aeki 03.03.15, 11:56 Moja żona zasługuje pomału na beret. Największą złość w nią wzbudzam , gdy mówię to się pomódl. i nic Nie modli się, albo nie wierzy w modły Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pocoo Re: Pomódl się 03.03.15, 12:40 aeki napisał: > Moja żona zasługuje pomału na beret. To podaruj jej na Dzień Kobiet,chyba że wcześniej ma urodziny.Nie bądź chytry. > Największą złość w nią wzbudzam , gdy mówię to się pomódl. > i nic > Nie modli się, albo nie wierzy w modły Najlepiej,niech pomodli się za Ciebie.Jej osobiste prośby bóg olewa.Ona wie... Odpowiedz Link
sclavus Re: Pomódl się 03.03.15, 14:53 Sam się pomódl!! ... a jeszcze lepiej - módl się ciągle... Łacno się przekonasz, że pomagają te modły, jak umarłemu kadzidła... Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 04.03.15, 17:35 "... a jeszcze lepiej - módl się ciągle... " - sclavus Najgorszym uzależnieniem, jest być zależnym od modlitw. Odpowiedz Link
sclavus Re: Pomódl się 04.03.15, 18:10 Kiedy to uzależnienie staje się faktem, uzależniony nie zwraca już żadnej uwagi, na efekty... ... tych modlitw! Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 04.03.15, 18:26 sclavus napisał: > Kiedy to uzależnienie staje się faktem, uzależniony nie zwraca już żadnej uwagi > , na efekty... > ... tych modlitw! Brak efektów tłumaczy tym, że modlitw było jeszcze zbyt mało. Odpowiedz Link
sclavus Re: Pomódl się 04.03.15, 21:05 ... albo, mają być "widoczne/znane" dopiero w życiu przyszłym... tym wiecznym... Odpowiedz Link
pocoo Re: Pomódl się 04.03.15, 22:41 sclavus napisał: > ... albo, mają być "widoczne/znane" dopiero w życiu przyszłym... tym > wiecznym... Ty Sclavus boga nie strasz.Jak ci zbawieni będą klepali pacierze w swoim języku i na dodatek katolicy będą chcieli aby bóg ich różańce słyszał,to Jahwe się na pewno wnerwi i na zbawioną twarz tych klepaczy modlitw wywali z nieba.Święty spokój...oj, święty. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Pomódl się 04.03.15, 22:50 Modlitwy jako takie to moze i sa slyszane a moze nie, ale modlitwy przez posrednika ooooo to dopiero sa slyszane , a jak jeszcze dobrze zaplacone......Ale zawsze sie moze posrednik wytlumaczyc ze za malo bylo mamony i temu modly nie dolecialy. Odpowiedz Link
sclavus Re: Pomódl się 04.03.15, 23:06 ... straszyłaś już kogoś kogo nie ma?? póki co, to jedynie słudzy pana be straszą innych, tym kimś kogo nie ma... Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 04.03.15, 23:23 " to jedynie słudzy pana be straszą innych" - sclavus Najbardziej grzesznymi miejscami są konfesjonały. Odpowiedz Link
sclavus Re: Pomódl się 05.03.15, 11:11 Nigdy nie wierzyłem, że ksiądz, siedzący w konfesjonale i wsłuchujący się, ma ręce złożone nabożnie, jak do modlitwy... Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 05.03.15, 15:03 sclavus napisał: > Nigdy nie wierzyłem, że ksiądz, siedzący w konfesjonale i wsłuchujący się, ma r > ęce złożone nabożnie, jak do modlitwy... Muszę się przyznać, że też nigdy nie wierzyłem w możliwość księdza do odpuszczania grzechów, a mimo to, byłem 3 razy u spowiedzi usznej. Pierwszy raz jak byłem w 2 klasie podstawówki tz. Pierwsza Komunia (odniosłem bardzo negatywne wrażenie), drugi raz przed bierzmowaniem w 3 lub 4 klasie i ostatni raz przed ślubem kościelnym. Zostałem "zmuszony" do tej czynności przez przyszłą żonę, bo potrzebna była kartka od księdza ze spowiedzi aby był możliwy ślub kościelny. Przy tej spowiedzi powymyślałem różne grzechy aby poważniej wyglądała spowiedzi i to z nadzieją, że ksiądz wyskoczy z tego konfensjonału i zasłaniając oczy stułą ucieknie do zakrystii krzycząc - "apage szatana!!!!!!". Takich grzechów można tylko pozazdrościć. Niestety, nie wyskoczył, widać był lepszy w tych grzechach. Odpowiedz Link
sclavus Re: Pomódl się 05.03.15, 15:26 Nie mogę się pochwalić - nigdy nie byłem u żadnej spowiedzi ... znam tylko z opowieści i z "kawałów" Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 05.03.15, 15:57 sclavus napisał: > Nie mogę się pochwalić - nigdy nie byłem u żadnej spowiedzi > ... znam tylko z opowieści i z "kawałów" Ja nie tylko byłem 3 razy u spowiedzi usznej, ale także doświadczyłem cudu na własnej osobie. Cudu prawdziwego nie podlegającego żadnej wątpliwości. Odpowiedz Link
sclavus Re: Pomódl się 05.03.15, 16:16 Buuuuuuuu... ... a ja żadnego cudu nie doświadczyłem... buuuuuuu... Chyba - chyba, że cudem jest, iż żaden ksiądz mnie nie "zaczepił" (dodać tu muszę, że nie miałby szans - jeśli już szedłem do kościoła, to tylko i wyłącznie z babusią ) Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 05.03.15, 16:57 "a ja żadnego cudu nie doświadczyłem... " - sclavus To smutne życie bez cudu. Ja jeden miałem jak byłem w liceum. Zapomniałem "na śmierć", że jest Wielki Piątek i zrobiłem sobie jajecznicę na boczku. Taka jajecznica z boczkiem w tym dniu, to grzech śmiertelny i nie ma co już o niebie myśleć. Gdy już zasiadłem do jedzenia i do ręki wziąłem widelec, nagle rozpętała się straszliwa burza z piorunami, piorun za piorunem i zrobiło się ciemno jak w nocy. Pomyślałem, że to koniec świata i wtedy dopiero skojarzyłem, że to Wielki Piątek. Od razu pomyślałem - "dobrze, już dobrze, jak tyle tego szumu o te trochę boczku, to mogę nie jeść" i nawet nie spróbowałem. Burza nagle ucichła, wyszło słońce, a ja uniknąłem grzechu śmiertelnego. Jajecznicę z boczkiem dałem psu sąsiada, który później przez tydzień pod moimi drzwiami warował, tak mu smakowało. On nie bał się grzechu śmiertelnego. Był to cud niepodważalny, specjalnie dla mnie. Odpowiedz Link
pocoo Re: Pomódl się 05.03.15, 22:26 kociak40 napisał: > Piątek. Od razu pomyślałem - "dobrze, już dobrze, jak tyle tego szumu o te troc > hę boczku, to mogę nie jeść" i nawet nie spróbowałem. A to ci pech.Może winien był sąsiad,który jadł kiełbasę na gorąco i wcale nie o Twoją jajecznicę chodziło.A tymi gromami to Zeus ciskał,który ma w głębokim poważaniu izraelskiego boga. Odpowiedz Link
