03.02.18, 20:55

Do malg64

Usunąłem Twój nowy post o diable, bo piszesz jakbyś spadła z księżyca nie będąc na nim. Piszesz aby tylko pisać, jak typowa osoba nawiedzona, która już samodzielnie nie myśli.
Dałem Ci wystarczającą odpowiedz o Szatanie. Przecież pisałem, że to wpierw najznakomitszy archanioł Lucyper, pierwszy po Bogu. Zbuntował się przeciwko Bogu, został wyrzucony z nieba na ziemię, zmienił imię na Mefistofeles i stał się księciem piekieł. To nic nie zmienia, Bóg, który jest wszechmocny i wszechwiedzący jeśli nie przewidział przyszłości nie jest Bogiem.
Jeżeli teraz Szatan szkodzi Bogu i ludziom, a Bóg to toleruje, to znaczy, że jest to z woli i przyzwoleniem Boga. Jakby szatan nie był potrzebny Bogu, to dawno by się go Bóg pozbył, bo jest z założenia wszechmocny. Widać szatan jest bardzo potrzebny Bogu i za zło nie szatan odpowiada (szatan może tylko kusić, oszukiwać i zwodzić, stwarzać iluzję, nie może tworzyć rzeczywistości) ale sam Bóg. Bakterie, zarazki, mikroby, choroby, kataklizmy itd. to nie iluzje ale rzeczywistość, a ta podlega tylko Bogu. Po co Ci odpisywać jak nie czytasz tego, tylko stale
piszesz to samo.
Obserwuj wątek
    • kociak40 Re: Do malg64 03.02.18, 21:26

" Gdy wystąpił przeciw Bogu , namówił do grzechu pierwszą parę ludzką i uczynił siebie szatanem to znaczy ''przeciwnikiem'' -malg64

Jak to możliwe, że Bóg nie wiedział, że w tym raju, który stworzył dla Adama i Ewy, jest już szatan i ten przeciwstawi się Jego zamiarom. Bóg tego nie wiedział? Nie powiedzieli Mu o tym? Nie miał GPS aby śledzić szatana gdzie jest? Prawisz jakieś dyrdymały biblijne i tylko ośmieszasz wielkość Boga. Za to kiedyś poniesiesz zasłużoną karę.
      • pocoo Re: Do malg64 03.02.18, 23:01
        Cóż znaczą ludzie w porównaniu z aniołami? W niebie było tylko dobro, a ten zastępca boga namówił do buntu inne anioły.Bunt przeciwko najwyższemu? Ojojojojoj.
        Straszenie ludzi w raju przez boga, że za nieposłuszeństwo "śmiercią pomrą",jest obiecywaniem "gruszek na wierzbie".Skąd Adam i Ewa mieli wiedzieć czym jest śmierć? Niezły żartowniś z tego boga Jahwe.
    • suender Re: Do malg64 09.02.18, 13:01
      kociak40 03.02.18, 20:55

> ... Usunąłem Twój nowy post o diable,

- Teraz dopiero się dowiedziałem, kto na tym forum adminem do usuwania niewygodnych postów jest.

- Jak zatem drogi Kociaczku40 chcesz pozyskać do dyskusji jakichś wierzących, skoro ich wpisy autujesz?

- Od dziś będę namawiał, by na forum K+R jak najmniej wierzących się z powodu dyskryminacji udzielało.

Pozdr.
      • kociak40 Re: Do malg64 09.02.18, 16:02

Na forum musi być porządek i nie można stale tego samego pisać. Ludzie wierzący nie powinni zajmować się szczegółami, ponieważ w szczegółach tkwi diabeł. Niejeden zabłądził na ziemi - kierując się znakami na niebie. Ludziom bezmyślnym nie można dawać dużo do pisania na forum, bo puste słowa nas przytłaczają.
      • pocoo Re: Do malg64 09.02.18, 21:29
        suender napisał:

> - Od dziś będę namawiał, by na forum K+R jak najmniej wierzących się z powodu d
        > yskryminacji udzielało.
        >
        Ciekawe, kogo też uda się tobie namówić?
        • kociak40 Re: Do malg64 09.02.18, 21:41

Zawsze więcej jest mówiących niż słuchających.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka