Dodaj do ulubionych

Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB

09.11.06, 22:39
Szukam czegos na ten temat. Mi po miesiacu SB zbuntowal sie watroba. Wciaz od
miesiaca mam rano biegunki sad Czuje sie zle, pobolewa mnie watroba, lekarze
zbywaja i kaza pic smecte. A ja sie martwie sad Czy ktos z Was mial tez jakies
skutki uboczne stosowania tej diety?
Ps. w temacie wynikow - przez I faze schudlam jakies 6-7 kg, po 2 miesiacach
odchudzania (od miesiaca neistety odstawilam SB i po prostu staram sie jesc
lekkostrawnie - ze wzgledu na watrobe) mam 11-12 kg mniej.
Obserwuj wątek
    • madziuus Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 10.11.06, 18:02
      skoro masz mniej kg to chyba nie jest takie wazne czy to sb czy nie.. wink
      • joanna.pio Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 10.11.06, 21:03
        Madziuus, wiesz, jesli kilogramy spadaja kosztem zdrowia, to jest to istotna
        roznica, niestety. A pytanie zadalam jasno - jestem ciekawa, czy tylko mnie SB
        rozstroila watrobe... Jestem dzis po wstepnym diagnozowaniu - podejrzenie stanu
        zapalnego watroby, wyniki prob watrobowych kiepskie. I lekarze mowia, ze to wina
        diety...
    • joanna.pio Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 13.11.06, 08:38
      Nikt inny nie mial zadnych problemow i dolegliwosci zwiazanych z SB? To ja
      jedyna taka "pechowa"?
    • and.zia Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 13.11.06, 21:28
      nie, nie obawiaj sie, nie jestes samasmile
      na tej diecie je się zazwyczaj sporo kapusty, kapusta lubi z kolei cebule,
      dalej: cukinia, pomidory na ciepło,warzywa strączkowe, smażone mięsko - tego
      wątroba nie lubi a zwłaszcza kapusty (wiem od mamy). ja mam wrażenie, ze ta
      dieta spowalnia mi przemianę materii, jakieś wzdęcia itp. na szczęście nic mnie
      nie boli (8 dzień).
      tylko wiesz... większe wrażenie jednak robi na mnie to ile schudłaś smile))
      mimo wszystko gratulujesmile
      bardzo schudłaś ! bardzo!
      • 1dycha Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 13.11.06, 21:48
        ja przytyłam sad(

a zanim przytyłam wypadło mi trochę włosów, ale przy 10% spadku podobno nie ma
        szans żeby nie wypadły.
        • and.zia Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 13.11.06, 22:08
          tez zauwazylam, ze wypadaja mi wlosy. Gdyby to szlo w parze z utrata 10 % wagi
          nie mialabym nic przeciwko, a tak? jestem zbulwersowanawink
      • joanna.pio Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 16.11.06, 14:34
        Nie wiem, co ma kapusta do tego. Ja akurat kapusty prawie nie jadam, tak jak i
        cebuli. Warzywa straczkowe sporadycznie, cukinie w ogole. Mieso zazwyczaj pieke
        lub smaze (oczywiscie bez panierki) na patelni, ktora nie potrzebuje tluszczu
        (no, daje ze 3 krople oliwy). Wzdec nie mialam na SB. Nadal nie wiem, co bylo
        przyczyna.
        • madziuus Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 16.11.06, 17:15
          wlasnie mi tez sie zrobilo jakos malo wlosow.. i itak zastanawiam sie czy ma to
          cos wspolnego z SB.. ale w sumie nie wiem dlaczego mogloby miec,przeciez
          wszystko jem..sad
          • ragaca Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 17.11.06, 00:08
            Dziewczyny. Mi zdrowie poprawiło się radykalnie przy SB. Ale! Przestałam jej
            tak fanatycznie przestrzegać. Jem sporo w miare chudego nabiału (choć nie same
            0 i 1 %), czasem owoce, ale ich akurat nie lubię. Jak jestem chora albo słabsza
            wciągam węglowodany. Ale nabrałam zdrowych nawyków typu oliwa z oliwek, mnóstwo
            warzyw, mięsko grillowane. Nie dajcie się zwariować. Jak komuś źle na dietce
            niech zostawi tylko pewne nawyki ale to co szkodzi zmieniajcie śmiało.
            Pamietajcie że to nie tylko dieta odchudzająca, ale i skrajnie nastawiona na
            zero przetworzonych rzeczy. A mi się wydaje, że jak zjemy trochę E ze słoiczka
            to nam nie zaszkodzi więc jem.
            Traktuję SB jako wskazówkę na wprówadzenie warzyw i chudych mięs i nabiału a
            nie wyrok na jedzenie wkółko tego samego.
            Pozdrawiam was cieplutko.
    • emkaa3 Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 17.11.06, 08:07
      Ze mną też źle się działo a przy tym rezultaty odchudzania marne, włosy
      wypadają paznokcie tragedia i ta wolna przemiana materii żeby nie powiedzieć
      żadna, mi też wątroba daje znaki i żołądek ale to chyba przez brak przemiany. W
      brzuchu czuje kamień. To chyba brak owoców i błonnika. Ja szukam innej dietki.
      pozdr.
      • marlena508 Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 17.11.06, 15:40
        wiecie co tak sie moze dziac jak sie scisle nie trzymacie zalecen. np jecie za
        malo surowych warzyw, za malo pijecie wody i ziol, nie urozmaicacie sobie
        jedzenia
        • and.zia Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 17.11.06, 20:24
          nie sadze, aby to bylo przyczyna. zwlaszcza, ze do kazdego posilku praktyczxnie
          jem surowe warzywa.
          pocieszające jest to, ze moje dolegliwosci mijaja. moze organizm musial sie
          zwyczajnie przestawic na inny tryb.
    • 1dycha WłOSY - WAżNE !!! 17.11.06, 17:55
      Na innym forum przeczytałam, że nie ma bata, żeby nie wypadały włosy przy spadku
      masy ponad 10%.