marina0321 Re: Pomódl się 06.03.15, 00:01 kociak40 napisał: > Zapomniałem "na > śmierć", że jest Wielki Piątek i zrobiłem sobie jajecznicę na boczku. Z tym postem, tzn. wstrzymaniem się od pokarmów mięsnych, to wielka hypokryzja. W Sredniowieczu wegetarianie byli przez KK prześladowani i nawet paleni na stosach. W dzisiejszych czasach kościelni dostojnicy też nie patrzą pobłażliwie na wegetarianów. Dlaczego w dni postne ustalili wstrzymanie od pokarmów mięsnych, trudno pojąć. Może to tylko wejście tylnymi drzwiami? Wiedzą, że jeżeli Katolik ma coś zabronione w jeden dzień tygodnia, to w inne dni tym bardziej będzie z tego korzystał i nadrabiał. Biblijni apostołowie byli wegetarianami. Nie wiem, czy oni o tym wiedzą, przypuszczam, że tak. Odpowiedz Link
pocoo Re: Pomódl się 06.03.15, 09:45 marina0321 napisał(a): > Z tym postem, tzn. wstrzymaniem się od pokarmów mięsnych, to wielka hypokryzja. Zgadza się.Jak można ględzić o poście i nażerać się do syta? > Biblijni apostołowie byli wegetarianami. Myślisz,że rybacy jedli tylko korzonki? A baranek paschalny do czasu obowiązującego Izraelitów święta? "Bóg" zabronił spożywania krwi,ale skąd mógł wiedzieć,że mięso zwierząt "czystych" jest z krwią? Apostołowie jedli to,co było dostępne w regionie,w którym przebywali i było zgodne z naukami Mojżeszowymi.Z tym wege...byłabym ostrożniejsza.Nie było zakazu jedzenia mięsa. Odpowiedz Link
taniarada Re: Pomódl się 06.03.15, 21:43 marina0321 napisał(a):Jaka hipokryzja.Post zbawienny dla duszy i zdrowia.Mniej mięsa żremy dłużej żyjemy.A świnki to nasi mniejsi bracia.A ja chciałem zauważyć ,że od małpy nie pochodzę. Odpowiedz Link
pocoo Re: Pomódl się 05.03.15, 00:14 sclavus napisał: > ... straszyłaś już kogoś kogo nie ma?? Ja jestem wrogiem jakiegokolwiek straszenia i wcale mnie to nie bawi.Ale widziałam jak dziecko straszono Babą-Jagą i przeganiano ją.Uciekała tak szybko,że nie można było jej zobaczyć. Bardzo często ferro mnie straszy tym ,co będzie po śmierci.Wie ,wszystkowiedzącawiedźmapleple. Odpowiedz Link
taniarada Re: Pomódl się 06.03.15, 21:40 sclavus napisał: A kto mówi ,że nie pomaga.Nawet zwykły znak krzyża .Ja tak robię co tydzień przed drogą .Berlin :Częstochowa i z powrotem.Nie mam do tej pory wypadku i kontroli policyjnej.Kto nie chce wierzyć nie wierzy.Ale wcześniej lub później jak trwoga to do Boga.Ta chwila się szybko skraca. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 06.03.15, 22:20 W każdym większym publicznym urzędzie powinna być na każdym piętrze mała gablotka z różańcem za szybką. "W razie pożaru zbić szybkę", z takim napisem nad gablotką. Odpowiedz Link
pocoo Re: Pomódl się 06.03.15, 22:43 kociak40 napisał: > W każdym większym publicznym urzędzie powinna być na każdym piętrze mała gablot > ka z różańcem za szybką. "W razie pożaru zbić szybkę", z takim napisem nad gabl > otką. Nie znajdziesz takiego naiwniaka,który uwierzy w moc różańca.Najsłabszy strażak jest o niebo silniejszy od wszechmocnego boga. Odpowiedz Link
taniarada Re: Pomódl się 06.03.15, 23:00 pocoo napisała: > kociak40 napisał: > > > W każdym większym publicznym urzędzie powinna być na każdym piętrze mała > gablot > > ka z różańcem za szybką. "W razie pożaru zbić szybkę", z takim napisem na > d gabl > > otką. > > Nie znajdziesz takiego naiwniaka,który uwierzy w moc różańca.Najsłabszy strażak > jest o niebo silniejszy od wszechmocnego boga. Oj córko nie poznałaś mocy Boga i mocy mrocznych .Czyli diabelnych mocy.A jak kiedyś przyjdą po Ciebie? Odpowiedz Link
