ewelina.90
26.04.15, 08:02
Może są tu mamy, które miały jednego malucha po drugim.
Dyskusji jaka różnica wieku jest najlepsza było wiele, ale mi chodzi o coś innego. Dziecię skończyło rok. Większość drzemek z piersią w paszczy, śpi z Nami. I nie mogę sobie logistycznie tego wyobrazić. Trafi mi się drugi taki przypadek, który będzie taki przytulaśny a co z pierwszym dzieckiem? Teraz usypiam tylko ja bo tylko ja pasuje dziecku. No i kwestia karmienia. Tandem mnie przeraża, takim uwiazaniem właśnie. No i spanie. Jakoś nie zapowiada się, żeby dzieć wyprowadził się od Nas z łóżka. We 4 w jednym to trochę ciasno a dostawki żadnej nie mamy gdzie wcisnąć. No i kwestia tego, że boje się, ze juz w ogóle nie będę miała czasu dla siebie.
Planowalismy w ciąży jedno dziecko po drugim, ale okres niemowlęcym wybił mi to Z głowy a od kilku dni jakoś tak samo nachodzą mnie takie myśli.
Z jednej strony chciałabym z rok poczekać, ale jak pojde do pracy (muszę najpierw takową znalesc a z pół roku chciałam jeszcze po siedzieć z dzieckiem) to może mi być się trudno zdecydować. Zawsze może być niewłaściwy moment bo praca dobra, albo umowa zła, albo finanse albo cos.
Jak to było u Was?