Dodaj do ulubionych

A ja sobie zrobiłam USG piersi:)

02.03.12, 21:11
Leżałam, rozmyślając nad stosowną mową, w zależności od kąta nachylenia grymasu pani lekarki i co? I nic.
Żadnego śnieżenia, o którym tu czytałam, kanaliki mlekowe nieposzerzonewink
Ergo - karmienie ponad cztery na USG nie wychodziwink
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 03.03.12, 00:06
      Karmienie 2,5 roku też na usg nie wychodzi. Byłam zawiedziona, bo myślałam, że zobaczę to mleko w kanalikach wink
      • fiamma75 Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 03.03.12, 10:26
        a mi wyszło po 5,5 - z tym, że było widać, że to już blisko końca, że to nie jest częste karmienie
    • fizula Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 04.03.12, 09:29
      To nie na USG obraz śnieży podczas badania, a podczas mammografii.
      • asjula1 Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 04.03.12, 13:05
        A, Ok, rzeczywiście. Ale i tak jestem zawiedzionawink Myślałam, ze mleko bedzie widaćsmile No i ze udzielę wykładu pani dr, a tu nie było okazjiwink
        • lemurka3 Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 05.03.12, 10:23
          a ja ciekawa jestem jak to technicznie wygląda robić mammografię podczas laktacji, bo pierś jest dociskana i spłaszczana, podejrzewam ze mleko wtedy wypływa i czy to jakoś nie wyklucz tego badania? Moze to głupie pytanie ale zaciekawiło mnie to wlaśnie.
          • kinga_owca Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 07.03.12, 21:16
            Ja robiłam mammografię i to w czasie naprawdę częstego karmienia - nic mi nie wypłynęło wink
            tylko musiałam nakłamać pani, ze nie będę dziecka karmic radioaktywnym mlekiem przez conajmniej kilka dni - inaczej mi nie chciała zrobić wink
            • asjula1 Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 07.03.12, 22:17
              No patrz, a ja miałam rtg kręgosłupa, zapytałam, czy można karmić, pani powiedziała, ze no problem. Brak standaryzacjiwink
              Przykład.
              Ostatnio byłam z dzieckiem u lekarza.
              Zaziębiony. Mówię, że ma chyba uszy zatkane, bo coś słabo się z nim komunikuje.
              Pani pediatra zajrzała: "O tak, woskowina, proszę wypłukać w gabinecie zabiegowym"
              W gabinecie ww pani nie mogła wypłukać, bo nie było chwilowo sprzętu, ale powiedziała, ze to nawet lepiej, bo parafinę mu najpierw zapodać, będzie łatwiej. Po drodze był bilans czterolatka, trzy dni później ,więc już sobie postanowiłam poczekać.
              Lekarz nr 2: "Można wypłukać tylko jedno ucho, w drugim stan zapalny. Więc lepiej nie płukać tylko na cito do laryngologa".
              Następnego dnia laryngolog dziecięcy:
              Nic tam się nie dzieje, płukać nie ma sensu, trzeba lać parafinę, aż się samo oczyści.
              Echhhhhhhhhh. Trza było wypłukać po pierwszej wizycie, przynajmniej byśmy sobie z dzieckiem pogadali, bo w tej chwili jest komunikacja mocno utrudniona, co ciut mnie już irytuje.
              - Krzysiu, cośtam!
              - Co?
              - Cooośtam.
              - Cooo?
              - Cooooooośtam.
              - Coooooooooo?

Zwariuję.
              • kinga_owca Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 08.03.12, 08:11
                Na rtg kręgosłupa to ja nic nie mówiłam nawet, ale wtedy nikt się moim piersiom nie przyglądał wink
                a babka od mammografii wpisała w kartę "sutki laktacyjne" i nie bylo wyjścia smile
                • lemurka3 Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 09.03.12, 09:02
                  sutki lakatcyjne - jakoś tak niefajnie to brzmi wink
                  Asjula - jestem weteranką w czyszczeniu uszu, bo młodszemu non stop się zatykają przez woskowinę. Parafina moim zdaniem działa bardzo kiepsko, spróbuj preparatu Vaxol - naturalna oliwa z oliwek w sprayu - chyba dzięki temu aplikatorowi trafia tam gdzie trzeba i Benio ma od niedawna uszy możliwe do obejrzenia, bo pomimo parafiny wcześniej często miał czyszczone ssakiem próżniowym.
                  • asjula1 Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 09.03.12, 09:33
                    O, dzieki, spróbuję. Jakoś nie mogę przebrnąć przez to nalewanie parafiny. Mały ma długie włoski, wszystko się brudzi....
                    • malinaa79 Re: A ja sobie zrobiłam USG piersi:) 09.03.12, 12:51
                      mój ma tez dłuższe włosy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka