Dodaj do ulubionych

Kogel - mogel

03.03.05, 11:23
Ogolnie slodkich rzeczy nie chce mi sie potwornie mocno ale tak sie
zastanawiam, czy deserki mozna byloby urozmaicic sobie koglem moglem z
dodatkiem slodziku zamiast cukru? Chodzi mi to po glowie od 2 dni i ciagle
zapominam sie zapytac. Niech ktos bardziej doswiadczony mi podpowie. Mozna czy
nie?
Obserwuj wątek
    • dobe1 Re: Kogel - mogel 03.03.05, 11:52
      czytałam na jakimś innym forum, że ktoś robił więc chyba można
      link:
      f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=12037&start=300

możesz poszukać, tam tez poczytałam o słodziku jaki to jest niezdrowy sad
      • lianeczka Re: Kogel - mogel 03.03.05, 13:36
        Dobe1 zycie jest niezdrowe! Ja sie tym nie przejmuje, bo nie wiem gdzie bym
        musiala pojechac, zeby bylo czyste swieze powietrze i warzywa bez pestycydow. A
        jak mam jesc marchewke, w ktorej 3/4 to jakies choroby i robaki to chyba wole
        taka na pestycydach. A wg mnie ci naukowcy ciut przesadzaja, bo nie wiem czy
        wiesz ale spozywnie mleka 2l/dziennie tez moze byc rakotworcze. Az strach
        cokolwiek jesc. No i oni biora na pewno pod uwage jakies chorendalne ilosci tych
        produktow.
        Wiesz jak i tak nie chce zyc 100lat wole zrobic miejsce dla innych wiec mi to
        nie przeszkadza. I jak bede miala ochote to sprobuje sobie wlasnie ten kogel -
        mogel zrobic.
        Zreszta na jakies 17 dni diety wyszlo mi moze 1 tabletka slodzika na dzien wiec
        nie mam sie co przjmowac
        • dobe1 Re: Kogel - mogel 03.03.05, 13:50
          Hmmm jak dobrze, że tak optymistycznie piszesz wink))
          wsumie to sie zgodzę, bo nigdy wcześniej zbytnio się nie zastanawaiałam nad tym
          co jem i ile w tym sztycznego syfu.
          Tylko teraz za dużo o tym czytam przy okazji diety i dlatego mam takie
          wachania, ale to tylko chwilowe!!! wink))
          dobra, zabieram się do napisania przepisu wink
          • lianeczka Re: Kogel - mogel 03.03.05, 14:02
            Ja jak ogladam jakis program na temat mc donald'sa gdzie strasza ze co nie jest
            w tym i w ogole to mnie tylko przeraza, ze iles tam razy smaza cos na tym samaym
            tluszczu. Przeciez jak dobrze zmiela kopyta i wlosy to tez sa chyba jadalne nie?
            hihhi
            Czekam na przepis - raz sprobuje u siebie w domku a jak bedzie mi smakowac krab
            to zabioere przepis na Swieta do swojej mamy i zrobie niespodzianke!
            • dobe1 Re: Kogel - mogel 03.03.05, 14:10
              przepis włąsnie wysłałam
              a ja oglądałam "Super siz me" o jedzeniu fast foodow
              noo i przestałam jeśćwink))
              teraz jem zdrowo!!! no przynajmniej od poniedziałku (od trzech dni)
              wink
    • phillygirl Re: Kogel - mogel 03.03.05, 16:32
      dziewczyny,
      wiem ze to pytanie moze wydac wam sie absurdalne, ale podpowiedzcie mi jak sie
      robi taki SBD kogel-mogel.... moje desrki to tylko ricotta z wanilia i
      galaretki... i musze cos nowego wprowadzic! napiszcie, pliz.
      trzymam za wszystkich kciuki
      • lianeczka Re: Kogel - mogel 03.03.05, 20:38
        Mialam wyprobowac dzis ale chyba jest juz zapozno na cos wiekszego niz herbatke.
        Zamierzam zrobic tak: rozdzielic zoltko od bialka, bialko ubic na sztywno w
        kubeczku, dodac zoltko i przynajmniej ze 3 tabletki slodzika. Wiem, ze prawdziwy
        kogel - mogel robi sie chyba z samych zoltek tzn. powinno sie je ucierac z
        cukrem teraz ze slodzikiem na gladka mase. Mozesz sprobowac i w taki, i w taki
        sposob. Zawsze to jakas odmiana jedzenia a jak okaze sie nie dobrze to nie zal
        mi 1 czy 2 jajek. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze samkowac
        • phillygirl Re: Kogel - mogel 03.03.05, 21:14
          dzieki za przepis.. sprobuje na pewno!
          trzymam kciuki za diety!!!
          • kamila1234 Re: Kogel - mogel 04.03.05, 11:39
            kogel mogel jem czesto
            Jest pyszny
            dodaje 3 zołtka +3 łyzki slodzika w proszku(w proszku jest lepszy ma
            konsystencje jak cukier)
            ucieram.
            czaem dodaje kakao i troszke zmielonych orzechów laskowych-wychodzi jak Nutella
            Polecam super deser

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka