Dodaj do ulubionych

Herbatki na laktację

07.11.05, 11:21
Chciałam się was zapytać, czy pijecie herbatki wspomagające laktację. Karmię
8 miesięcy i nadal takie piję. Zastanawiam się, czy ma to jeszcze jakiś wpływ
na wytwarzanie pokarmu, może organizm już się do tych ziółek przyzwyczaił
(teraz to tak 1 filizanka dziennie) i ja sobie ję parzę tak dla rutuału. A
poza tym to mi smakują (fitomix z 4). A jak u was?
Obserwuj wątek
    • dagmama Re: Herbatki na laktację 07.11.05, 13:23
      Ja w ogóle nie piłam takich herbatek. Bardzo szybko zaczęłam odżywiać bez
      żadnych ograniczeń i przestałam martwić o pokarm.
      Nie lubię takich rzeczy, ziółek, nawet zwykłej herbaty.
      Pozdrawiamsmile))
      • anqa1977 Re: Herbatki na laktację 07.11.05, 13:59
        ja też nie kupowałam zadnych herbatek, lubię ziółka, ale ziół nie uważam za
        napój na codzień...
    • emiliah Re: Herbatki na laktację 07.11.05, 14:04
      Ja tam nigdy takich rzeczy nie piłam bo prawdę mówiąc nie bardzo wierzę w żadne
      cudowne napoje. Jestem raczej skłonna uwierzyć, że po ziółkach mama się
      relaksuje i dzięki temu laktacja jest lepsza no i jeszcze dochodzi do tego
      wiara w te harbatki i pozytywne nastawienie. Jak masz ochotę i Tobie to w jakiś
      sposób pomaga to pij oczywiście, nic nie zaszkodzismile.
      • agunek1 Re: Herbatki na laktację 07.11.05, 20:23
        Ja na początku karmienia, czyli zaraz po porodzie piłam herbatkę wspomagającą
        karmienie Hipp
    • tijgertje Re: Herbatki na laktację 07.11.05, 20:47
      Ja nigdy zadnych wspoimagaczy nie pilam. Ktos mi w ciazy polecil jaks herbate
      ziolowa, co to niby miala pomoc przygotowac macice do porodu, zeby byl szybszy
      i latwiejszy. Popijalam codziennie przez ponad 3 miesiace, a potem rodzilam
      przez 30 godzin z komplikacjami, wiec przestalam wierzyc w cudowne wlasciwoeci
      herbatek. Zeby ziola dzialaly, trzeba je stosowac bardzo dlugo zazwyczaj,
      mieszanki dostepne jako gotowce sa tak slabe, ze nie moga zaszkodzic, ale tez
      jest nikla szansa na to, ze pomoga. Naukowo nie ma zadnych, nawet kiepskich
      dowodow na to, ze ziola wspomagaja laktacje. Jak lubisz, to mozesz popijac, ale
      pic, zeby miec pokarm to naprawde nie ma sensu.
    • mamaczarusia Re: Herbatki na laktację 07.11.05, 20:51
      A ja piję, od samego porodu. I mam wrażenie, że gdy przestałam na 2 tygodnie to
      pokarmu miałam zdecydowanie mniej. Pijałam 2 dzienie, a teraz 1. Popijam też
      sobie karmi. Pozdr.
    • jagandra Re: Herbatki na laktację 07.11.05, 21:45
      Nigdy nie piłam. Od 4 doby po porodzie miałam nadmiar pokarmu, prawie przez rok
      musiałam nosić wkładki laktacyjne. Piłam miętę, bo lubię, nie wiedziałam, że ma
      działanie odwrotne - zmniejsza ilość pokarmu. Jakoś nie zmniejszyła. Albo też -
      co zmniejszyła mięta, to ssaczek zwiększył wink
      • falafala Re: Herbatki na laktację 07.11.05, 22:12
        O raju to ja z tymi wkladkami to musialam do konca nosic -14 miesiecy,
        teoretycznie mialam juz malo pokarmu a i tak mi cieklo. I wogole to jak mala
        pila z jednej to z drugiej lecialo ciorkiem. Herbatek tez nie pilam.
        • gosiak7619 Re: Herbatki na laktację 07.11.05, 22:55
          No właśnie jak to jest , z pierwszym dzieckiem miałam duuuży problem z wypływem
          pokarmu , wkładki były ciągle mokre , z piersi leciało nawet jak słyszałam
          płacz obcego dziecka , przy karmieniu zawsze lecialo z drugiej ,uwaga na
          wkładki wydawałam nawet 40 zł miesięcznie ! Tak było aż do zajścia w kolejną
          ciążę. Po drugim porodzie , mimo że karmiłam dwoje dzieci i laktacja mogłaby
          być teoretycznie bardziej rozchwiana , takiego problemu nie miałam , wkładek
          nie używałam i nie używam . Może ktoś wie dlaczego tak jest?

Odnośnie herbatek to napiszę też coś innego.
          Mianowicie kupiłam sobie kiedyś tak żeby spróbować , w smaku są ok .Nie mogłam
          ich pić , bo miałam za dużą " produkcję" pokarmu , a nawet zrobił mi się zastój.
          Pozdrowienia
          Małgośka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka