Witam wszystkie plażowiczki
Mam zamiar od poniedziałku dołączyć do Waszego grona i poplażować sobie trochę (a nawet trochę dłużej niż trochę). Od poniedziałku nie dlatego, żeby jeszcze sobie pofolgować, przeciwnie - aktualnie katuję się kopenhaską, żeby nabrać "rozpędu" i potem nie czuć głodu
Mam do Was pytanie.. Książkę o DSB kupiłam już rok temu, trochę nawet popróbowałam, ale potem stresy maturalne mnie zabiły i nie miałam głowy do plażowania. Także o książce wiem już wszystko, przeczytałam kilka razy i uważam, że wcale nie była taka zbędna, jak czasem się mówi. Jednak ciekawią mnie dwie pozostałe pozycje.
Po pierwsze - książka kucharska. Czy są tam jakieś przepisy, czy głównie te, które zostały zawarte w książce opisującej dietę? I czy są to przepisy dostosowane do naszych polskich realiów (a ściślej: sklepów), czy dalej występują kwiatki w stylu "I can't belivie it's not butter"?

)
Po drugie - co to jest ten przewodnik? Czy jest to po prostu skrócona wersja dużej książki? Nigdzie poza Merlinem jej nie widziałam i nie mam pojęcia, co to
Będzię wdzięczna za odpowiedzi.
I do zobaczenia w poniedziałek