Dodaj do ulubionych

@ a płodność :)

30.12.14, 11:42
Kiedy Wam wróciła @?

Karmię córkę prawie 19 miesięcy, na żądanie - baaardzo często 😃 przez całą dobę i wciąż nie mam @ a chciałabym starać się o kolejne dziecko 😃 Widzę, że hormony szaleją bo mam wahania nastroju, znów mi się przetłuszczają włosy i pojawiają krosty 😕 a libido podskoczyło do góry 😉

Obserwuję śluz ale czy to wystarczy? Jak to jest z owulacją?
Obserwuj wątek
    • juuuu7 Re: @ a płodność :) 30.12.14, 14:57
      Najlepiej udaj sie do ginekologa. Generalnie brak @ nie oznacza,ze nie mozesz zajsc w ciaze.
      • panizalewska Re: @ a płodność :) 30.12.14, 16:00
        Możesz też kupić sobie testy owulacyjne hurtem na Alledrogo, to takie cieniutkie paski, jak ciążowe, na krople moczu, pakowane osobno. Przy owu powinny dawać kreski, też jak ciążowe.
        Mi okres wrócił na rok bez tygodnia po porodzie. To sprawa baaardzo indywidualna. Karmiłam młodą w dzień i w nocy, chociaż i tak apogeum było w 3 miesiącu ciąży, ku mojej wielkiej radości i obolałym sutkom tongue_out
    • aannagr Re: @ a płodność :) 30.12.14, 22:52
      Sprawa bardzo indywidualna.

Mi przy pierwszym dziecku @ wróciła rok i 3 miesiące po porodzie.
      O kolejnym maluchu zaczęliśmy miśleć parę miesięcy później - udało się po roku.
      Po drugim dziecku @ wróciła rok i 2 miesiące po porodzie.
      O kolejnym maluchu zaczeliśmy myśleć praktycznie od razu - udało się po niecałym roku.
    • wikasik Re: @ a płodność :) 31.12.14, 05:17
      mi sie pojawila rowno po 17 miesiacach od porodu. Po kolejnych 10 zaszlam w ciaze, wczesniej sie nie staralismy jakos specjalnie, a drugie dzieciatko od pierwszego strzalu, w przeciwienstwie do brata oczekiwanego latami smile Data porodu ok. trzecich urodzin starszego.
    • suburbangirl Re: @ a płodność :) 01.01.15, 22:04
      Ostatni raz u ginekologa byłam po połogu.
      Odnośnie starania się o kolejne dziecko pewnie będzie radził odstawienie córki od piersi 😑
      Z testów owulacyjnych nigdy nie korzystałam ale się zaopatrze 😃 Sprawdzałam zawsze tylko śluz i liczyłam dni płodne wg kalkulatora ale miałam @ 😉
      Podczas CC dowiedziałam się, że mam endometrioze i powinnam mieć problemy z zajściem w ciążę a jednak dwukrotnie byłam przy nadziei dosłownie na życzenie choć z pierwszej ciąży pozostało mi tylko wspomnienie o aniołku 😕
      Komuś udało się począć dziecko bez @?
    • suburbangirl Re: @ a płodność :) 04.01.15, 23:10
      Wiem forum nie lekarz ale podpytam czy Wam się to przytrafiło: od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze, @ jak nie miałam tak nie mam, mam dużo przezroczystego śluzu. Co to zwiastuje?
      • ioanna80 Re: @ a płodność :) 05.01.15, 13:22
        Z opisu może byc owu, ale tak naprawde będziesz wiedziała tylko jak dostaniesz @ za 12-15 dni, albo jak zajdziesz w ciążę smile
        Tzn będziesz wiedziała czy to byla owu. Testem na LH próbowałaś?
        • suburbangirl Re: @ a płodność :) 05.01.15, 17:17
          Nawet nie mam pojęcia co to jest 😕
          • ioanna80 Re: @ a płodność :) 05.01.15, 20:06
            Sorry wink To te testy owulacyjne, o których pisala panizalewska. Testują poziom/obecność hormonu LH, którego wyrzut trigeruje owulacje.
      • tanzania1 Re: @ a płodność :) 21.01.15, 09:53
        sam śluz nie musi nic oznaczać, jeśli okres nie wrócił jeszcze. Ja miałam pierwszy pół roku po porodzie (a karmiłam bardzo często i dużo) a taką lekką wydzielinę miałam praktycznie ciągle... Taka sytuacja, że nie ma okresu a jest owulacja może być tylko raz, bo po pierwszej owulacji @ po prostu już się musi pojawić.
        Szczegółowo możesz sobie poczytać na stronach naturalnego planowania rodziny. Jest dokładnie opisany cykl, jak rozpoznawać dni płodne, jak badać śluz, temperaturę itp... Np.
        npr.pl//index.php/content/view/36/43/
        pozdrawiam
        • tanzania1 Re: @ a płodność :) 21.01.15, 09:57
          swoją drogą badanie płodności po porodzie to nie jest łatwa, typowa sytuacja, "nieco" skomplikowana, ale mozesz sobie poczytać więcej: npr.pl//index.php/content/category/5/19/43/
    • suburbangirl Re: @ a płodność :) 06.01.15, 19:42
      Mam pierwsze ślady @ wow Ciekawe czy się rozkręci 😃
      • fizmedka Re: @ a płodność :) 06.01.15, 21:42
        Trzymam kciukismile
        Hehe czasami wystarczy poskarzyc sie na forum o wszystko wraca na dobre torywink
      • sznaucin Re: @ a płodność :) 20.01.15, 20:52
        Trzymam kciuki. Mam podobne marzenia a @ brak od 27 miesięcy sad. Może jak się już poskarżyłam to też przybędzie ;D
        • fizmedka Re: @ a płodność :) 20.01.15, 21:00
          Trzymam kciukiwink
          • sznaucin Re: @ a płodność :) 26.03.15, 07:07
            Dzięki, poskutkowało smile po równo 29 miesiącach
    • kopiko-lol Re: @ a płodność :) 23.01.15, 15:13
      ja mam PCOS, jak z corka zachodzilam w ciaze to cykl mialam stymulowany - wczesniejsze obserwacje pokazywaly ze nie mam owu. Teraz udalo mi sie zajsc w kolejna ciaze bez jakiejkolwiek interwencji lekarza. Niezabezpieczalismy sie ok 10 msc - jednak nigdy specjalnie nie celowalismy w te dni smile
    • ikka135 Re: @ a płodność :) 29.03.15, 13:23
      Sprawa indywidualna. U mnie po pierwszym porodzie sn miesiączka wróciła po niespełna 3 miesiącach. Cykle regularne, choć pierwsze 2 cykle chyba bezowulacyjne. Po drugim porodzie cc okres wrócił po 2 miesiącach, cykle regularne. Karmię ponad 5 lat, z przerwą 3 miesięczną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka