Dodaj do ulubionych

jak zacząć?

24.01.06, 13:52
czytam te wsztzstkie posty, tyle dobrego słyszałam na temat tej diety ale
pojęcia nie mam tak naprawdę co mam jesc??? chciałabym zacząć ją stosować -
ale jak? co na śniadania , obiady , kolacje???? dajcie jakieś konkretne
szybkie i sprawdzone przepisy, bez wydumań i dziwnych składników....
pomóżcie.....
Obserwuj wątek
    • cookie_girl Re: jak zacząć? 24.01.06, 15:16
      Czesc Zussanka!!
      zeby wlasciwie podejsc do tej diety powinnas ja dobrze rozumiec. W tym celu
      proponuje ci abys zapoznala sie z ksiazka "DIETA SOUTH BEACH" Arthur Agatston.
      mozesz ja dostac w ksiegarniach i droga wysylkowa poprzez zakupy internetowe.
      głowna zasada jest prosta, eliminujesz pieczywo, ziemniaki, ryz, w pierwszej
      fazie rowniez owoce.wybierasz produkty o niskim indeksie glikemicznym(IG).Ja od
      dzis jestem na tej diecie. Wazne jest to, ze ditea jest bezpieczna wrecz
      nazywana DIETA LEKARZY. jej glownym zalozeniem jest poprawienie stanu zdrowia a
      efektem ubocznym jest chudnieciesmile mimo ze nie zalezy mi na gwaltownej utracie
      wagi bylabym mile zaskoczona gdyby wszystko zadzialalo. a podobno dzialasmile
    • agibru Re: jak zacząć? 24.01.06, 22:23
      zgadzam sie, we zrozumienie diety to podstawa...wiele postow na forum niestety swiadczy o tym, ze nie ma tego zrozumienia do konca...
      Ponizej link do innego forum, bezposrednio do przepisu na 14 dni, na ktorym sa tez inne jadlospisy (prawda, ze nie wszystkie idealnie zgodne)

free4web.pl/3/2,104875,276395,4791301,Thread.html;jsessionid=93B11ACA6E9CA989A346CFBE7C315002
      Dodalabym jeszcze wazne rzeczy na poczatek:
      - trzy posilki i koniecznie przekaski
      - kazdy posilek powinien zawierac warzywa
      - przekaski moga byc drobne np przydzialowe orzechy lub jogurt naturalny 0% albo trojkacik chudego serka topionego, ale jesli do tego jakies warzywko to super
      - najprosciej, idac po najmniejszej linii oporu powiedzialabym ze 1 faza to wariacje na temat jajka i piersi z kurczaka. Ale jak sie wciagniesz to akurat przez te dwa tygodnie wymyslisz cos bardziej zroznicowanegosmile

proste przykladowe jedzenie:
      Sniadanie/Kolacja: omlet z warzywami - podgrzac warzywo na patelni np pieczarka, pomidor, papryka - i zalac roztrzepanym jajkiem. Albo serek wiejski z warzywkami wkrojonymi. Itp
      Obiad/ Kolacja: piers kurczaka w roznych wersjach z salatka, albo drobno pokrojona piers z jakas mrozona mieszanka (bez marchwi i burakowsmile

ta dieta jest naprawde super! ja jem o wiele bardziej zroznicowanie teraz, zdrowiej i bardziej regularnie! jest super naprawde!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka