redme 09.02.07, 15:33 mam na myśli taki domowej roboty: jajko, oliwa z oliwek sól i pieprz. Teoretycznie wszystkie składniki dozwolone? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga30101 Re: a majonez 09.02.07, 19:11 hej!! ooo fajnie jak taki mozna... jak go robisz?(mieszasz wszystko razem czy jak bo ja zawsze kupuje) i mam pytanie czy mozna z winiarego majonez light? i czy mozna jesc np. klopsiki gotowe z pudliszek ze słoiczka (wiem ze tam jest wszystko zmielone razem, ale mi smakuje) a maja tylko na 100g: wegli-7,6g a tluszczy 7,8, jestem na 1 fazie, a i tak nie wiem czy zjem cale te 100g...? dzieki za odp., POZDRAWIAM SB-ów(o ile tacy sa) i SB-iczki Odpowiedz Link
redme Re: a majonez 12.02.07, 09:55 wbijam jajko dodaje sól i pieprz do smaku. Miksuje blenderem cały czas dolewając powoli oliwe z oliwek aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Polecam Odpowiedz Link
mokrasa Re: a majonez 09.02.07, 21:37 Ja jem kielecki bo ma mniej węgli niż lighty, a w tłuszczu nie taka znowu duża różnica Odpowiedz Link