kociak40
03.02.18, 20:55
Do malg64
Usunąłem Twój nowy post o diable, bo piszesz jakbyś spadła z księżyca nie będąc na nim. Piszesz aby tylko pisać, jak typowa osoba nawiedzona, która już samodzielnie nie myśli.
Dałem Ci wystarczającą odpowiedz o Szatanie. Przecież pisałem, że to wpierw najznakomitszy archanioł Lucyper, pierwszy po Bogu. Zbuntował się przeciwko Bogu, został wyrzucony z nieba na ziemię, zmienił imię na Mefistofeles i stał się księciem piekieł. To nic nie zmienia, Bóg, który jest wszechmocny i wszechwiedzący jeśli nie przewidział przyszłości nie jest Bogiem.
Jeżeli teraz Szatan szkodzi Bogu i ludziom, a Bóg to toleruje, to znaczy, że jest to z woli i przyzwoleniem Boga. Jakby szatan nie był potrzebny Bogu, to dawno by się go Bóg pozbył, bo jest z założenia wszechmocny. Widać szatan jest bardzo potrzebny Bogu i za zło nie szatan odpowiada (szatan może tylko kusić, oszukiwać i zwodzić, stwarzać iluzję, nie może tworzyć rzeczywistości) ale sam Bóg. Bakterie, zarazki, mikroby, choroby, kataklizmy itd. to nie iluzje ale rzeczywistość, a ta podlega tylko Bogu. Po co Ci odpisywać jak nie czytasz tego, tylko stale
piszesz to samo.