Czyli to, że włosy wypadają, to nie jest z braku czegośtam w diecie, tylko od
      jakże miłego skutku tej diety (schudnięcia).

Więc koleżanki, które mają Wielkie Plany - lepiej łyknijcie se jakiś suplement
      zawczasu !!! Bo ja nie łykałam i dużo mi wypadło sad(
    • roseanne Re: Skutki uboczne , co z goryczka w ustach 28.11.06, 04:40
      mialam na poczatku pierwszego tygodnia 1 fazy, niezaleznie od tego co jadlam i
      ile pilam- glownie wody, ale i kawe, herbate

od wczoraj faza 2, pierwszy owoc byl nie do przelkniecia - nie czulam wcale
      slodkiego smaku, tyko znow ta paskudna gorycz

brazowy ryz przeszdl bez klopotow
      dzis juz jagody smakowaly jak jagody ,ale gorycz powraca sad
      • 1dycha Re: Skutki uboczne , co z goryczka w ustach 28.11.06, 22:33
        roseanne poszukaj w sieci o ketozie i ciałach ketonowych.
        to chyba ma związek.
        • and.zia Re: Skutki uboczne , co z goryczka w ustach 28.11.06, 23:16
          moim zdaniem ma to związek z watrąbą, ale z ketozą (cokolwiek to jest)byc może też.
        • roseanne ok, dzieki za wskazowki 28.11.06, 23:46
          dzis zniw to paskudzctwo caly czas, ciekaw ,ze niby 1 faza ma powodowac ketoze,
          a w drugim tygodniu wcale tego objawu nie mial;am , teraz z poczatkiem fazy 2
          jest okropnie
          • and.zia Re: ok, dzieki za wskazowki 28.11.06, 23:53
            a moze za duzo warzyw straczkowych i kapuchy? tylko jak sie to wyeliminuje, to
            nie bardzo jest co jesc. (ja na pekinska juz patrzec nie moge)
            • emkaa3 ketoza 29.11.06, 07:12
              Wydaje mi się,że to nie kapucha itd. a jednak ketoza, wczoraj widziałam świetny
              program o diecia Atkinsa i przy niej właśnie mówiono o ketozie, podczas ketozy
              ogranizm zaczyna spalać nadmiar tłuszczu i sięga po zapasy, dlatego te
              nieprzyjemne dolegliwości, ale są oznaką działania diety....pozdrawiam
            • roseanne Re: ok, dzieki za wskazowki 29.11.06, 14:28
              no niby ketoza ma byc....

ze straczkowych wlaczylam na razie fasolke szparagowa, zielona i cieciorke

kapuste jem moze ze dwa razy w tygodniu

bazuje na cukiniach, salacie i pomidorach + twarozek 1%
    • debolllica Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 29.11.06, 05:10
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=53067129
    • charlotte86 Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB 01.12.06, 10:52
      Mi na pierwszej fazie jest slabo przez to ze poziom cukru mi spadl, ale jakos
      dociagne do drugiej fazy wink)
    • roseanne Re: Skutki uboczne i dolegliwosci przy SB, zaparci 02.12.06, 15:49
      w normalnych warunkach ratowalam sie suszonymi sliwkami, ale ze to po pierwsze
      owoca, po drugie suszony wiec z duza zawartoscia cukru, to sie probuje
      wystrzegac
      ciezko jest...

na " chemie" reaguje zbyt gwaltownie, macie cos sprawdzonego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka