Dodaj do ulubionych

a tak swoją drogą ...

10.09.10, 23:46
... to jaka jest różnica pomiędzy south beach a dukanem?

mam co prawda jakieś pojęcie o co chodzi w tych dietach, chociaż książek nie przeczytałem crying
są pewne specyficzne rytuały (chociażby nazwy etapów i rzeczy dozwolone/zakazane), metody obliczania ile to potrwa, sposoby na zwiększenie motywacji i powstrzymanie zniechęconych...
więc omijamy wszystkie etapy "walki" i dochodzimy do etapu "codzienne życie po schudnięciu"

a moje pytanie jest takie: jaka jest różnica pomiędzy tymi dietami w fazie "trzeciej" czy "czwartej" (numerek w zależności od diety) - czy ktoś może powiedzieć np. że u Agatstona TO jest dozwolone a u Dukana zakazane, albo vice versa?

A moja robocza hipoteza jest taka, że nie ma różnicy, a jeżeli jest to na poziomie symboli a nie znaczących realiów. (co oznacza z kolei, że wystarczy kilka sztuczek PR-owych żeby napisać następną książkę kiedy moda na te dwie diety przyblaknie, i pewnie ktoś już nad tym pracuje smile
Obserwuj wątek
    • marninor odp 11.09.10, 20:19
      forum.gazeta.pl/forum/w,95274,115445696,115445696,dlaczego_Dukan_a_nie_SB_.html
      • zbig2007 Re: odp 12.09.10, 08:52
        dzięki, bardzo fajna synteza w wykonaniu "slimakpokazrogi" smile
        nawet nie wiedziałem że jest otwarte forum Dukana, zwykle panuje tendencja do zamykania się.

czyli w zasadzie główna różnica polega na tych dniach proteinowych w Dukanie ale tak poza tym, to chyba na to samo wychodzi?

a tu jest "moja" dieta : www.paleonu.com/get-started/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka