speer 09.04.05, 12:11 Najlepsi byli polokatole, ktorzy - jak donosi tv - jeszcze przed zakonczeniem calego pochowku darli sie, ze "swiety juz teraz" )) Co prawda, pojawili sie glosy, ze on byl swiety juz za zycia. Hmmm... ciekawa licytacja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
watanabe.miharu Swiety juz teraz! na GG 09.04.05, 15:39 Ja mam nawet propozycje na gg, żeby dac sobie taki opis - "święty już teraz". Kiedy wreszcie skończą się te idiotyczne łańcuszki... Odpowiedz Link
pereop Re: Dlaczego "polo?Italiańcy krzyczeli to samo 09.04.05, 16:19 i to chyba włosi pierwsi to hasło wykrzyczeli ) polacy tylko podchwycili Odpowiedz Link
majkabis Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 16:15 O ile mnie wzrok i słuch nie mylił, to w ten sposób reagowali przede wszystkim Włosi. Odpowiedz Link
40_i_4 Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 16:27 tylko, że włoską tv dało się spokojnie oglądać przez cały tydzień, portale też były kolorowe. w piątek również. mało tego, włosi świetnie na tym całym interesie wyszli, ceny o 300% wyższe. miliony turystów, raj na ziemii... też bym krzyczała. Odpowiedz Link
majkabis Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 16:37 Mogłaś krzyczeń, ze skorzystałas finansowo. Uszyciem flag papieskich. W sklepach były dopiero od środy. Trzeba było odejśc na chwile od komputera. A teraz żałuj. Te miliony turystów były kilkanascie godzin w Ryzmie i to wtedy, gdy prawie wszystko bylo zamkniete na głucho. Te miliony turystów mieli ze soba rzeczy konieczne, także wodę i jedzenie. A włoska TV prawie całość programu poświęcała Papiezowi. Odpowiedz Link
40_i_4 Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 16:46 ja widzialam teleturnieje, muzyke. czyli jak zwykle, nie sprawdzalam tylko czy sie panie rozbieraja kolo polnocy. bo na dsf swietnie paniom szlo. swoja droga zamiast wydawac kase na podroz do rzymu trzeba bylo wspomoc domy dziecka, hospicja, organizacje humanitarne. ale jak widac polska to bogaty narod, stac nas na te wojaze. a jak juz wrocimy to pomozemy potrzebyjacym. jestem tego bardziej niz pewna;> Odpowiedz Link
majkabis Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 16:52 40_i_4 napisała: > ja widzialam teleturnieje, muzyke. czyli jak zwykle, nie sprawdzalam tylko czy > sie panie rozbieraja kolo polnocy. bo na dsf swietnie paniom szlo. To widocznie oglądałysmy inne TV > swoja droga zamiast wydawac kase na podroz do rzymu trzeba bylo wspomoc domy > dziecka, hospicja, organizacje humanitarne. Skąd ty wiesz, co jest powinnością? Kto Ci dał prawo mówienia innym, co trzeba robić? Pozjadałaś wszystkie rozumy? Szkoda, że chociaż jednego nie zostawiłas sobie. Uważasz, że jak ktos pojechał do Rzymu, to nie wspomaga instytucji charytatywnych? ale jak widac polska to bogaty > narod, stac nas na te wojaze. a jak juz wrocimy to pomozemy potrzebyjacym. > jestem tego bardziej niz pewna;> Ja też jestem tego pewna. Odpowiedz Link
kochanica-francuza Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 17:02 majkabis napisała: > 40_i_4 napisała: > > > ja widzialam teleturnieje, muzyke. czyli jak zwykle, nie sprawdzalam tylk > o > czy > > sie panie rozbieraja kolo polnocy. bo na dsf swietnie paniom szlo. > > To widocznie oglądałysmy inne TV > > > swoja droga zamiast wydawac kase na podroz do rzymu trzeba bylo wspomoc d > omy > > dziecka, hospicja, organizacje humanitarne. > > Skąd ty wiesz, co jest powinnością? Kto Ci dał prawo mówienia innym, co trzeba > robić? Pozjadałaś wszystkie rozumy? Szkoda, że chociaż jednego nie zostawiłas > sobie. Piękna riposta! Zapamiętam! Odpowiedz Link
40_i_4 Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 18:42 Skąd ty wiesz, co jest powinnością? Kto Ci dał prawo mówienia innym, co trzeba > robić? Pozjadałaś wszystkie rozumy? Szkoda, że chociaż jednego nie zostawiłas > sobie. Uważasz, że jak ktos pojechał do Rzymu, to nie wspomaga instytucji > charytatywnych? > > ale jak widac polska to bogaty > > narod, stac nas na te wojaze. a jak juz wrocimy to pomozemy potrzebyjacym > . > > jestem tego bardziej niz pewna;> > > Ja też jestem tego pewna. NIE WSPOMAGA, NICZEGO, COS O TYM WIEM. A WIEM, BO PRACUJE W DOMU DZIECKA. NIC SIE NIE ZMIENI. NIGDY. ALE MOWI SIE TRUDNO I ZYJE SIE DALEJ. MI JEST ZNACZNIE LATWIEJ NIZ DZIECIAKOM. Odpowiedz Link
