vanessa33 02.08.06, 08:11 Nie wiem czy to możliwe ale na etykiecie sledzi w oleju podano 0 węgli!! Czy to mozliwe? w takim razie mogę bez obaw je spożywać w I fazie? Która ryby wg was są bardziej wskazane: te z puszki cz wędzone? Podpowiedzcie niedoświadczonej plażowiczce Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lacostka Re: ryba z puszki czy wędzona?- I faza 02.08.06, 10:39 Nie wiem jak z wędzoną - raczej bym odradzała - ale z puszki na pewno można jeść np tunczyka itp. A jaka to była rybka? Odpowiedz Link
margit.b Re: ryba z puszki czy wędzona?- I faza 02.08.06, 11:31 ja bym polecała bardziej zpuszkitylko napewno w sosie własnym niz w oleju bo zapewne nie jest tam olej rzepakowy ani oliwa z oliwek Odpowiedz Link
vanessa33 Re: ryba z puszki czy wędzona?- I faza 02.08.06, 13:07 To były filety śledziowe w oleju firmy Neptun: białko: 5,9g tłuszcze: 38,9g węgle: 0g zalewa jest z oleju roślinnego. Skoro można tuńczyka i pewnie i pozostałe rybki Odpowiedz Link
margit.b Re: ryba z puszki czy wędzona?- I faza 02.08.06, 13:11 owszem tylko ja jem np tuńczyka w sosie własnym nie w oleju roślinnym zwłaszcza w pierwszej fazie-może i przesadzam ale wolałam uniknac takich rzeczy by osiagnac lepsza wage no 14 kg mi ubyło wiec chyba dobrze robiłam Odpowiedz Link
vanessa33 do margit.b 02.08.06, 13:44 margit.b twoje zgubione kg mnie przekonały, poczekam z tym śledziem jeszcze 2 tygodnie. A przy okazji zapytam jaki nabiał jadłaś? Patrzyłaś tylko na niskie węglowodany czy również na zawartość tłuszczu? Znalazłam pyszny serek almette jogurtowy. Ma tylko 1g węgli, ale 22g tłuszczu. I tak się zastanawiam czy lepiej taki almette, czy może bieluch (węgli 4g, ale tłuszczu tylko 8,5g)? Odpowiedz Link
margit.b Re: do margit.b 02.08.06, 16:06 tak szczerze to patrzyłam na zawartość węgowodanów-ale tak naprawde odpowiada mi najbardziej serek naturalny bieluch choc dobry tez jest ostrowi 0%-ja głownie patrze na zawartosc cukrow nawet jak mam ochote na jakas rybke w zalewie to głownie tunczyk w sosie własnym bo czesto pozostałe maja cukry w składzie lub substancje słodzaca.Moim sukcesem to eliminowanie weglowodanow przede wszystkim maki owocow zadnych słodzikow ziemniakow ryzy Odpowiedz Link
pinos Re: ryba z puszki czy wędzona?- I faza 02.08.06, 16:39 W I fazie - i następnych - można jeść ryby w dowolnej postaci, za wyjątkiem panierowania w bułkach itp. Wędzone - jak najbardziej, i to właśnie tłuste (makrela, łosoś) marynowane itp. Odpowiedz Link
margit.b Re: ryba z puszki czy wędzona?- I faza 02.08.06, 16:50 ale to jest wiadome tu chodzi o zalewe ja polecam w sosie własnym nie jakims pomidorowym bo te zazwyczaj maja cukry zas w oleju sa zapewne nie rzepakowym Odpowiedz Link