pocoo Re: Pomódl się 07.03.15, 12:33 taniarada napisał(a): > Oj córko nie poznałaś mocy Boga i mocy mrocznych . Widziałam moc boga.Palił się dach kościoła św Katarzyny w Gdańsku.To strażacy wodą z ziemi ugasili pożar. >Czyli diabelnych mocy.A jak kiedyś przyjdą po Ciebie? Kto i po jaki gwint?Ja sama nie wiem,ile demonów we mnie siedzi? Odpowiedz Link
taniarada Re: Pomódl się 06.03.15, 22:58 kociak40 napisał: Pomysł znakomity .Ja bym poszedł na całość i telefon nr 113 .Tylko pomoc duchowa . Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 07.03.15, 01:00 "Ja bym poszedł na całość i telefon nr 113 .Tylko pomoc duchowa . " - taniarada Numer telefoniczny bezpośredni do dyżurnego anioła w niebie. Każdy kierowca musi posiadać na wyposażeniu samochodu - gaśnicę, trójkąt ostrzegawczy i apteczkę samochodową. Można to rozszerzyć jeszcze na obowiązkowy ołtarzyk podróżny, podręczny. W razie nieszczęścia, np. dachowaliśmy i jakoś możemy się jeszcze wyczołgać z wraku, taki ołtarzyk jest najpotrzebniejszy aby go rozstawić w przydrożnym rowie i modlić się. Odpowiedz Link
sclavus Re: Pomódl się 07.03.15, 11:12 Nie kracz!!! ... w tym kraju - wszystko jest możliwe... Kiedyś nie było krzyży ... wszędzie! A dzisiaj? - "krucjata różańcowa" już szaleje... niby za ojczyznę Odpowiedz Link
pocoo Re: Niech się modlą o co chcą. 07.03.15, 12:28 sclavus napisał: > Nie kracz!!! > ... w tym kraju - wszystko jest możliwe... Trochę lat temu,moja teściowa stuknęła mnie w czoło krzyżykiem od różańca.Mimo zapewnień zaprzyjaźnionego z nią biskupa o skuteczności tej metody,nie stał się żaden cud i katolickie durnoty nie weszły mi do głowy.Więcej już moja teściowa się nie ośmieszała. > Kiedyś nie było krzyży ... wszędzie! > A dzisiaj? - "krucjata różańcowa" już szaleje... niby za ojczyznę Przy drogach,gdzie krzyż ,tam śmierć.Tego bóg od katolików chce? Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 07.03.15, 18:32 "Nie kracz!!! " - sclavus "A czarna wrona siadłszy na krzyża rozpostarte ramiona, bez końca, kracze i kracze!!!" Odpowiedz Link
sclavus Re: Pomódl się 07.03.15, 18:49 ... i będzie tak "kraczeć" aż ochrypnie i głos straci... Odpowiedz Link
taniarada Re: Pomódl się 07.03.15, 19:15 Zawistny człek z Ciebie sclavus i już nie młody.Lata uciekają ,ludzie się nawracają na stare lata.Patrz na zagorzałych: Jaruzelski ,Oleksy .Już czeka w kolejce Kiszczak.Wojenki czas zakończyć i szykować się do "anielskiego orszaku.Po śmierci diabeł pluje na kości ateistów .I to jest ból . Odpowiedz Link
marina0321 Re: Pomódl się 07.03.15, 23:06 taniarada napisał(a): > Po śmierci diabeł pluje na kości ateistów .I to jest ból . No, a nad kośćmi katolików wiernie czuwa. Cieszysz się? Odpowiedz Link
kociak40 Re: Pomódl się 08.03.15, 01:49 "Zawistny człek z ciebie ...." - taniarada Mimo wszystko lepsze są sumy w banku niż w kościele. Odpowiedz Link
pocoo Re: Pomódl się 08.03.15, 09:23 kociak40 napisał: > Mimo wszystko lepsze są sumy w banku niż w kościele. A sumy w śmietanie? W kościele nie wypada,ale na plebanii? Odpowiedz Link