majkabis Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 19:21 Jesli pracujesz we włoskim domu dziecka, to dlaczegoa masz pretensje do Polaków? A jesli w Polsce- skąd wiesz, co sie działo w ciągu tych dni w Rzymie? Każdy moze pomóc- nie tylko pieniedzmi. Ale najłatwiej powiedzieć: nie pomoge, bo nie mam pieniędzy. I uwazać, że temat zamkniety. Odpowiedz Link
40_i_4 Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 19:33 sory, moze sie zle wyrazilam, pracuje tutaj, w polskim domu dziecka. nikt nie pomaga, w zaden sposob, ale widze, ze wiesz lepiej (> Każdy moze pomóc- nie tylko pieniedzmi). wyjasnie Ci cos- bida z nedza az piszczy, na uszach trzeba stawac, zeby wszystko mialo rece i nogi. to trzeba zobaczyc. tylko nikt nie chce patrzec, woli pojechac do rzymu i patrzec na niezle zakonserwowane zwloki papy. "obwozne sado- maso- epilog". Odpowiedz Link
majkabis 40_i_4 09.04.05, 19:49 Od dawna wiadomo, że dzieciakom konieczne sa rodziny zastepcze czy rodzinne domy dziecka. Ale skoro państwo polskie wydaje miliony np. na fikcyjne programy unijne, to gdzies musi brakować... Pomagać może każdy- np. jako wolontariusz. Może gdybyś pojechała do Rzymu, to zrozumiałabyś, dlaczego TAm tak ludzie ciąnęli. I żeby było jasne: jestem za katolicyzmem na codzień (czyli w życiu codziennym, w każdym wymiarze), a nie za bezmyslnym klepaniem paciorków i pokazowym uczestnictwie we mszy co niedzielę. Jeśli rzeczywiście pracujesz w domu dziecka to powinnas sie modlić, by słowa Papieża były wcielone w życie- wtedy politycy nie bedą kraść,nie będzie nastepnych afer, znajdą się pieniądze na rodziny dla dzieci. Tylko Ty stracisz pracę... Swoja drogą- każda nierozliczona afera typu "Orlen" dałaby utzrymanie w najlepszej formie wszystkich domów dziecka na najbliższy wiek. Rywinowi swego czasu także sie przelewało, a jednak nie pomyslał o biednych dzieciach. Odpowiedz Link
40_i_4 Re: 40_i_4 09.04.05, 20:13 > Jeśli rzeczywiście pracujesz w domu dziecka to powinnas sie modlić, by słowa > Papieża były wcielone w życie- wtedy politycy nie bedą kraść,nie będzie > nastepnych afer, znajdą się pieniądze na rodziny dla dzieci. Tylko Ty stracisz > pracę... PRACUJE W DOMU DZIECKA, BO CHCE, BO TERAZ TO WLASNIE WYDAJE MI SIE SLUSZNE, MAM TAK NIEWIELE LAT, ZE PEWNIE JESZCZE WIELE ZMIAN PRZEDE MNA. NIE MAM ZAMIARU SIE O NIC MODLIC, BO JESTEM ATESITKA. > Swoja drogą- każda nierozliczona afera typu "Orlen" dałaby utzrymanie w > najlepszej formie wszystkich domów dziecka na najbliższy wiek. Rywinowi swego > czasu także sie przelewało, a jednak nie pomyslał o biednych dzieciach SWIATYNIA OPATRZNOSCI BOZEJ, CZY JAK ONA SIE TAM NAZYWA, TO DOPIERO GRUBA KASA. PO CO ONA NAM JEST POTRZEBNA?? ALE MNIE NIESTETY NIGDY NIE BEDZIE DANE ZROZUMIEC. MALO TEGO, NIE BEDZIE MI DANE TOLEROWAC. CHOCIAZ WZGLEDEM WSZESLKICH WYZNAN ZAWSZE STARAM SIE BYC TOLERANCYJNA. NIESTETY NIE MOGE WZGLEDEM LUDZKIEJ GLUPOTY I OBLUDY. Odpowiedz Link
umfana Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 19:48 Polokatole cały czas błekoczą o tym ... Odpowiedz Link
majkabis Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 19:51 Dokładnie jak inne narodowości... Nie iwdzisz tego czy nie chcesz zauważyć? Odpowiedz Link
didasowski Re: Polokatole: Swiety juz teraz! 09.04.05, 21:31 Zostaw to towarzystwo - nie warto. Nie mają argumentów to wynajdują jakieś chore wątki. Świątynia opatrzności - każdy wydaje pieniądze na co chce, nie idzie to z budżetu, tylko z datków, a do mojej kieszeni to może niech nikt nie zagląda. Daję na kościół bo to moja sprawa, tak jak moją sprawą jest jaką organizację charytatywną wspieram swoim czasem i pieniędzmi. Praktycznie każdy nawołuje tutaj do miłości bliźniego i zarzuca nam katolikom, że my się tym nie interesujemy, że wszystko jest na pokaz Do cholery to ja się spytam kolejny raz, a co wy robicie, że śmiecie nam to wytykać. Wasza miłość do bliźnich, wasze zainteresowanie umierającymi, bezdomnymi itd, też jakoś tak się dziwnie zbiegla z wydarzeniami ostatnich dni. AMEN Odpowiedz Link
kochanica-francuza Tak się składa... 09.04.05, 21:25 że nie będąc Rockefellerem ani też Sorosem wspomagam pojedynczego osobnika . Nie jestem w stanie wspomagać wszystkich potrzebujących w kraju i na świecie. Odpowiedz Link