma dosc drogie bilety bo to drogi kierunek jak i
          drogie lotnisko i ciezko jest sprzedac 100% miejsc (dla polakow to nadal
          nieznany kierunek). porwnaj te ceny z cenami air berlin albo germanwings z LIS
          do miast niemieckich ktore sa troche blizej niz polskie. ceny sa bardzo podobne
          do tych z CW co nie oznacza ze air berlin czy germanwings sprzedaja same drogie
          bilety - bo maja i tez super tanie - tylo ze na innych trasach (mniej godzin
          podrozy, tansze lotnisko). w centralwings nie lubie tylko godzin lotu, kurczy mi
          sie zoladek na sama mysl latania o pierwszej w nocy i spedzania 4 godzin w
          samolocie o porze o ktorej normalnie moj organizm wypoczywa. chcialbym zeby
          central latal na tej trasie za dnia :) tylko pewnie wtedy bilety bylyby jeszcze
          drozsze...

kolejna rzecz. portugalia kontynentalna ma 3 miedzynarodowe lotniska. nie ma
          lotnisk dla tanich linii, albo mniej istotnych ktore mogly by spelniac te
          funkcje. mowilo sie swojego czasu o budowie lotniska w alentejo, ale wszystko
          przycichlo i nic nie wiadomo. :( dopoki to tak bedzie wygladac ciezko bedzie o
          tanie bilety dla low costow innych niz giganyczny ryanair ktory swoja agresywna
          polityka dyktuje warunki. centralwing poki co nie moze sobie na to pozwolic, no
          chyba ze nagle polacy zaczna latac z taka czestotliwoscia tak jaki dzis
          brytyjczycy i irlandczycy :)

mam nadzieje ze TAP otworzy nowa bezposrednia furtke miedzy oboma krajami, i ze
          zaoferuje rozsadne ceny. na pewno wplynie to na wypromowanie polski w
          portugalii, i zwiekszy naplyw polskich turystow do portugalii. mysle ze nic tym
          nie popsuje a jedynie zwiekszy apetyt i przyczyni sie tym do rozowju turystyki
          pomiedzy polska a portugalia.

dobranoc ;)
          pozdr/a
      • assim Re: nowosci w rozkladzie CW do LIS od kwietnia 20 14.12.06, 01:14
        LIS pozdrawia KTW :)
        • anjos Re: nowosci w rozkladzie CW do LIS od kwietnia 20 14.12.06, 01:52
          Assim....calkowicie sie zgadzam. Rozumiem doskonale wszystkie minusy tanich linii.
          Tak jest rzeczywiscie. Ale jak wiesz ja nie jestem z W-wy, wiec 99% lotow innymi
          liniami z Portigalii odpada. Ryan ma ta niesamowita zalete, ze jak juz dolecisz
          do Londynu czy Frankfurtu to masz gestą siatke połączeń z wieloma miastami w PL.
          .
          Zapewniam Cię, gdyby było inne sensowne połączęnie z Porto do Gdańska.....
          Ale Lufthansa Porto/Frank/Gdansk i z powrotem w promocji na 31.01 wychodzi 520
          euro !!!!!!!!!!!!!!!!

• nianie Re: nowosci w rozkladzie CW do LIS od kwietnia 20 14.01.07, 23:21
      ja polecam Swiss!
      bilet dla dwoch osob w dwie strony (Warszawa - LIzbona) kosztowal 1600 zl na
      niecaly miesiac przed odlotem. To wychodzi 800 zl za dwie strony, czyli 400 w
      jedna. W tym samym czasie (na niecaly miesiac przed podroza) bilet w Central w
      jedna strone kosztowal ok.700 zl.
      Mysle, ze szukajac wczesniej mozna kupic bilet jeszcze taniej.

Wada? jedyna to miedzyladowanie w Zurichu.
      Ale godziny wylotow i przylotow sa przystepne, a na pokladzie posilki.
      A dla tych co boja sie latac i alkohol na dobry humor ;)
      pozdrawiam
      • xavier111 Re: nowosci w rozkladzie CW do LIS od kwietnia 20 15.01.07, 01:58
        z tymi posilkami w swissie to lekka przesada.

trzeba wiele dobrej woli zeby nazwac posilkiem torebke posolonych snacków
        skladajacych sie z kilkunastu rodzajow konserwantow polaczonych jakims
        lepiszczem:)

taki posilek dostalem tydzien temu w samolocie waw-zurych.
        • aska2000 Xavier ... 15.01.07, 09:17
          Lufthansa karmi lepiej...- kanapeczki, sałateczka, kawusia (błeee..;P),napoik -
          do wyboru ;)
          Ba, nawet 'gift' dla nieletnich też był :)
          Wprawdzie jeden na 4 odcinki trasy (KTW - FRA- OPO - uffff... chyba choć raz
          skrótowców nie położyłam ;P) ale BYŁ! Do dzisiaj Mała od czasu do czasu 'ptaka'
          z Lufthansy tarmosi ;))

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka